15 Saturday Night Live-castleden die zijn ontslagen (en waarom)

Inhoudsopgave:

15 Saturday Night Live-castleden die zijn ontslagen (en waarom)
15 Saturday Night Live-castleden die zijn ontslagen (en waarom)
Anonim

Toen Saturday Night Live in 1974 debuteerde, had de cast geen idee dat ze een tv-instelling aan het creëren waren. In de afgelopen decennia heeft SNL de wereld enkele van de grootste denkbare stripsterren gegeven. Van kaskrakers tot Emmy-winnaars, SNL-alumni hebben veel succes geboekt. Er is altijd een houdbaarheidsdatum, want vroeg of laat verlaat elke acteur de show. De meesten doen het op hun eigen voorwaarden vanwege hoe groot ze zijn geworden als sterren. Maar af en toe worden ze om verschillende redenen losgelaten.

Boeken hebben de gespannen situatie backstage opgemerkt en hoe dat stress toevoegt aan mensen. Er zijn ook attitudeproblemen en sommige acteurs wrijven Lorne Michaels & NBC-executives op de verkeerde manier. Sommige redenen voor het schieten kunnen enigszins verbijsterend zijn en weinig zin hebben, terwijl andere volkomen logisch zijn. Het is ongelooflijk hoe enkele van de grootste sterren van Hollywood door SNL werden ontslagen voordat hun verzorgers vertrokken.

15 Chris Rock weigerde racistische stereotiepe schetsen

In het begin van de jaren negentig kwam SNL weer tot leven dankzij de geweldige jonge cast van sterren. Het was lastig om uit te breken, maar Chris Rock deed het. Hij stond bekend om zijn scherpe komische wendingen en bracht een leuk randje met personages als Nat X.

In 1995 werd Rock samen met Sandler en Chris Farley losgelaten. Rock heeft uitgelegd dat hij schetsen zou weigeren die hem als een Afrikaans stamlid of andere stereotype rollen zouden hebben. Rock is doorgegaan met een zeer succesvolle carrière om te laten zien dat hij de show niet echt nodig had.

14 Julia Louis-Dreyfus maakte deel uit van een enorme castzuivering nadat ze klaagde over seksisme

In het begin van de jaren tachtig zat SNL in een moeilijke periode. Terwijl Eddie Murphy een doorbraakster was, had de show te lijden van slecht schrijven en moeilijke situaties backstage. Julia Louis-Dreyfus had een aantal goede schetsen, maar was openhartig over het seksisme achter de schermen.

Louis-Dreyfus werd losgelaten als onderdeel van een enorme castzuivering in 1985 toen Lorne Michaels terugkeerde naar de show. Ze heeft het laatst gelachen, want dankzij Seinfeld en Veep is Louis-Dreyfus een negenvoudig Emmy-winnaar die SNL later vroeg om te hosten.

13 Charlie Rocket liet de F-bom vallen op live tv

In 1981 waren tv-censuur veel strenger. Zelfs een simpele "verdomde" kan shows in de problemen brengen. Charles Rocket maakte deel uit van de cast van het ruige post-Lorne-seizoen, bekend van het hosten van "Weekend Update" en enkele andere sketches. In één speelde hij een kijk op de beroemde "Who shot J. R." plot uit Dallas.

Tijdens de schets liet Rocket "de f-bom" vallen op live tv. Voor 1981 was dit een belangrijk probleem met SNL-boetes en Rocket ontslagen. De man stierf in 2005, maar het leek erop dat het ontslag een moeilijk moment voor hem was.

12 Laurie Metcalf duurde slechts vijf dagen omdat de show destijds een totale puinhoop was

1980 is het 'vergeten seizoen' voor de show, met het vertrek van Lorne Michaels en een enorme castrevisie. Een van de nieuwe medewerkers was Laurie Metcalf, die het slechts vijf dagen volhield voordat ze werd ontslagen, wat laat zien hoe chaotisch de zaken waren. De nieuwe schrijvers en producenten konden het gewoon niet laten werken en dat seizoen was een puinhoop.

Metcalf herinnert zich haar tijd in de show nauwelijks, aangezien ze de kortste vaste artiest ooit is. Sindsdien heeft ze een geweldige carrière opgebouwd en won ze Emmy's en Tony's, dus SNL heeft misschien de boot gemist.

11 Jay Pharoah klaagde dat hij onderbenut was

Aangenomen in 2010, klikte Jay Pharoah snel op SNL dankzij zijn scherpe humor. Hij stond al snel bekend om zijn indrukken van Barack Obama, Will Smith en andere beroemdheden die mensen voor zich wisten te winnen. Zonder waarschuwing werd Pharaoh in 2016 uit de show gelaten.

Pharoah beweert dat met het vertrek van Obama, SNL zijn indruk niet meer nodig had. Hij heeft ook kritiek geuit op de show omdat hij mensen slecht en niet divers genoeg gebruikt, dus dit kan een wederzijdse beslissing zijn geweest.

10 Sarah Silverman geeft toe dat ze niet grappig genoeg was

Het midden van de jaren 90 zag een achteruitgang voor SNL in kwaliteit en een gebrek aan sterrenkracht. Onder de jongere acteurs die werden ingehuurd, was de opkomende komiek Sarah Silverman. Ze had een schattige stijl, hoewel slecht gebruikt in de schetsen zelf.

Silverman vertelt dat ze gewoon niet klaar was voor de grote tijd, en de show was rommelig achter de schermen. Silverman stuiterde terug als een scherpe komiek en droeg niet al te veel bitterheid over haar bijl.

9 Michaela Watkins was… te goed om in de show te staan?

Gezien de ruwe geschiedenis van SNL met vrouwelijke strips, had het toevoegen van meer namen nodig moeten zijn. In 2008 was Michaela Watkins een opkomende strip met een aantal leuke personages zoals blogger Angie Tempura. Velen waren verbaasd toen ze na slechts een jaar samen met co-ster Casey Wilson werd losgelaten.

Watkins beweert dat Lorne Michaels haar openlijk vertelde dat hij vond dat ze "te getalenteerd" was om in de show te zijn. Watkins heeft de populaire komedie Casual gescoord, maar het is bizar om te beweren dat ze werd ontslagen omdat ze te veel talent had.

8 Door de grappen van Shane Gillis werd hij ontslagen voordat hij zelfs maar begon

In ieder geval had iedereen op deze lijst tijd in de show. Shane Gillis kan dat niet eens zeggen. In de herfst van 2019 maakte SNL Gillis tot een van hun nieuwe medewerkers.

Zodra de aanwerving werd aangekondigd, doken er video's op van Gillis' lange geschiedenis van het maken van racistische grappen in zijn vroegere routines. SNL liet hem gaan voordat hij een enkele aflevering deed. De show had de man echt beter moeten bekijken voordat hij hem in dienst nam.

7 Jenny Slate beweert dat Lorne Michaels haar gewoon niet mocht

Toen Jenny Slate een "F-bom" liet vallen in één aflevering, leek dat de duidelijke reden te zijn dat ze uit de show werd ontslagen. Immers, zo vloeken op live tv is een goede manier om jezelf te laten stoppen.

Maar Slate wijst erop hoe ze het hele seizoen in de show doorbracht met een aantal populaire sketches. Haar ontslag had niets te maken met de vervloeking en was gebaseerd op Lorne Michaels die naar verluidt het gevoel had dat ze niet in de show paste. Slate zelf lijkt in de war over waarom Michaels nooit om haar heeft gegeven.

6 Robert Downey Jr. paste niet in het slechtste seizoen ooit

In zijn lange carrière met spectaculaire hoogtepunten en ongelooflijke dieptepunten heeft Robert Downey Jr veel credits. Maar zelfs enkele van zijn grootste fans zullen vergeten dat hij op SNL was. Hij maakte deel uit van de "revival" cast van 1985 toen Lorne Michaels terugkeerde naar de show. Dat seizoen wordt vaak genoemd als een van de slechtste in de geschiedenis van SNL.

Downey geeft zelf toe dat sketchcomedy nooit zijn sterkste punt was, en hij klikte gewoon niet. Hij was een van de castleden die na dat seizoen werd losgelaten. Downey is sindsdien een enorme ster geworden omdat de MCU beter voor hem was dan SNL.

5 Damon Wayans was te flamboyant voor één sketch

Toen Eddie Murphy SNL verliet, hadden ze moeite om nog een hete "urban" strip te vinden. Damon Wayans leek het te zijn en toonde enige belofte in 1986. Maar Wayans kreeg een probleem toen hij een politieagent in een sketch wilde spelen als flamboyante homo, en de producers weigerden.

Wayans zag het als een ander teken van onderbenut en niet gewaardeerd worden, dus verwelkomde het ontslag. Het zou hem ertoe aanzetten In Living Color te creëren en SNL uit te dagen, dus het schieten was een verhulde zegen.

4 Rob Riggle was te nieuw om te lang mee te gaan

Hoewel hij geen A-lister is, staat Rob Riggle bekend om zijn grappige komedie van tv-shows tot Fox's NFL-zondagsvoorspellingen. In 2004 sloot Riggle zich aan bij SNL met wat stukjes van het imiteren van Howard Dean tot een gekke straatprediker.

Riggle werd in 2004 losgelaten en beschuldigde het ervan dat hij gewoon te nieuw was tussen een geweldige cast met alle sterren. Hij zou lid worden van The Daily Show en ziet zijn SNL-ervaring als nuttig voor het opbouwen van zijn komische reputatie.

3 Chris Farley werd ontslagen in een vergeefse poging om zijn leven te redden

Chris Farley was een hilarische aanwezigheid op SNL met zijn wilde sketches die meestal gepaard gingen met veel geschreeuw en fysieke komedie. Maar zoals verschillende boeken hebben bevestigd, was Farley een puinhoop achter de schermen vanwege zijn verschillende verslavingen, met ernstige bezorgdheid over zijn gezondheid.

Toen hij in 1995 werd ontslagen, moest Farley een wake-up call zijn om zichzelf op te schonen. Helaas werkte het niet toen Farley stierf aan een overdosis in december 1997, slechts twee maanden na het hosten van de show. Het was een triest einde voor een grappige man.

2 Adam Sandler stopte een beetje terwijl hij ook ontslagen werd

Tegenwoordig staat Adam Sandler bekend om zijn films, die misschien niet zo populair zijn, maar grote hits zijn. Hij begon op SNL met verschillende grappige personages en sketches, en leek klaar voor een lange termijn. In plaats daarvan werd hij in de zomer van 1995 vrijgelaten.

Er was geen specifieke reden, en Sandler heeft toegegeven dat hij toch op het punt stond te stoppen terwijl zijn filmcarrière van de grond kwam. Toch zou hij het op prijs hebben gesteld om langer te blijven, hoewel hij er vandaag geen spijt van heeft.

1 Norm MacDonald maakte te veel grapjes over PB

Norm Macdonald was een goed gezicht op SNL, met zijn indrukken van Bob Dole en anderen. Hij viel vooral in de smaak bij 'Weekend Update', waar hij met plezier grappen maakte. Begin 1998 waren velen geschokt toen MacDonald werd verwijderd uit "Update" en vervolgens uit de show. De reden? O. J. Simpson.

De afgelopen jaren had MacDonald regelmatig grappen gemaakt over hoe Simpson (letterlijk) wegkwam met moord. NBC-directeur Don Ohlmeyer was een vriend van Simpson en hield niet van de constante scheuren. Dus om duidelijk plezier te maken, werden de updates van Macdonald gedaan.

Aanbevolen: