Hier zijn 'Outlander'-geheimen onthuld in Sam Heughan's 'Men In Kilts

Inhoudsopgave:

Hier zijn 'Outlander'-geheimen onthuld in Sam Heughan's 'Men In Kilts
Hier zijn 'Outlander'-geheimen onthuld in Sam Heughan's 'Men In Kilts
Anonim

Terwijl fans gretig wachten op de release van 'Outlander' seizoen 6, bood Starz hen iets aan om te bingewatchen en om hun verlangen naar de show te verlichten. Gelukkig plaagt Graham McTavish Sam Heughan's 'Men in Kilts' enkele geheimen over de tijdreisserie.

'Outlander' Seizoen 1 Aanbevolen professionele Gaelic Singer

Outlander speelde een professionele Gaelic-zangeres Gillebride MacMillan als Gwyllyn the Bard in het eerste seizoen van de serie. De traditionele Schotse crooner vertelde Sam Heughan op 'Men in Kilts': "Gaelic is mijn eerste taal, ik had geen Engels totdat ik naar school ging." Hij onthulde verder dat de Gaelic-taal vandaag de dag nog steeds sterk is: "Er zijn ongeveer 70.000 Gaelic-sprekers hier in Schotland.”

Graham McTavish gebruikte dummyborden in 'Outlander'

De Gaelic-taal spreken is beslist moeilijk, vooral als je geen moedertaalspreker bent -- en Graham McTavish is geen uitzondering. De acteur moest enkele Gaelic-regels leren voor zijn rol in de show. Hij onthulde: "We spraken duidelijk Gaelic in Outlander - we hebben het fonetisch geleerd, maar het was een beetje bedrog van onze kant waar ik me voor schaam." Terwijl hij uitlegde, kwam Heughan tussenbeide en vertelde dat McTavish dummyborden gebruikte.

McTavish antwoordde toen: "Ik had dummy boards in één scène omdat ik een toespraak van zes pagina's had!" Heughan deinsde nooit terug en zei voor de grap: "Maar ik herinner me ook dat ze de dummyborden schreven, maar je had je bril niet op omdat Dougal geen bril draagt, dus moesten ze ze in hele grote letters schrijven zodat je kon lezen ze!”

Graham McTavish hield niet van zingen in 'Outlander'

Behalve dat hij Gaelic sprak in Outlander, moest McTavish ook zingen in de show, maar hij vond de ervaring helemaal niet leuk - en zijn medesterren ook niet. Hij zei: "Ik heb een vreselijke geschiedenis met musicals gehad en ik heb in Outlander gezongen - het werd gemengd ontvangen." Heughan plaagde hem om een beetje te zingen, en het duo deed een kleine vertolking van 'The Maid Gaed to the Mill' - een lied dat Dougal clan MacKenzie liet zingen in aflevering 5 van seizoen 1.

'Outlander' Seizoen 1 Aanbevolen sport verbonden met geschiedenis en de zwaarddans

Toen McTavish en Heughan een Schotse sport probeerden, herinnerden ze zich dat ze in het eerste seizoen van de show een scène hadden opgenomen waarin hun personages tegen elkaar speelden. De acteur van Jamie Fraser haalde herinneringen op: Ik en jij speelden een beetje shinty in een show genaamd Outlander. Shinty lijkt een beetje op een kruising tussen hockey en lacrosse. Ik geloof dat ik heb gewonnen.'

Omgekeerd herinnerde McTavish Heughan eraan: Ja, je hebt me verslagen omdat het in het script stond, Sam! Ik herinner me dat toen we het aan het doen waren, de regisseur ons vertelde dat het historisch werd gebruikt voor het beoefenen van zwaardvechten.”

In seizoen 5, aflevering 4 van de tv-serie, danste Heughans personage Jamie een Schotse mal in Brownsville. Het blijkt dat dansen over zwaarden een traditie was die door Schotse soldaten werd uitgevoerd vóór de strijd. Dansexpert Cerys Jones legde in Men in Kilts uit dat als je tijdens het dansen per ongeluk tegen de zwaarden schopt, je doodgaat.

Bovendien vertelde Heughan: Ik moest wel een dans doen in Outlander - het was een soort variatie op een Highland-fling (een soort dans) met zwaarden. Het was best moeilijk omdat we deze grote laarzen aan hadden!”

De magie in 'Outlander' is niet verzonnen

McTavish onthulde in de docuserie dat Schotland een plaats is van veel bijgeloof. Zijn partner Heughan zei ook dat zelfs kleine dingen, zoals de manier waarop je je pap roert, eigenlijk iets betekenen - het werd gebruikt om 'de duivel af te weren'. Hij legde verder uit dat in Schotland de "barrière tussen de wereld van de levenden en de wereld van de doden bijzonder dun is", wat sterk verband houdt met de tijdreizende serie.

Heughan zei dat het gezien de achtergrond geen wonder is hoe Diana Gabaldon, de auteur van de populaire boekenreeks, Schotland in haar verhaal heeft afgebeeld. McTavish vervolgde toen: "Er is geen plek op aarde waar meer van het oude bijgeloof en magie in het dagelijkse leven is vermengd."

De heidense ceremonie in 'Outlander' had echt kunnen zijn

Niet alleen Schotland zit vol bijgeloof, maar er bestaan ook heidense tradities - en het is dus geen wonder dat ze een grote rol speelden in Outlander. Men herinnert zich dat aan het begin van de serie, Claire Fraser, het personage van Caitriona Balfe, een heidense ceremonie voor Samhain tegenkwam, het traditionele begin van de winter dat later bekend werd als Halloween.

Die iconische scène verscheen ook in het openingsthema van Outlander. In de documentaireshow woonden Heughan en McTavish een soortgelijk vreugdevuur bij voor Beltane, dat wordt gevierd rond 1 mei, het traditionele begin van de zomer. De Dougal MacKenzie-acteur zei dat hij niet zeker weet of de Schotse mensen echt in het heidense festival geloven of "ze houden gewoon van een goed oud feest waar ze een soort van vuur rondgooien", waarop Heughan zegt, "het is een beetje van beide."

Sam Heughan is een razende drankhond, net als Jamie Fraser

Terwijl het duo naar een traditionele whiskystokerij ging, zette McTavish Heughan in de warme stoel toen hij hem vroeg naar zijn drinkgewoonten en zei: "Zou je zeggen dat je enigszins geneigd bent tot overmatig genot?" De Schotse acteur protesteerde, maar zijn kameraad legde verder uit: "Ik bedoel, het is daglicht, de zon schijnt, het is vrij vroeg, je bent eigenlijk een razende drankhond!" Blijkbaar had Heughan geen bezwaar en antwoordde hij gewoon met fonkelende ogen: "Heel erg bedankt." Heel erg zoals Jamie inderdaad!

Men in Kilts onthult niet alleen enkele geheimen over Outlander, maar toont ook de rijke geschiedenis van Schotland terwijl Heughan en McTavish het prachtige land verkennen over land, door de lucht en over zee. De docuserie, die onlangs in zijn geheel in Amerika is vertoond, gaat op 9 mei in première op de premium service StarzPlay van Amazon Prime Video.

Aanbevolen: