Betekent faillissement echt dat beroemdheden failliet zijn?

Inhoudsopgave:

Betekent faillissement echt dat beroemdheden failliet zijn?
Betekent faillissement echt dat beroemdheden failliet zijn?
Anonim

Geld en status gaan vaak samen, maar zo nu en dan bevindt een beroemdheid zich in zo'n moeilijke financiële situatie dat faillissement de enige keuze lijkt te zijn. Natuurlijk verdienen deze beroemdheden heel veel geld, maar zonder verstandige investeringen en controle kunnen al die miljarden binnen enkele maanden verdwijnen.

Het kan het gevolg zijn van een overdreven luxueuze levensstijl, het niet betalen van de belasting, of, in het geval van een legendarische rockartiest, een juridische strategie om onder een onredelijke platendeal uit te komen.

Veel prominente muzikanten, waaronder Courtney Love, Willie Nelson, Mike Tyson, Michael Jackson en Pamela Anderson, hebben hier last van gehad, net als 50 Cent. Veel prominente namen in de entertainmentindustrie zijn in de loop der jaren failliet verklaard, terwijl sommigen zich in ernstige schulden bevinden die enorme bedragen waard zijn.

Fans vragen zich echter vaak af of een faillissementsaanvraag echt inhoudt dat beroemdheden failliet zijn?

Veel bekende beroemdheden hebben faillissement aangevraagd

Zelfs de meest bekende beroemdheden hebben te maken met financiële problemen, hoewel de levensstijl van de rijken en beroemdheden luxueus lijkt. Ondanks de talloze opbeurende voorbeelden van supersterren die vanuit het niets begonnen en uit de armoede klommen, kan het tegendeel ook waar zijn.

De carrières van veel beroemdheden zijn van rijkdom naar lompen gegaan. Veel beroemdheden zijn failliet gegaan als gevolg van hun acties. Verschillende bekende mensen hebben problemen gehad met het terugbetalen van leningen en het betalen van kinderbijslag.

Mike Tyson, de kampioen zwaargewicht, verdiende $ 300 miljoen tijdens zijn carrière, maar hij werd opgezadeld met een schuldenlast van $ 23 miljoen in 2003. Voordat hij weer financiële stabiliteit kreeg, vroeg hij faillissement aan, ging terug naar de gevangenis en onderging een behandeling.

50 Cent verwierf bekendheid als rapper, maar zijn rijkdom ontleent hij aan verschillende bedrijfsactiviteiten. Hij had schulden voor het verlies van $ 32,5 miljoen in 2015, als gevolg van rechtszaken en in afwachting van betalingen voor kinderbijslag. Hij vroeg het jaar daarop faillissement aan.

Toni Braxton vroeg tweemaal faillissement aan, eerst in 1998 en daarna in 2010.

Wat de recente gebeurtenissen betreft, zijn er het afgelopen jaar een aantal beroemdheden failliet gegaan. Stephen Baldwin, Sonja Morgan, Tori Spelling en Josh Duggar behoren tot de tv-beroemdheden die eind 2021 failliet gingen.

Is failliet gaan echt failliet?

Hoewel faillissement en failliet zijn identiek zijn, is het onjuist om te veronderstellen dat ze hetzelfde concept zijn. Er zijn veel verschillende soorten faillissementen, dus mensen kunnen failliet zijn zonder blut te zijn.

Hoofdstuk 7 faillissement is het type faillissement dat de meeste mensen identificeren met financiële ondergang. Wanneer mensen individueel failliet zijn, heeft de overheid de bevoegdheid om al hun bezittingen te liquideren om de schuldenaars terug te betalen. Dit alles kan worden verkocht, van het bedrijf tot aan de woning. Dat is waar iemand zijn rekeningen niet kan betalen.

De meeste beroemdheden, aan de andere kant, verklaren Hoofdstuk 7 nooit failliet. Het meest voorkomende soort faillissement is hoofdstuk 11. Het wordt ook wel een 'rehabilitatiefaillissement' genoemd.

Een curator wordt toegewezen aan een rehabilitatiefaillissement om ervoor te zorgen dat de persoon herstelt. Schulden moeten nog steeds worden terugbetaald, maar in plaats van alles te liquideren. Het merk blijft bestaan om schulden af te betalen.

Beroemdheden claimen eerder faillissement van Chapter 11, omdat hun merken nog steeds inkomsten kunnen genereren.

Hoofdstuk 13 faillissement is een ander soort faillissement dat beroemdheden toepassen. Het is een loontrekkende strategie waarbij een consistent inkomen wordt gebruikt om schulden af te lossen. Optredens, signeersessies en sponsoring blijven voor veel beroemdheden een vaste bron van inkomsten. Deze terugbetalingsregelingen duren normaal gesproken drie tot vijf jaar.

Terwijl lezers blut zijn kunnen begrijpen als twee van de volgende voorwaarden of beide.

Ten eerste, ongeacht of het aantal activa van een individu de som van de schulden overtreft, zijn ze failliet omdat hun huidige financiële activa veel minder zijn dan wat ze momenteel moeten betalen.

Als alternatief kan iemand failliet gaan als het bedrag van zijn activa minder is dan de som van zijn schulden, ondanks bestaande kassaldi die de dringende verplichtingen voor het aflossen van schulden overschrijden.

Natuurlijk kan een persoon in beide situaties tegelijkertijd blut zijn.

Dus, hoewel de twee uitdrukkingen als vergelijkbaar worden beschouwd en vaak door elkaar worden gebruikt, is hun letterlijke betekenis niet hetzelfde.

Betekent het uitspreken van een faillissement echt dat beroemdheden failliet zijn?

Nu het duidelijk is dat blut zijn en failliet verklaren niet hetzelfde is, is het aannemelijk dat beroemdheden op elk moment faillissement kunnen aanvragen, maar dat betekent niet dat ze volkomen blut zijn.

Faillissement houdt simpelweg in dat mensen meer verschuldigd zijn dan ze zich kunnen veroorloven om terug te betalen. Als beroemdheden geld op de bank hebben staan, kunnen ze alsnog faillissement aanvragen. Iemand kan $ 5 miljoen aan spaargeld hebben, maar failliet gaan als hij $ 100 miljoen schuldig is.

Desalniettemin gaan beroemdheden soms failliet, maar dit zijn de uitzonderingen. Verschillende beroemdheden zijn echter failliet gegaan ondanks hun positie als beroemdheid en ze proberen weer op het goede spoor te komen. Janice Dickinson, Abby Lee Miller en Kody Brown zijn enkele van de vele reality-tv-sterren die vandaag platzak zijn.

Als het gaat om faillissement, hebben beroemdheden veel voordelen. Door de veerkracht van hun merken gaan de meeste nooit failliet. Ze zijn waardevoller voor schuldeisers wanneer ze niet in faillissement zijn dan wanneer ze in faillissement zijn, en als gevolg daarvan hebben ze toegang tot koopjes die een gewoon persoon niet zou doen.

Aanbevolen: