De waarheid over de zangcarrière van Hailee Steinfeld

Inhoudsopgave:

De waarheid over de zangcarrière van Hailee Steinfeld
De waarheid over de zangcarrière van Hailee Steinfeld
Anonim

Hailee Steinfeld is een gevierde actrice die de afgelopen jaren meer erkenning heeft gekregen dankzij haar vertolking van Kate Bishop / Hawkeye in de Marvel Cinematic Universe's Miniserie uit 2021 op Disney+ met dezelfde naam. Daarnaast is de voor een Academy Award genomineerde actrice ook het gezicht (en de stem) van vele iconische personages, waaronder Gwen Stacey in Miles Morales' Spider-Man: Into the Spider-Verse, Emily Dickinson in Apple TV's Dickinson en Emily Junk in Pitch Perfect 2.

Maar dat gezegd hebbende, er v alt nog veel meer te vertellen over de 25-jarige rijzende ster dan alleen actrice zijn. Naast acteren breidt Steinfelds entertainmentportfolio zich ook uit naar zingen. Haar Pitch Perfect 2-rol was slechts het begin van iets speciaals, want ze bracht door de jaren heen verschillende internationale hitlijsten uit. Hier is een vereenvoudigde tijdlijn van Steinfelds zangcarrière en wat de toekomst in petto heeft voor de actrice.

6 Het begin van de muziekcarrière van Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld begon haar muzikale carrière toen ze in 2015 een terugkerende rol kreeg in de tweede Pitch Perfect-film. Een aanvankelijk nerveus en uiterst verlegen lid maar toch getalenteerd, het personage van Steinfeld, Emily Junk, is geëvolueerd naar een leidende rol door de derde film in 2017. De actrice droeg zelf ook bij aan het soundtrackalbum van de tweede film, waarin ze haar vertolking van Jessie J's "Flashlight" uitvoerde. Kort daarna kreeg ze een lucratieve platendeal bij Republic Records.

"Op het moment dat we Hailee ontmoetten, vonden we haar toewijding aan muziek inspirerend", zei Charlie Walk, executive vice president van Republic Records, zoals opgemerkt door Billboard.“Ze heeft de visie, het natuurlijke talent en de toewijding om op het hoogste niveau te strijden. We vinden het geweldig om deel uit te maken van haar muzikale reis.”

5 Hailee Steinfeld is geopend voor Meghan Trainor, Charlie Puth, & More

Sindsdien heeft Steinfeld door de jaren heen opgetreden op enkele van 's werelds grootste muzikale tours. Ze opende van juli tot oktober 2016 voor Meghan Trainor's Unstoppable Tour ter promotie van diens tweede album, Thank You. Perry's Witness: The Tour in Engeland en Schotland, en Charlie Puth's Voicenotes Tour in de VS.

4 Hailee Steinfeld's debuut-EP, 'Haiz,' werd geprezen met commercieel succes

Kort na het tekenen van het platencontract met Republic, bracht Steinfeld in augustus 2015 haar debuutsingle "Love Myself" uit, beïnvloed door electro en dancepop. Na een piek op nummer 30 in de Billboard Hot 100 en haar debuut op nummer 27 in de Pop Songs-hitlijst, scoorde ze geschiedenis als het hoogste debuut voor een vrouwelijke soloartiest op de laatste in 27 jaar. De follow-up-EP, Haiz, was ook een succesverhaal, ondanks kritische recensies over Steinfelds 'originaliteit'.

"Tegen het begin van dit hele proces wist ik wat ik wilde dat mijn geluid zou zijn, maar ik vond het zo moeilijk om het te verwoorden", herinnert ze zich het creatieve proces van het album in een interview in 2015 met Time. Ze prees de producers en songwriters Mattman & Robin, Julia Michaels en Justin Tranter en voegde eraan toe: "Dit is precies hoe ik wilde dat het zou klinken, en ik ben het hun vier zo ontzettend verschuldigd dat ze zo ongelooflijk geduldig met me zijn geweest."

3 Ondanks dat alles moet ze echter nog een volledig debuutalbum uitbrengen

Sindsdien bracht Hailee Steinfeld een reeks succesvolle singles uit. Een jaar na Haiz werkte ze samen met Zedd en electro-duo Gray voor een dromerig, flirterig EDM-beïnvloed nummer 'Starving'. Ze behaalde uiteindelijk haar eerste top 10 op meerdere internationale hitlijsten. Een andere vrouwelijke empowerment-single, "Most Girls", werd in hetzelfde jaar uitgebracht. Ze volgde het een jaar later op met Florida Gerogia Line met "Let Me Go", maar ondanks dat moet ze nog steeds een volledig debuutalbum uitbrengen. Waarom?

2 Wat Hailee Steinfeld doet in plaats van muziek

Om het simpel te zeggen, Hailee Steinfeld heeft zichzelf bezig gehouden met haar acteercarrière, dus het kan zijn dat ze haar zangprojecten een tijdje in de wacht zet. In 2018 voegde ze zich bij de met sterren bezaaide castleden van Miles Morales' Spider-Man: Into the Spider-Verse als Gwen Stacy / Spider-Woman, en zal de rol opnieuw opnemen voor de komende twee Accross the Spider-Verse-films.. Ze speelde ook in Bumblebee en voegde zich bij Jeremy Renner als Kate Bishop in de Hawkeye-serie van Marvel Studio.

1 Hailee Steinfeld's tweede EP, 'Half Written Story', werd uitgebracht in 2020

Er is misschien een ander verhaal waarom haar zangcarrière een beetje hobbelig was. Als het eerste muzikale lichaamswerk dat ze ooit sinds 2015 heeft uitgebracht, is het niet overdreven om van haar label te eisen dat ze haar publicatie faciliteert. Kort na het uitbrengen van haar tweede EP, Half Written Story, in 2020, ging ze naar haar Instagram om het bekend te maken en riep haar platenlabel woest op omdat ze het niet op hun sociale media-handvat hadden geplaatst, ironisch genoeg zeggend: "Ga je erover posten?.".

Aanbevolen: