Hier is hoe Keira Knightley reageerde toen ze werd gecast in 'Pirates Of The Caribbean

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Keira Knightley reageerde toen ze werd gecast in 'Pirates Of The Caribbean
Hier is hoe Keira Knightley reageerde toen ze werd gecast in 'Pirates Of The Caribbean
Anonim

Keira Knightley heeft tot nu toe een illustere filmcarrière gehad met rollen in zowel blockbusters met een groot budget als onafhankelijke juweeltjes. Ze is twee keer genomineerd voor een Oscar, voor Pride and Prejudice en The Imitation Game, en ze heeft lovende kritieken gekregen voor haar werk aan films als Atonement en Colette. Ze is een prima actrice, hoewel er één film is die ze te danken heeft aan haar succes.

Nadat hij zich bij de cast van het kerstsnuisterij-feest Love Actually had aangesloten, nam Knightly de rol van Elizabeth Swann op zich in Pirates Of the Caribbean: Curse Of The Black Pearl. De film was een onstuimig avontuur vol actie, gelach en romantiek, en de actrice gaf haar alles in de rol. Hoewel er veel aandacht werd besteed aan haar geflirt met Orlando Bloom en Johhny Depp, was ze veel meer dan een liefdesbelang. Ze bewees dat ze zowel actiescènes als de jongens aankon, en de film (en de vervolgen) verzekerden haar plaats in Hollywood.

Toch, hoewel de films de 14e meest winstgevende filmserie aller tijden zijn geworden, was Knightley minder dan enthousiast toen ze de rol van Swann kreeg aangeboden. Ze had op dat moment geen idee dat de film haar wereldwijde erkenning zou geven, en haar reactie op de cast in de film is interessant.

Knightley's reactie op de cast in 'Pirates Of The Caribbean'

Swann
Swann

Hoewel Knightley's vroege rollen haar in de publieke schijnwerpers duwden, was het haar rol in Gore Verbinski's blockbuster op volle zee die haar naar de grote Hollywood-competities dreef. Maar Richard Curtis, regisseur van Love Actually, herinnerde zich haar reactie toen ze in het piratenavontuur werd gegoten. Toen ze haar vroeg wat haar volgende project zou worden, antwoordde Knightley blijkbaar door te zeggen:

Curtis onthulde niet veel meer dan dat, maar de reactie van Knightley was niet verrassend. Hoewel piratenfilms ooit populair waren, met name in de jaren veertig en vijftig, flopten een aantal kassa's in de decennia die volgden op de schijnbaar gekapseisde belangstelling van het publiek voor het genre. Yellowbeard, Nate and Hayes en Roman Polanski's Pirates zijn slechts enkele van de films die het verdienen om de plank te misslaan vanwege hun pure verschrikkelijkheid. Dan is er nog Cutthroat Island van Renny Harlin, de flop van $ 98 miljoen die hielp om de filmstudio, Carolco Pictures, te laten zinken.

Het is geen wonder dat Knightley weinig verwachtingen had van de piratenfilm waarvoor ze had getekend.

Natuurlijk weten we nu dat de film uit 2003 het piratengenre uit de diepten van middelmatigheid heeft gesleept. Het werd een wereldwijde hit en verdiende meer dan $ 654 miljoen aan de Amerikaanse kassa en het katapulteerde de carrières van zijn sterren, Knightley, Orlando Bloom en Johnny Depp. Toch kwam voor de opkomende jonge actrice de roem die ze ervoer na haar rol in de hitfilm met een prijs.

Pirates Of The Caribbean: The Curse Of Worldwide Succes

At World's End Afbeelding
At World's End Afbeelding

Hoewel de originele film Knightley op de A-lijst van Hollywood zette, kwam er één voorbehoud: ongewenste media-aandacht. In een gesprek met de Hollywood Reporter over haar opkomst na Pirates Of The Caribbean, sprak ze over de tol die het eiste van haar geestelijke gezondheid. Dit was deels te wijten aan het constante lokken van de paparazzi en deels door de oneerlijke recensies die haar acteervermogen in twijfel trokken. Het schudde haar zelfvertrouwen, waarvan ze zei:

Ze zei verder:

Gelukkig is Knightley boven de moeilijkheden uitgekomen waarmee ze werd geconfronteerd en krijgt ze nu de lof die ze verdient voor haar acteerrollen. Maar als ze terugkijkt, heeft ze dan spijt van haar beslissing om te schitteren in Pirates Of The Caribbean ?

De onzinkbare Keira Knightley

Piraten afbeelding
Piraten afbeelding

Volgens een interview heeft de actrice geen spijt. Ondanks haar negatieve ervaringen heeft Knightly gezegd dat ze niets zou veranderen als ze terugkijkt.

Pirates Of The Caribbean was niet de ramp die Knightley had verwacht, hoewel de attributen van roem een hoge prijs waren om te betalen voor haar succes.

Toch is Knightley in de loop der jaren steeds sterker geworden, zowel professioneel als persoonlijk. Ze zal niet de hoofdrol spelen in de volgende twee vervolgen in de franchise die haar carrière vooruit heeft geholpen, maar ze heeft het nog steeds erg druk in Hollywood. De volgende is de kerstkomedie Silent Night, de film die Love Actually eindelijk van onze feestelijke kijklijsten zou kunnen verwijderen.

Aanbevolen: