Deze 'MCU'-ster bevond zich op het laagste punt in zijn carrière voordat hij een rol kreeg aangeboden

Inhoudsopgave:

Deze 'MCU'-ster bevond zich op het laagste punt in zijn carrière voordat hij een rol kreeg aangeboden
Deze 'MCU'-ster bevond zich op het laagste punt in zijn carrière voordat hij een rol kreeg aangeboden
Anonim

De MCU is een krachtpatser op het grote en kleine scherm, en ze domineren de wereld van entertainment sinds 2008. Hun kassabonnen zijn indrukwekkend genoeg, maar recente Disney+-shows zoals WandaVision hebben bewezen dat de franchise schijnbaar doe het allemaal.

Paul Bettany heeft meerdere rollen gehad in de MCU en speelt momenteel de rol van Vision. De acteur heeft een geweldige carrière in entertainment gehad, maar op een gegeven moment waren de dingen moeilijk en kreeg hij te horen dat hij nooit meer zou werken.

Laten we eens kijken naar Paul Bettany en zien hoe hij zijn acteercarrière nieuw leven kon inblazen met de MCU.

Paul Bettany heeft een geweldige carrière gehad

In deze fase van zijn carrière is Paul Bettany een belangrijke artiest die in een aantal films heeft gespeeld die de grens van $ 1 miljard aan de kassa hebben overschreden. Veel van zijn succes is te danken aan het Marvel Cinematic Universe, maar de waarheid is dat Bettany al sinds de jaren 90 aan het werk is.

Voordat Bettany de stemrol van JARVIS in de MCU kreeg, was ze te zien in films als A Knight's Tale, A Beautiful Mind, Master and Commander en The Da Vinci Code. Dit zijn een aantal zeer indrukwekkende credits, en het laat maar weer eens zien dat Bettany al die jaren geleden als een levensvatbaar talent werd gezien.

Begin 2008 begon Bettany met het uiten van JARVIS in de MCU, wat een aardig gebaar was van de mensen bij Marvel. Dit was natuurlijk slechts een stemrol en Bettany verscheen niet voor de camera, maar degenen die zijn eerdere projecten hadden gezien, wisten precies wie het was de eerste keer dat hij begon te spreken.

De komende jaren zou Bettany zijn tijd in het MCU voortzetten terwijl hij in andere films verscheen. Ondanks vast werk, kwam de acteur in een moeilijke periode terecht en bereikte uiteindelijk een punt waarop zijn carrière bijna ten einde was.

Het zag er somber uit

Veel acteurs gaan door een aantal pieken en dalen terwijl ze zich een weg banen door entertainment, en Paul Bettany was hierop geen uitzondering. Een uitwisseling die de acteur had met een producent had een grote impact op hem.

In een interview opende Bettany over deze moeilijke periode en zei: "Nee, echt waar. Ik had een vreselijke patch. En wat er feitelijk gebeurde, was dat een producer me vertelde dat ik nooit meer zou werken en dat mijn carrière voorbij was. Dus ik nam het tegen hem op. Ik was erg bot en ik zei: 'Kijk, er zijn tweede en derde bedrijven in Los Angeles', en ik zei dat hij op zijn manieren moest letten. Ik was behoorlijk overstuur en toen Ik liep het kantoor uit en mijn benen begonnen te wiebelen."

Bettany werkte dit verder uit in een MCU-boek en zei: "Ik dacht: 'Misschien heeft hij gelijk? Misschien ben ik klaar. Misschien is mijn carrière voorbij.'"

Hoewel het er voor de acteur zo somber mogelijk uitzag, kwam er een telefoontje op zijn pad dat zijn leven voor altijd veranderde.

Alles veranderde met visie

"Dus ik zat op het trottoir en letterlijk net op dat moment ging mijn telefoon terwijl ik dacht dat mijn carrière misschien echt voorbij was. Ik haalde mijn telefoon tevoorschijn en het was (The Avengers-regisseur) Joss Whedon. En ik ging, 'Hé, hoe gaat het met je?' en hij zei: 'Ik ben geweldig, hoe zou je het vinden om Vision te zijn in The Avengers?' Natuurlijk was mijn enige reactie: 'Ja, dat zou ik echt heel leuk vinden,'" zei.

Kijk, alles is prima verlopen voor Bettany, die zijn mannetje bleef staan en zijn koers bleef volgen. Zoals fans te zien kregen, nam de acteur de rol van Vision op zich in Avengers: Age of Ultron en sindsdien is hij een MCU-steunpilaar. Eerder dit jaar speelde hij samen met Elizabeth Olsen op WandaVision en de toekomst blijft er rooskleurig uitzien voor Bettany.

"Het heeft me een hele mooie levensles geleerd. Als je goed bent voor mensen en je glijdt uit, zullen mensen hun hand uitstrekken en je helpen weer overeind te komen. Als je een a-hole bent voor mensen en je glijdt uit, mensen kijken je alleen maar spartelend op de grond aan. Dus het was fijn om de bevestiging te krijgen dat goede manieren [beta alt]. Ik zal altijd dankbaar zijn, "schreef hij.

Paul Bettany heeft een geweldige carrière achter de rug en het is interessant om te zien hoe dichtbij hij kwam om alles te laten instorten. Gelukkig is alles goed gekomen en is de MCU er des te beter van geworden.

Aanbevolen: