Killing Eve': hier is waarom Sandra Oh geschokt was toen ze als Eve werd gecast

Inhoudsopgave:

Killing Eve': hier is waarom Sandra Oh geschokt was toen ze als Eve werd gecast
Killing Eve': hier is waarom Sandra Oh geschokt was toen ze als Eve werd gecast
Anonim

Sandra Oh heeft een ongelooflijke carrière achter de rug en veel mensen vonden het geweldig om te zien hoe ze Meredith Grey's beste vriendin Cristina Yang speelde in Grey's Anatomy. Meer recentelijk werd ze geprezen voor het spelen van Eve Polastri in het populaire drama Killing Eve. In 2018 werd Oh genomineerd voor beste hoofdrolspeelster in een dramaserie en zij was de eerste Aziatische vrouw die deze nominatie ontving.

Fans wachten op seizoen vier terwijl mensen genieten van de "kat-en-muis"-vibes en actievolle verhaallijnen.

Sandra Oh heeft gezegd dat ze geschokt was om als Eve te worden gecast in Killing Eve. Laten we eens kijken naar wat ze zei over het krijgen van deze rol.

Gecast worden als Eve

Terwijl fans dolblij zouden zijn om Cristina Yang op Grey's te zien, zei Sandra Oh dat ze niet denkt dat ze terug zal keren naar het ziekenhuisdrama.

Gelukkig kunnen fans haar nog steeds op tv bekijken, aangezien Killing Eve nog steeds goed gaat.

Toen ze werd geïnterviewd door Vulture, zei Sandra Oh dat ze niet dacht dat ze in de race was om Eva te portretteren. Sandra Oh zei dat ze volgens Stylist.co.uk niet wist welke rol ze aan het uitproberen was. Ze was verrast en fans zijn ook zeker verrast om dit te horen, aangezien ze zoveel talent heeft en ongelooflijk is in elke rol die ze op zich neemt.

sandra oh as eve en jodie comer als villanelle op het tv-programma Killing Eve
sandra oh as eve en jodie comer als villanelle op het tv-programma Killing Eve

Oh zei: "Ik scrolde snel door het script en ik kan je niet echt vertellen waar ik naar op zoek was. "Dus ik heb zoiets van, 'Dus Nancy [haar agent], ik begrijp het niet, wat is de rol?' En Nancy zegt: 'Lieverd, het is Eva, het is Eva.'"

Oh zei dat ze geen idee had dat ze in aanmerking zou komen voor een van de hoofdrollen in de show. Toen ze met Vanity Fair sprak, zei Oh dat ze het script had gelezen en dacht dat er een rol voor haar zou zijn: een receptioniste of een dokter.

Ze vertelde Vulture: "Ik denk veel aan dat moment. Van gewoon gaan, hoe diep heb ik dit geïnternaliseerd? [Dus] vele jaren gezien [op een bepaalde manier], het heeft een diepe, diepe, diepe invloed ons… Ik ging er niet eens vanuit dat ik een van de centrale verhalenvertellers zou zijn toen ik iets aangeboden kreeg. Waarom?”

Oh vertelde dat ze "gehersenspoeld" was omdat het niet bij haar was opgekomen dat ze haar als Eva aan het casten waren.

De behoefte aan diversiteit

Sandra Oh is altijd eerlijk geweest over haar ervaringen in Hollywood. Toen ze met Kerry Washington sprak voor een nummer van Variety genaamd 'Actors on Actors', zei Oh dat ze vaak met Shonda Rhimes en de andere schrijvers praatte als ze in Grey's Anatomy speelde. Ze wilde er zeker van zijn dat ze 'vecht' voor Cristina Yang. Ze zei ook dat de show niet over ras ging, maar toen Cristina met Burke trouwde, betekende dat dat hun moeders met elkaar omgingen, en aangezien ze van Aziatische en zwarte achtergrond waren, vond ze dat dit in de afleveringen tot uiting moest komen.

Oh zei: Ik heb zoiets van, 'Kom op, er is veel verhaal dat we hier kunnen doen!' Maar ze wilden het niet aanraken, om welke reden dan ook. Nu is mijn interesse veel meer in het binnenhalen van dat verhaal.”

sandra oh als cristina yang op grey's anatomy
sandra oh als cristina yang op grey's anatomy

In een interview met Vogue zei Oh: Het heeft me 30 jaar gekost om deze rol te krijgen. Dat zie ik zo duidelijk.” Ze vervolgde: 'En ze dachten alleen maar aan mij.' Oh legde uit dat in de novellen waarop Killing Eve is gebaseerd, Eve blank lijkt te zijn.

Oh vertelde dat haar vroege acteerjaren werden besteed aan Canadese tv-shows, commercials en industriële films. Ze legde uit: "In Canada is er een mandaat voor diversiteit. Ik was een meisje, Aziatisch, en ik sprak Frans. Ik heb al hun vakjes aangevinkt. Wilde ik vanaf dat moment gecast worden? Niet echt. Je kon altijd voelen dat je waren het quotum. Je had altijd het kleinste deel. Je staat niet centraal in het verhaal. Maar dan ben je dat niet voor nog een, wat dan ook, 20, 30 jaar."

Sandra Oh heeft gezegd dat de industrie in het VK niet erg divers is. Volgens Independent.co.uk zei ze tegen Kerry Washington voor de serie "Actors on Actors" van Variety: "Het VK, ik ben niet bang om te zeggen, loopt achter. Ik ben niet alleen de enige Aziatische persoon op de set – soms verandert het, [het is] heel spannend wanneer iemand op de set komt.”

Toen Kayleigh Llewellyn, een schrijfster op Killing Eve, een zoom-call plaatste waarin zij en de andere schrijvers stonden, merkten mensen dat de schrijverskamer negen blanke vrouwen bevatte.

Volgens Variety begonnen mensen te tweeten dat dit problematisch was. Een fan twitterde: "Stel je voor hoeveel beter het is om Eve te vermoorden als ze een gekleurde persoon in de schrijverskamer hadden."

Sandra Oh is een ongelooflijk getalenteerde actrice en fans waarderen haar wijze, betekenisvolle woorden zeker wanneer ze over haar ervaringen in Hollywood praten.

Aanbevolen: