15 Verrassende geheimen uit de set van MasterChef van Food Network

Inhoudsopgave:

15 Verrassende geheimen uit de set van MasterChef van Food Network
15 Verrassende geheimen uit de set van MasterChef van Food Network
Anonim

In de originele "MasterChef" wordt Ramsay vergezeld door chef-kok Aarón Sánchez en restaurateur Joe Bastianich. Elk seizoen werken de drie om de beste thuiskok te vinden door middel van een reeks zeer moeilijke en soms zeer technische kookuitdagingen. Uiteindelijk gaan alleen de sterkste thuiskoks door naar de finale en claimen uiteindelijk de trofee en hoofdprijs van $ 250.000.

Het succes van "MasterChef" heeft ook geresulteerd in verschillende spin-offs over de hele wereld. Ondertussen leidde het ook tot de ontwikkeling van de zeer succesvolle "MasterChef Junior". En zelfs als je een grote fan bent van beide shows, durven we te wedden dat je nog steeds niet alles weet over de 'MasterChef'-wereld. Bekijk enkele van deze geheimen achter de schermen:

15 Potentiële deelnemers krijgen geen hulp bij het warm of koud houden van hun eten

Chef kok
Chef kok

Tijdens een gesprek met de A. V. Club, voormalig deelnemer Elise Mayfield zei dat ze handgebak met kip en spruitjessla maakte voor de open oproep. En ze herinnerde zich: Ik wist dat het enige wat ze zeiden in de open oproep was dat ze geen verwarmings- of koelelementen zouden hebben, dus je zou een manier moeten vinden om je eten warm of koud te houden, of iets maken dat op kamertemperatuur zijn.”

14 Voordat je Ramsay en de andere juryleden ontmoet, ontmoet je producenten en 'enge' koks die je eten bekritiseren

Chef kok
Chef kok

Tijdens audities herinnerde Mayfield zich een ontmoeting met enkele 'enge' chef-koks. Ze zei ook: De koks proefden eten en gaven ook kritiek, dus mensen kregen ter plekke kritiek, wat ik niet had verwacht. Bovendien praat je ook met producers die willen weten hoe je persoonlijkheid is.”

13 Het duurt minstens vier maanden om op de show te komen

Chef kok
Chef kok

Mayfield onthulde: Het auditieproces duurt vele maanden. Er is communicatie gedurende dat hele proces, maar het zijn ook maanden en maanden en maanden van 'verschillende stappen' en 'wachten om van mensen te horen' en 'wachten om dingen in te dienen' en deadlines voor mij om dingen in te dienen en deadlines om van hen terug te horen, maar, uiteindelijk hoorde ik pas vier maanden later terug dat ik naar L. A. zou gaan.”

12 Vliegen naar L. A. is geen garantie voor je plek als deelnemer

Chef kok
Chef kok

Mayfield herinnerde zich: Wat mij werd verteld - en ik denk dat iedereen dit zal weten door de manier waarop de show is opgezet - maar toen ik de oproep kreeg om te gaan, bedoel ik, ik kreeg eigenlijk te horen: 'Dit is geen garantie dat je op de show bent, dit is geen garantie dat je de jury zult ontmoeten, dit is geen garantie voor wat dan ook. Het is nog maar de laatste auditie.'”

11 Potentiële deelnemers wordt gevraagd hun normale leven maandenlang op te geven

Chef kok
Chef kok

Zodra je weet dat je een potentiële deelnemer aan de show bent, moet je erop voorbereid zijn om je normale leven in de wacht te zetten. Zoals Mayfield onthulde: "Ik kreeg te horen dat ik een paar maanden moest inpakken, dus dat was gek." Dit betekende ook dat ze maar een week had om een aantal dingen uit te zoeken. Ze moest haar werkplek laten weten dat ze weg zou zijn, en ze moest ook iets regelen voor haar auto en appartement.

10 Sommige juryleden, zoals George Calombaris, snel op filmdagen

Chef kok
Chef kok

Tijdens een gesprek met Daily Mail Australia legde "MasterChef Australia"-jurylid Calombaris uit: "Ik plan mezelf. Dus als ik weet dat ik 20 gerechten op een dag ga proeven, ga ik geen ontbijt, lunch of diner eten - het gaat erom dat te begrijpen. Later voegden ze eraan toe: "Ik ben erg strategisch en zeer gedisciplineerd in hoe ik proef en ook in de timing van wanneer ik het proef."

9 De tijdslimieten zijn echt

Chef kok
Chef kok

Zoals Mayfield zich herinnerde: Als je eenmaal in de keuken bent, en je bent op je station en ze beginnen je informatie te geven, verdwijnen de camera's gewoon. Er staat zoveel meer op het spel en die tijdslimieten zijn 100 procent reëel. Ze zijn niet gemaakt voor tv. Ze zijn echt, en als ze zeggen dat de klok begon, begon de klok.'

8 De 'Junior'-deelnemers zijn voorzichtiger met messen dan de volwassenen

Chef kok
Chef kok

Tijdens een interview met Salon onthulde culinair producer Sandee Birdsong: Deze kinderen waren zo geweldig dat ze… je weet wel, ze hebben zichzelf niet gesneden. Ze sneden zichzelf veel minder dan de volwassenen. Het was geweldig om te zien hoe ze deze taak op zich namen, en ze namen het beter op zich dan de meeste volwassenen.”

7 "MasterChef Junior" neemt veiligheid zeer serieus. Er is een dokter voor elke deelnemer

Chef kok
Chef kok

Robin Ashbrook, de uitvoerend producent van zowel 'MasterChef' als 'MasterChef Junior', vertelde HuffPost: 'Elk van de rijen heeft een dokter aan het einde ervan die je zelden ziet. Hij heeft zijn of haar ogen altijd op één kind gericht. Er bestaat niet zoiets als rubberen messen en doen alsof kokend water in deze show. Als het echt is, is het echt.”

6 "MasterChef Junior"-kinderen gaan nog steeds naar school tijdens het filmen

Chef kok
Chef kok

Volgens Birdsong: “Bovendien moeten ze ook hun school hebben, want het is niet alleen competitie; je moet die dag ook je school hebben. Het is niet zo van: 'Hé, ik ben in deze show en er is een pauze van de realiteit.' Ze moeten eigenlijk naar school en hebben pauzes en moeten op een bepaalde tijd eten.”

5 Filmen voor "MasterChef Junior" is strikt beperkt tot vier uur per dag

Chef kok
Chef kok

Ashbrook onthulde ook: Voor ons was het productietechnisch een uitdaging, omdat we meestal een 12-urige dag filmen op de volwassen 'MasterChef'. Bij deze jongens is de limiet, afhankelijk van welke dag van de week en hun leeftijd, slechts vier uur per dag. Als die vier uur op zijn, zijn die vier uur op. We moesten letterlijk stoppen met filmen.”

4 Strikt geen recepten toegestaan in de competitie

Chef kok
Chef kok

Tijdens haar interview legde Mayfield uit: "Geen recepten. Het is eng. Er zijn momenten waarop je denkt: 'Oh mijn god, het is gelukt!' Ik weet geen andere manier om het uit te leggen dan dat het verbazingwekkend is wat het menselijk brein kan onthouden als je onder druk staat. Ik denk dat we allemaal gewoon veel tijd hebben besteed - ik heb veel tijd besteed aan de voorbereiding voordat ik vertrok."

3 De 'Junior'-deelnemers hebben altijd een begeleider tijdens het filmen

Chef kok
Chef kok

Volgens Ashbrook: Er was altijd een chaperonne en het was bijna altijd een ouder. Ze waren te allen tijde in staat om te zien wat er gaande was in de keuken. Alle ouders zaten bij elkaar en keken wat er gebeurde. Ze hebben echt een band opgebouwd. Het was zeker geen ‘Dance Moms’-sfeer.”

2 Amerikaanse deelnemers mogen kooklessen bijwonen ter voorbereiding op de wedstrijd

Chef kok
Chef kok

En zoals voormalig deelnemer Josh Marks uitlegde: "De kookles is zo, MasterChef, ze leren je echt hoe je een chef-kok moet zijn." Ondertussen vertelde een producent van de show aan The Mail on Sunday: "MasterChef US heeft nooit een geheim gemaakt van de praktijk waarbij deelnemers voorafgaand aan bepaalde specialistische uitdagingen toegang hebben gekregen tot training en relevant referentiemateriaal.”

1 Gerechten kunnen direct worden beoordeeld, afhankelijk van of ze warm moeten worden gegeten

Chef kok
Chef kok

Volgens een reactie op Reddit door iemand die deel uitmaakt van het culinaire team van de show: Als iets vers en heet MOET worden gegeten, heeft een chef-kok misschien iets gemaakt met een slagroomtopping die heel snel zal smelten, zullen we ons haasten om dat te beoordelen om de integriteit van het gerecht te behouden. Houd er rekening mee dat wanneer de juryleden tijdens een kok tussen chef-koks rondslenteren, ze actief van alles proeven.”

Aanbevolen: