‘Babysitter’s Guide To Monster Hunting’ Regisseur zegt dat David Bowie het karakter van Tom Felton inspireerde

Inhoudsopgave:

‘Babysitter’s Guide To Monster Hunting’ Regisseur zegt dat David Bowie het karakter van Tom Felton inspireerde
‘Babysitter’s Guide To Monster Hunting’ Regisseur zegt dat David Bowie het karakter van Tom Felton inspireerde
Anonim

De Harry Potter-ster speelt een "jonge, hippe, sexyer, coolere boeman" in de film die op 15 oktober op het streamingplatform werd uitgebracht. Net als het verontrustende wezen ontvoert Feltons personage, ook bekend als de Grand Guignol, ook kinderen. Wanneer babysitter Kelly Ferguson zich realiseert dat haar kind Jacob vermist is, moet ze samenwerken met de leden van een geheime babysittervereniging en de Grand Guignol confronteren.

"We wilden dat de Grand Guignol glamoureus zou zijn", legde filmmaker Rachel Talalay uit in een clip die vandaag (23 oktober) is uitgebracht.

Tom Felton speelt A Glam Rock Boogeyman

De Brits-Amerikaanse filmmaker Rachel Talalay heeft haar moodboard voor de film met fans gedeeld en haar inspiratie achter de flamboyante look van de Harry Potter-ster onthuld.

"We werden geïnspireerd door David Bowie, en Tom is sowieso een rock-'n-roll", legde ze uit.

Talalay ging ook open over de Old Hollywood-actrice die Pose-ster Indya Moore beïnvloedde toen ze onderzoek deed naar hun personage, The Cat Lady.

“Ik gaf ze om vroege Katherine Hepburn-films te kijken,” zei Talalay.

“Ik wil dat ze het gevoel hebben dat The Cat Lady een filmster uit de jaren 30 was”, zei de regisseur ook.

De jaren 90 beïnvloedden 'A Babysitter's Guide to Monster Hunting'

Maar de jaren '30 waren niet het enige decennium dat de inspiratie vormde voor A Babysitter's Guide To Monster Hunting. Talalay staat erom bekend achter de camera te staan van horror- en sciencefictionfilms uit de jaren 90, zoals Ghost in the Machine en Tank Girl. Ze regisseerde en schreef ook het verhaal van het zesde deel in de Nightmare on Elm Street-serie, Freddy's Dead: The Final Nightmare.

“Mijn producers zijn erg in de jaren 90, en hoe trendy en belangrijk de jaren 90 waren en dat de mode betrekking moet hebben op de jaren 90,” legde Talalay uit.

Ze zei dat producenten "op en neer sprongen" toen ze het project op zich nam en enkele elementen van haar films uit de jaren 90 in hun film wilde opnemen.

“Daarom heeft het jasje van [co-hoofdpersoon] Liz bepaalde herinneringen aan de stoerheid van Tank Girl,” zei ze.

Talalay liet zich ook inspireren door cult-gruwelen toen ze haar werk aan de film naderde.

"Toen ik deze film aan het samenstellen was, was een van mijn inspiratiebronnen The Cabinet of Dr. Caligari met zijn Duitse expressionistische schaduwen en gruwelijke, angstaanjagende slechterik", zei ze over de stomme film uit 1920.

A Babysitter's Guide To Monster Hunting wordt gestreamd op Netflix

Aanbevolen: