Deze sitcom-ster dacht dat hij een carrièreveranderende rol kreeg op 'Friends

Inhoudsopgave:

Deze sitcom-ster dacht dat hij een carrièreveranderende rol kreeg op 'Friends
Deze sitcom-ster dacht dat hij een carrièreveranderende rol kreeg op 'Friends
Anonim

O, hoe anders hadden de dingen kunnen zijn op 'Friends'. Op dit moment kunnen we ons echter niemand anders voorstellen in de rollen van een van de zes, als we terugkijken op het auditieproces, hadden de dingen gemakkelijk een wending kunnen nemen. David Schwimmer was zelfs erg terughoudend om de rol van Ross op zich te nemen. Op dat moment bekeerde hij zich tot theater, genoeg van de afwijzing die hij kreeg van talloze tv-audities.

Het blijkt dat wat Davids verlies had kunnen zijn, de winst van iemand anders zou zijn geweest. Een bepaalde sitcom-ster was ervan overtuigd dat hij de rol had gekregen na de auditie. Het was echter niet de bedoeling. Het is zijn verdienste dat hij nog steeds een behoorlijke carrière in een andere show heeft gesmeed en hilarisch genoeg zou David Schwimmer een gastrol in de show spelen, verderop.

Laten we eens kijken hoe het allemaal ging, te beginnen met het auditieproces. Ross had een heel ander gevoel kunnen hebben en als je erop terugkijkt, vraag je je af hoe de dingen zouden zijn verlopen met een bepaalde acteur in de rol van Ross.

Schwimmer zei bijna nee

Hoe Schwimmer in acteren kwam, is op zich al een grappig verhaal. Volgens de 'Friends'-ster overwoog hij serieus een carrière als arts, hij had een grote interesse in het menselijk lichaam. "Ik was gefascineerd door het menselijk lichaam: ik wist alles van het lymfestelsel, het vaatstelsel en het skelet."

Dus wat heeft alles veranderd? Volgens David was het het feit dat hij op meisjes viel. Een acteerles was een kans om meer vrouwen te leren kennen. Het klinkt een beetje als Joey Tribbiani…

Schwimmer zou de sprong wagen en net als zoveel anderen kreeg hij al vroeg te maken met afwijzing. Een mislukte auditie was toevallig voor David Crane. Een paar jaar later dacht Crane aan Schwimmer en het kostte wat overtuigingskracht om de ster auditie te doen voor de rol: Hij kreeg die rol niet, maar terwijl we Friends schreven en we op het idee van Ross kwamen, bleven we denken, 'Weet je wie hier geweldig voor zou zijn, is David Schwimmer.' En toen wilde hij het niet doen omdat hij theaterervaring had. Hij deed weer theater en we moesten hem overhalen om terug te keren naar de televisie.'

Schwimmer kreeg de rol en het veranderde zijn carrière. De cast veranderde van televisie, met een opmerkelijke reeks van tien jaar, die nog steeds wordt gevierd.

De cast had er echter heel anders uit kunnen zien als Schwimmer de auditie had afgeblazen. Het verhaal gaat dat een ander sitcom-talent auditie deed en in werkelijkheid dacht hij dat de rol van hem was na de try-out.

Eric McCormack komt dichtbij

Dat klopt, Will & Grace-ster Eric McCormack kwam heel dicht bij het op zich nemen van de rol van Ross Geller. Hij had de kans om zijn waarde te bewijzen met een paar audities. Op een gegeven moment dacht de acteur dat hij de rol had gekregen: "Ik kreeg een paar audities binnen; ik kwam op studioniveau en ik kwam er niet door", vertelt hij aan Access Hollywood Live. "Een paar jaar later was ik werken met Jim Burrows, die de eerste 12 afleveringen van Friends regisseerde, en ik zei: 'Weet je Jimmy, ik kwam aardig in de buurt van de rol van Ross."

Ondanks de close call, zou Eric ook zeggen dat sommigen hem destijds hadden verteld dat hij zijn tijd aan het verdoen was met auditie voor de rol, aangezien deze specifiek voor David Schwimmer was geschreven - iets wat de makers van 'Friends' jaren na het feit onthuld.

Desalniettemin moest er achter de schermen enige nervositeit zijn waarbij Schwimmer de rol daadwerkelijk op zich nam, aangezien McCormack uiteindelijk een paar keer auditie deed voor de rol.

Voel je niet al te slecht voor de acteur, want een paar jaar later, in 1998, kreeg hij een hoofdrol in 'Will &Grace'. De show duurde eigenlijk een extra seizoen vergeleken met 'Friends', samen met 246 afleveringen.

Eric kreeg ook een beetje wraak, toen David uiteindelijk in zijn show verscheen voor een gastcameo, die de klap op zijn minst een beetje moest verzachten.

Het is allemaal gelukt voor alle betrokkenen, we kunnen ons alleen maar voorstellen dat het wroeging had dat Schwimmer de rol had omgedraaid en later, gezien het succes dat de show zou worden.

In werkelijkheid kunnen we ons niemand anders voorstellen in de rol van Ross, hoewel het interessant zou zijn om beelden te zien van Erics auditie van toen!

Aanbevolen: