Dit is wat Gugu Mbatha-Raw deed toen ze in Loki werd gecast

Inhoudsopgave:

Dit is wat Gugu Mbatha-Raw deed toen ze in Loki werd gecast
Dit is wat Gugu Mbatha-Raw deed toen ze in Loki werd gecast
Anonim

Actrice Gugu Mbatha-Raw maakt haar debuut in the Marvel Cinematic Universe (MCU) in de Disney+-serie Loki. Hier speelt de actrice Ravonna Lexus Renslayer die werkt voor de Time Variance Authority, een weinig bekend bureau dat Loki (Tom Hiddleston) in hechtenis neemt na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame.

In de afgelopen jaren heeft Marvel constant verschillende acteurs aangeboord om deel te nemen aan zijn steeds groter wordende universum en voor Mbatha-Raw is deze nieuwe kans opwindend. En toen ze voor het eerst hoorde dat ze de baan kreeg, zullen fans waarschijnlijk nooit raden wat ze kort daarna deed.

Wie was Gugu Mbatha-Raw voordat hij lid werd van de MCU?

Mbatha-Raw is een ervaren actrice die sinds het begin van de jaren 2000 aan zowel film als televisie werkt. Al vroeg kreeg ze erkenning voor haar optreden als het titulaire personage in het biografische periodedrama Belle en als Will Smith's liefdesbelang in het biografische sportdrama Hersenschudding. Jaren later speelde Mbatha-Raw ook de hoofdrol in de met een Emmy bekroonde aflevering van de Netflix-serie Black Mirror.

In de afgelopen jaren was Mbatha-Raw goed bezig en kreeg ze lof voor haar optreden als Hannah Shoenfeld in de Apple TV+-serie The Morning Show (met als headliner Jennifer Aniston en Reese Witherspoon). Ondertussen was de actrice hard aan het werk aan Loki toen het coronavirus Marvel Studios dwong de productie van een aantal van zijn series voor een bepaalde periode stop te zetten. En als fans denken dat Mbatha-Raw de downtime gebruikte om vertrouwd te raken met Marvel-films, denk dan nog eens goed na.

Wat deed ze toen ze de baan kreeg?

Zo te zien is Mbatha-Raw er trots op dat ze zich zo uitgebreid mogelijk kan voorbereiden op elke rol die ze op zich neemt. Toegegeven, ze wist in het begin niet veel. "Ik kan niet bekennen dat ik een grote MCU-nerd ben", legde de actrice uit tijdens een toespraak op de podcast The Big Ticket van Variety en iHeart Radio. Het is duidelijk een groot deel van onze cultuur, dus ik was me er enorm van bewust…”

Op het moment dat ze hoorde dat ze een rol in Loki had geboekt, wist Mbatha-Raw echter dat het tijd was om verder onderzoek te doen en dat is precies wat ze deed. "Ik kreeg Disney+ toen ik de baan kreeg, dus ik heb er toen veel van gedronken", onthulde de actrice tijdens een interview met Forbes.

Gugu Mbatha-Raw heeft altijd een Marvel-connectie gehad

Misschien, zonder medeweten van May, heeft Mbatha-Raw altijd een connectie gehad met de MCU, dankzij haar langdurige vriendschap met (Loki zelf) Hiddleston. "Ik ging eigenlijk tegelijkertijd met Tom Hiddleston naar de toneelschool", onthulde de actrice ooit.

Toevallig ontmoetten de twee acteurs elkaar ook rond de tijd dat Hiddleston net begon in de MCU."Tien jaar geleden, toen ik hier voor het eerst kwam om een tv-piloot te doen, Under Covers, schoot hij tegelijkertijd de eerste Thor", herinnert Mbatha-Raw zich. "Ik herinner me dat hij me vertelde over deze ervaring van deze nieuwe film die hij aan het doen was." Destijds had ze er misschien ook niet aan gedacht om ooit lid te worden van haar voormalige klasgenoot in het MCU, maar deze kans was duidelijk te mooi om te laten liggen.

Wat ze zei over het werken aan Loki

Zoals je mag verwachten, houdt Marvel vooral veel details over Loki geheim. De cast van de show is ook tot geheimhouding verplicht. Mbatha-Raw vertelde zelf aan Games Radar: Ik ben NDA. Ik kan je echt niet veel meer vertellen dan je waarschijnlijk op internet hebt gelezen.”

Dat gezegd hebbende, heeft de actrice korte details over de serie laten vallen. "Het gaat naar andere plaatsen en je ziet dat personage op een andere manier volwassen worden", vertelde ze aan ET. "Het wordt spannend voor de fans om Tom en dat personage echt in het middelpunt van het verhaal te zien spelen."

Tegelijk prees Mbatha-Raw ook het werk dat regisseur Kate Herron had gedaan in deze nieuwe Marvel-serie. Ze waardeerde ook dat Herron van begin tot eind aan het roer stond. "Ik was vooral opgewonden dat het door één regisseur werd geregisseerd", merkte de actrice op. "Om deel uit te maken van een beperkte serie [dat is] niet alleen als episodische televisie, waar je elke week een andere regisseur hebt, zou Kate echt alle afleveringen regisseren, wat ik nog nooit op tv heb meegemaakt. Ik weet dat het duidelijk is gedaan, maar persoonlijk heb ik niet de ervaring gehad om verschillende afleveringen te maken met dezelfde regisseur."

Net als The Falcon and the Winter Soldier zal Loki zes afleveringen bevatten. De afgelopen maanden zijn er ook berichten geweest dat de serie mogelijk terugkeert voor een tweede seizoen, hoewel Marvel Studios nog niet heeft bevestigd dat dit het geval zou zijn. Wat Mbatha-Raw betreft, de actrice zal niet zeggen of ze lang na het einde van de serie in de MCU zal blijven. Toen ze hiernaar werd gevraagd, zei ze alleen: 'Voorbij Loki? Ik kan er echt niet over praten. Maar ja, Loki is mijn volgende ding.”

Aanbevolen: