Tommy Lee Jones was een van de belangrijkste redenen waarom mannen in het zwart een nachtmerrie waren om te maken

Inhoudsopgave:

Tommy Lee Jones was een van de belangrijkste redenen waarom mannen in het zwart een nachtmerrie waren om te maken
Tommy Lee Jones was een van de belangrijkste redenen waarom mannen in het zwart een nachtmerrie waren om te maken
Anonim

Hoewel Will Smith enkele gevolgen ondervindt van zijn beruchte Oscars-klap, was zijn reputatie in Hollywood voorafgaand aan het verachtelijke incident eigenlijk behoorlijk positief. Natuurlijk, zijn relatie met zijn vrouw is altijd een wenkbrauwverhogende factor geweest, maar vanuit een professioneel perspectief hield iedereen van hem. Dit omvat de cast van de Men In Black-films die zijn lof zongen tijdens een mondelinge geschiedenis van de originele film van Inverse. Dat is ondanks het feit dat hij naar verluidt twee trailers op de set nodig had.

Hoewel Will een plezier was om mee samen te werken, was Tommy Lee Jones dat niet. Althans volgens meerdere bemanningsleden van Men In Black. Natuurlijk was hij slechts een van de redenen waarom het maken van de originele film een nachtmerrie was. De film, die losjes gebaseerd was op de stripreeks van Lowell Cunningham, duurde jaren om gemaakt te worden. De scenarioschrijver, Ed Solomon, werd vijf keer ingehuurd en ontslagen door de studio in hun streven om het best mogelijke script te krijgen. Kortom, het was gewoon overweldigend. En toen de filmmakers, waaronder regisseur Barry Sonnenfeld, eindelijk op een set kwamen, hadden ze Tommy te kampen met …

6 De echte oorsprong van mannen in het zwart

Volgens stripauteur Lowell Cunningham in zijn interview met Inverse is de ware oorsprong van Men In Black duizenden jaren oud.

"Er zijn legendes van mensen zoals de Men in Black, die honderden, zo niet duizenden jaren teruggaat", legt Lowell uit. "Ik maakte kennis met de legende door een vriend van mij genaamd Dennis Matheson. Hij en ik reisden door de lokale studentenbuurt waar ik destijds woonde, en we zagen een enorme zwarte auto voorbijrijden, en hij zei: 'Dat ziet er zoals het soort auto waarin de Men In Black zou rijden.' Ik was op zoek naar een huis voor het idee en een andere vriend van mij had artwork voor strips gemaakt voor een bedrijf genaamd Malibu. Ik was 28-achtig. Dus schreef ik een voorbeeldscript en stuurde het op."

Al snel begonnen studio's kennis te nemen van de stripreeks "Men In Black" van Lowell uit 1990. Net als schrijver Ed Solomon.

Ik heb het gelezen. Ik dacht dat er een echt geweldig concept was in wat Lowell deed, maar tonaal, voor mij, ik dacht dat het een film moest zijn, het moest een komedie zijn als het uitgangspunt was, de buitenaardse wezens wonen hier al en we weten het gewoon niet,' zei Ed.

5 Tommy Lee Jones hield niet van de toon van mannen in het zwart

Terwijl hij zijn proces om Lowells werk om te zetten in een scenario beschreef, zei Ed Solomon: "Het centrale uitgangspunt was: 'Het enige dat erger is dan buitenaardse wezens die op je planeet aankomen, is dat buitenaardse wezens je planeet plotseling verlaten.' Het bleek dat er een gebeurtenis plaatsvond die aanvankelijk een gigantische bedreiging voor de aarde leek, maar in feite veroorzaakten de mensen alle problemen."

Ed ging verder met te zeggen dat de eerste persoon die ze aan boord brachten Tommy Lee Jones was, die onmiddellijk een probleem had met de toon waar Ed voor ging.

"[Tommy Lee Jones] zei dat ik moest beslissen of het een komedie of sciencefiction was, en dat het niet allebei kon zijn", legde Ed uit. "Ik zei dat sciencefiction niet goed genoeg was om dramatisch te zijn. Komedie zou de sprongen van het geloof mogelijk maken die nodig zijn om dit te laten werken. Dus werd ik gevraagd om een concept te maken dat dramatischer was en waardoor hij de hoofdrol speelde. Maar ik voerde aan dat dat dat geen goed idee was, omdat het een wereldomvattend idee is en hij de wereld al kent. Ze haalden [schrijver] Dave Koepp binnen, die geweldig werk deed door de ruggengraat op een andere manier te doorbreken. Toen werd ik aangenomen terug en deed een behoorlijk grote revisie van het spul."

4 Hoe ze Tommy Lee Jones en Will Smith casten in Men In Black

In het interview met Inverse legde regisseur Barry Sonnenfeld uit hoe hij en zijn vrouw op het idee kwamen om Tommy Lee Jones en Will Smith in de film te laten schitteren.

"Ik kreeg twee exemplaren toegestuurd omdat mijn vrouw en ik samen scripts lazen. We waren tegelijkertijd klaar en ik draaide me naar haar om en zei: 'Tommy Lee Jones.' En ze wendde zich tot mij en zei: 'Will Smith'", legde Barry uit. "De studio wilde echt Clint Eastwood. Ik was het die om Tommy vroeg, en toen werd ik bijna genaaid - ze konden me niet inhuren omdat Tommy de goedkeuring van de regisseur had. Tommy gaf me goedkeuring."

3 Men in Black was bijna heel anders

Er werd een enorme verandering aangebracht toen Barry werd aangetrokken om de film te regisseren.

"Barry wilde het verhaal eigenlijk veranderen van het hele land naar New York City, omdat hij geloofde dat daar meer buitenaardse wezens wonen", legt Ed Soloman uit. "Hij zei: 'Ik wil dat het is zoals French Connection, maar dan met buitenaardse wezens.' We veranderden J in een agent in plaats van een man van de geheime dienst en maakten het meer als de politie in Manhattan, behalve dat het buitenaardse wezens zijn."

2 Tommy Lee Jones' Feud With The Men In Black Regisseur

Hoewel Barry Sonnenfeld goede creatieve beslissingen nam, zoals het veranderen van de locatie van de film, vertrouwde Tommy Lee Jones hem niet.

"Tommy dacht niet dat ik wist wat ik deed", gaf Barry toe aan Inverse. "Ik kreeg destijds telefoontjes van zijn agent en zei: 'Je wilt alleen dat Will Smith grappig is, je wilt niet dat Tommy grappig is.' Op de eerste dag dat hij met Tommy aan het fotograferen was, praat hij met Mikey, de alien met meerdere flippers in de Sonorawoestijn. Tommy's zin tegen Mikey is: "Dat is genoeg, Mikey. Steek je handen en al je flippers in de lucht." Het is alleen grappig als Tommy niet erkent dat dat een grappige zin is. Maar Tommy zegt: 'Dat is genoeg, Mikey. Steek je handen op - EN… AL JE VLIPPERS!''"

Productieontwerper Bo Welch voegde toe: "En Barry zegt: 'Woah woah woah woah, nee nee nee nee.' Tommy zegt: 'Ik zit in een komedie.' En Barry zegt: 'Ja, je speelt in een komedie, maar het zal veel grappiger zijn als je zo plat en zo droog en zo zakelijk bent om te contrasteren met Will Smith.' Dus Tommy moest daar zijn hoofd omheen wikkelen. Hij deed het, maar hij deed een beetje pijn tijdens de schietpartij."

Tommy had natuurlijk niet alleen ruzie met de regisseur, hij zorgde er ook voor dat zijn problemen met het script aan de schrijver bekend werden gemaakt.

"Het was mijn ervaring dat als hij wist dat het een komedie was, hij het zeker niet grappig vond - en hij liet het me nogal eens weten," zei Ed.

1 Tommy Lee Jones was een diva op de set

Stuntcoördinator Rian Smrz legde uit dat ook hij een uitdagende interactie met Tommy had.

"Tommy Lee Jones is een stuk ruiger [dan Will Smith], dus ik ben blij dat ik niet te veel met hem hoefde te doen, om eerlijk te zijn," zei Rain. "Mijn eerste ontmoeting met hem, ik zei: 'Hé, hallo' en stak mijn hand uit om zijn hand te schudden. Hij stak niet eens zijn hand uit, hij zei: 'Mijn dubbelganger is Cliff Happy. Gebruik hem en wij' komt goed overeen.' En dan draait hij zich om en loopt weg. Voor mij vatte dat hem een beetje samen."

Toch vond Tommy een manier om de film te complimenteren en de regisseur, Barry, die zei: "In alle interviews zeiden ze: 'Hoe ben je zo grappig geworden?' En Tommy, God houdt van hem, zei: 'Het geheim van grappig zijn is om naast Will Smith te staan en te doen wat Barry Sonnenfeld je zegt te doen.'"

Aanbevolen: