Dit is wat Leonardo DiCaprio deed met zijn 'Titanic'-salaris

Inhoudsopgave:

Dit is wat Leonardo DiCaprio deed met zijn 'Titanic'-salaris
Dit is wat Leonardo DiCaprio deed met zijn 'Titanic'-salaris
Anonim

Terugkijkend wordt 'Titanic' absoluut beschouwd als een van de beste films uit de jaren '90 en misschien wel aller tijden, althans vanuit het oogpunt van de kassa. Tot op de dag van vandaag staat de film nog steeds in de top vijf op het gebied van inkomsten uit box office met meer dan $ 2,1 miljard gemaakt. Leonardo DiCaprio verzilverde uiteindelijk aardig wat en dat was allemaal te danken aan een bepaalde clausule in zijn contract.

Leo verdiende een basis van $2,5 miljoen, wat gepaard ging met een aandeel van 1,8% in de backend-punten van de bruto-inkomsten. Uiteindelijk liep hij als een zeer rijke man weg uit de film en verdiende hij $ 40 miljoen. Hij maakte goed gebruik van het geld, zoals we in het hele artikel zullen bespreken. Fans weten echter weinig, het kostte wat overtuigingskracht om de rol in de eerste plaats te nemen.

Jack was niet ingewikkeld

Het is misschien moeilijk te geloven, maar volgens Rae Sanchini naast E!, geeft hij toe dat het hem veel overtuigingskracht kostte, samen met James Cameron. De uitvoerend producent vermeldde dat Kate Winslet altijd aan boord was, maar Leo had zijn twijfels: "Hij speelde altijd zeer gecompliceerde personages met zeer diepe gebreken", merkt Sanchini op. En na de hoofdrol in films als Romeo + Juliet, The Basketball Diaries en What's Eating Gilbert Grape, waarvoor hij zijn eerste Oscar-nominatie verdiende, leek het spelen van Jack "bijna, denk ik, toen hij er voor het eerst naar keek, te gemakkelijk. Jim zou de eerst om het je te vertellen, "zegt Sanchini. "Het is zoiets als: 'Ik heb Leo 15 minuten geïnterviewd en hij heeft mij drie maanden lang geïnterviewd!'"

Beseffen dat Jack Dawson een complex personage was, veranderde alles voor Leo: "Ik denk dat het moeilijkste bij Leo hem ervan te overtuigen was dat er complexiteit zat in Jack Dawson", zegt Sanchini."Want als je erover nadenkt, is Jack de zuiverste van hart. We ontmoeten hem, en hij is niet in conflict. Hij weet precies wie hij is. Hij kent zijn plaats in de wereld. Hij is onverschrokken … hij wordt verliefd, maar hij weet het niet verandert niet als persoon… Hij kiest ervoor om te sterven voor de vrouw van wie hij houdt, en daar heeft hij vrede mee."

Hij accepteerde de rol, maar begreep niet hoe groot de film zou zijn

leo titanic screenshot
leo titanic screenshot

Uiteindelijk zei Leo ja. Hij gaf samen met ABC News toe dat hij de film als een experiment zag, samen met Kate Winslet, gezien alle indiefilms die ze destijds hadden gemaakt: "Titanic was echt een experiment voor Kate Winslet en mij", zei DiCaprio. "We hadden al deze onafhankelijke films gemaakt. Ik hield van haar als actrice en ze zei: 'Laten we dit samen doen, we kunnen dit.'" "We hebben het gedaan en het werd iets dat we nooit hadden kunnen voorzien."

Tijdens het opnemen van de film begreep Leo nog steeds niet het succes waar het uiteindelijk van zou genieten, "Mensen zeiden: 'Besef je wel hoe groot deze film is?' Ik zei: 'Ja, het is groot. Het is een grote film'", zei DiCaprio. "Ze zeiden: 'Nee. Nee. Nee, het is de grootste film ooit', en ik heb zoiets van 'Nou, wat betekent dat?' Ik wist dat er op dat moment een verwachting van me was om een bepaald ding te doen, en ik wist dat ik vanaf het begin terug moest naar wat mijn bedoelingen waren."

De rol veranderde het traject van zijn carrière volledig, vooral vanuit persoonlijk oogpunt: "Ik had toen precies bepaald wat voor soort films ik wilde maken", zei DiCaprio. "Ik gebruikte [mijn roem] als een zegen, om verschillende soorten films met R-rating te maken, om de dobbelstenen een beetje te werpen op dingen waarin ik wilde acteren. Mensen zouden die films nu willen financieren. Ik zou nooit had dat, voor 'Titanic.'"

Zijn verdiensten aan een goed doel geven

Millvina Dean is een belangrijke naam omdat ze de laatste overlevende van de Titanic was. Ze woonde toen in een verpleeghuis en de rekeningen begonnen zich op te stapelen. Een Ierse auteur Don Mullan besloot in te grijpen en daar iets aan te doen, hij richtte het 'Millvina Fund' op dat dankzij donaties haar medische rekeningen hielp. Volgens Mullan stapten DiCaprio, Winslet en Cameron allemaal in: "Ik heb de acteurs en regisseurs van de 'Titanic' uitgedaagd om het Millvina Fund te steunen en ik was heel blij met de vrijgevigheid die ze hebben getoond bij het aangaan van die uitdaging."

Het belangrijkste was dat Dean haar Titanic-memorabilia niet hoefde te verkopen om de eindjes aan elkaar te knopen: We zijn verheugd om vandaag officieel het Millvina Fund te lanceren. We vonden het een belangrijk initiatief nadat we van Millvina hadden gehoord hoe de stress en spanningen van het betalen van haar verpleegkosten dwong haar om Titanic-memorabilia te verkopen om geld in te zamelen.”

Dean stierf stilletjes in 2009 op 97-jarige leeftijd.

Aanbevolen: