Was Tobey Maguire een nachtmerrie-diva op Sam Raimi's 'Spider-Man'?

Inhoudsopgave:

Was Tobey Maguire een nachtmerrie-diva op Sam Raimi's 'Spider-Man'?
Was Tobey Maguire een nachtmerrie-diva op Sam Raimi's 'Spider-Man'?
Anonim

Vandaag de dag vertegenwoordigt Spider-Man een van de meest succesvolle filmfranchises in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Zoals fans zouden weten, was het personage echter al populair op het grote scherm lang voordat de MCU ontstond.

Dat komt omdat Sony's Columbia Pictures begin jaren 2000 zijn eigen trilogie van Spider-Man-films had uitgebracht met Sam Raimi aan het roer. Het iconische personage werd vervolgens geportretteerd door Tobey Maguire en sommige rapporten geven aan dat de acteur eerder een diva was tijdens het werken aan de films.

Waarom castte Sam Raimi Tobey Maguire in zijn Spider-Man-trilogie?

Rond de tijd dat Raimi zich opmaakte om zijn eerste Spider-Man-film te regisseren, had Maguire al zijn acteerprestaties bewezen door films te maken met onder meer Michael Douglas, Frances McDormand, Julia Louis-Dreyfus, Charlize Theron, Sigourney Weaver en een jongere Reese Witherspoon. Dit hielp in wezen de regisseur van The Quick and the Dead ervan te overtuigen dat de acteur de rol van de web-slingerende superheld op zich zou kunnen nemen. "We zullen denk ik dat we naar banden hebben gekeken van bijna elke 17- tot 24-jarige man. Maar ik stopte toen ik Tobey zag', merkte Raimi op terwijl hij met Moviehole sprak. "Hij was echt, hij kreeg huisarrest en dat is wat Spider-man is, hij is een echt kind. Hij was volmaakt. Ik zag hem in Cider House Rules, die zo echt was en hij was fantastisch, dus ik castte hem.”

Wat Maguire betreft, hij stemde ermee in om zich aan te passen aan de film omdat hij geloofde dat "er veel serieuze subtekst in het personage zit." Tegelijkertijd hadden hij en Raimi hetzelfde idee over hoe Spider-Man op het grote scherm zou moeten worden afgebeeld. "Spider-Man is gemaakt als een donkerder, meer tegenstrijdig personage, en dat was mijn interesse om de rol te spelen en ik denk dat regisseur Sam Raimi dat perspectief deelde", vertelde Maguire aan Cinema.com. “Dit wordt niet zomaar een dom actievoertuig. Er zullen veel serieuze elementen zijn die het publiek in de film en in het Spider-Man-personage zal kunnen vinden en toch plezier zal hebben met het concept.”

Hier is de reden achter Tobey's Diva-geruchten en waarom Jake Gyllenhaal bijna zijn plaats innam

Als je Maguire vraagt, leek hij het naar zijn zin te hebben gehad op de filmset, vooral toen hij zijn eerste Spider-Man-film maakte. Hij zei zelfs dat "de sfeer heerlijk creatief en levendig was." Het leek goed te gaan totdat Maguire zijn rug blesseerde terwijl hij op de set van Seabiscuit zat. Dit was rond de tijd dat Raimi aan Spider-Man 2 begon te werken en de regisseur werd geïnformeerd over de toestand van Maguire.

“Dus doktoren hebben hem onderzocht, ik wil je niet vervelen met dit verhaal, ze zeiden dat het bleek dat hij een rugblessure heeft en als hij het opnieuw zou verwonden, zou dat een enorme hoeveelheid pijn veroorzaken. pijn,”herinnerde de regisseur zich tijdens een gesprek met Blackfilm.com. Raimi besloot ook meteen contact op te nemen met Maguire om de zaken op te helderen. "Ik moest Tobey bellen en zeggen: 'Tobey van wat ik hoor, ik kan niet met je werken in de film' en hij was sprakeloos", herinnert Raimi zich."Ik denk niet dat hij wist wat ik heb gehoord." Omdat hij dacht dat het "onverantwoordelijk" zou zijn om Maguire te vragen zijn rol opnieuw op te nemen, besloot de regisseur al contact op te nemen met Gyllenhaal. "Dus belde ik Jake en ik zei: 'Jake, Tobey is zo terug dat ik niet zo onverantwoordelijk kan zijn om hem te vragen de rol te spelen.'" Terwijl ik sprak met Yahoo! Entertainment, Gyllenhaal erkende dat "er een hele reeks acteurs was [mogelijk voor de rol], en ik was een van hen."

Rond deze tijd waren er ook geruchten dat Maguire de rugblessure gebruikte om te onderhandelen over een beter salaris. De acteur verklaarde echter dat dit niet het geval was. "We waren niet aan het heronderhandelen", onthulde Maguire aan Los Angeles Daily News. "Dat was geregeld voordat er iets achter de rug was." Hij verduidelijkte verder: "Ik vroeg hierom en ze wilden me dat geven, en toen ontmoetten we elkaar eindelijk ergens. Normale onderhandelingen. " Dat betekende dat de onderhandelingen in wezen afgerond waren tegen de tijd dat Maguire geblesseerd raakte.

Gelukkig werd al snel duidelijk dat er geen risico was dat Maguire verlamd zou raken als hij opnieuw zijn pak zou aantrekken en daarbij zijn rug zou bezeren. Dat was zeker goed genoeg voor Raimi. "Dus ik dacht dat pijn voor acteurs een goede zaak is, zolang hij niet verlamd raakt, zou het kunnen lukken." Wat betreft geruchten dat Maguire gewoon veeleisend was, legde de regisseur uit: "Ik denk dat het iemand was die Tobey probeerde te beschermen tegen ernstig letsel en hoorde dat hij een rugprobleem had en het horen ervan kan verder worden beschadigd."

Vandaag zijn er ook geruchten dat Maguire naast Tom Holland en collega-ex-Spider-Man Andrew Garfield zou verschijnen in de komende Spider-Man 3: No Way Home. Op dit moment zijn er echter geen verdere berichten die erop wijzen dat dit gebeurt. Aan de andere kant heeft Marvel Raimi aangeboord om Doctor Strange in the Multiverse of Madness te regisseren.

Aanbevolen: