Tom Felton deed auditie voor deze iconische 'Harry Potter'-personages voordat hij werd gecast als Draco

Inhoudsopgave:

Tom Felton deed auditie voor deze iconische 'Harry Potter'-personages voordat hij werd gecast als Draco
Tom Felton deed auditie voor deze iconische 'Harry Potter'-personages voordat hij werd gecast als Draco
Anonim

Door de rol van Draco Malfidus in de Harry Potter-filmreeks uit te beelden, kreeg Tom Felton internationale bekendheid. De in Engeland geboren acteur had andere rollen voordat hij de rol van Draco won, maar het was de bewerking van J. K. Rowlings fantasieserie die hem een begrip maakte. Hij deed het zo goed als Draco dat de meeste fans zich niet eens kunnen voorstellen dat Felton een andere rol zou spelen. Het komt dus als een grote verrassing dat hij daadwerkelijk auditie deed voor een paar andere iconische personages uit de filmreeks voordat hij de rol van Draco kreeg.

Sinds de Harry Potter-films zijn afgerond, heeft Felton onthuld dat hij openstaat voor het opnieuw spelen van de rol van Draco, waar fans niet blijer van kunnen zijn. Maar hoe kwam hij in de eerste plaats aan de rol van de inwonende pestkop van Hogwarts, en wie wilde hij in eerste instantie nog meer portretteren? Blijf lezen om erachter te komen.

Tom Feltons kennis bij de auditie

Harry Potter heeft uiteindelijk de loop van het leven van Tom Felton bepaald, net als bij de rest van de cast. Maar voordat de jonge acteur de rol van Draco Malfidus won, was zijn kennis van de jongenstovenaar en zijn verhaal aanzienlijk beperkt.

"Ik was bij wijze van spreken een van de laatbloeiers", legde Felton uit in een interview (via Digital Spy). Ik was waarschijnlijk het enige kind in het land dat auditie deed zonder enig idee te hebben wat Harry Potter op zich was.”

Maar toen hij eenmaal de rol had gewonnen, nam Felton, die heeft onthuld dat hij de eerste Harry Potter-film in tien jaar niet meer heeft gezien, zich actief in J. K. Rowling's serie, die toen een passie voor lezen aanwakkerde: "Ik heb echt veel aan [hen] te danken, want het waren die boeken die me echt aan het lezen hebben gebracht, in mijn eentje. Lezen was niet echt een cool vak op school toen ik 11 of 12 was, en JK [Rowling] heeft dat voor mij veranderd."

Harry Potter

Een van de meest interessante dingen aan Tom Felton is dat hij, voordat hij auditie deed voor de rol van Draco Malfidus, Harry's aartsvijand op Zweinstein, auditie deed voor een andere rol: die van Harry Potter zelf.

Of het nu het blonde haar is of het feit dat we hem nu zo goed kennen als Draco, het is heel moeilijk voor te stellen dat Felton vandaag Harry Potter speelt. Het is moeilijk om je iemand anders voor te stellen dan Daniel Radcliffe in de iconische rol.

Ron Wemel

Als de gedachte dat Felton auditie doet voor de rol van Harry Potter ondoorgrondelijk is, is er ook dit: na auditie voor de rol van Potter (in Draco's woorden), probeerde hij de rol van Harry's beste vriend, Ron Wemel.

Dit is bijzonder grappig om je voor te stellen, want Ron is alles wat Draco niet is. Hoewel Harry en Draco enkele overeenkomsten hebben, kunnen Ron en Draco niet meer van elkaar verschillen.

Hoe hij de rol van Draco kreeg

Dus hoe kreeg Felton uiteindelijk de rol van Draco nadat hij auditie had gedaan voor zowel Harry als Ron? Toen hij auditie deed voor de slechterik, moest hij een leugentje om bestwil vertellen om te verdoezelen dat hij de boeken niet had gelezen.

Felton onthulde dat de producenten op dat moment alle kinderen vroegen welke scène ze niet konden wachten om in de film te zien. En Felton, die eigenlijk geen Harry Potter-scènes kende omdat hij de boeken niet had gelezen, luisterde gewoon naar wat de persoon naast hem zei en was het ermee eens!

De filmmakers herkenden dit als een Draco-achtige zet en konden zich voorstellen dat Felton het verwende en achterbakse personage zou spelen.

Hoe vindt hij het om als Draco gecast te worden?

De kans missen om Harry Potter te spelen lijkt misschien klote, maar Felton vertelde MTV News dat hij super blij was om de rol van Draco te krijgen en dat het eigenlijk het beste uitpakte dat hij deed' t speel Harry.

"Ik ben erg dankbaar dat ik überhaupt in de film zit, maar nog dankbaarder dat ik het karakter van Draco heb gekregen", zei hij in het interview. "Er is geen twijfel in mijn gedachten, er is niemand anders in de wereld die A) de personages beter had kunnen spelen, maar B) de druk achter de schermen had kunnen verwerken waarmee die jongens het afgelopen decennium te maken hebben gehad.”

Het effect op zijn vriendschap met de cast

Ondanks hoe het er op de camera uitziet, waren er geen harde gevoelens tussen Felton en zijn rivalen op het scherm, gespeeld door Daniel Radcliffe en Rupert Grint. Hoewel Felton eerder auditie had gedaan voor de rollen van Harry en Ron, vormde hij nog steeds een band met de acteurs die deze rollen kregen.

“Er was een geweldig gevoel om in een team te zitten, en Daniel vloog vanaf de eerste dag die vlag een beetje”, zei Felton (via Mental Floss). “Hij was altijd het meest opgewonden, het meest gretig, hij had het meeste plezier op de set. En daardoor denk ik dat iedereen hem een beetje vastklampte en zijn voorbeeld volgde. Dus hij is zeker de peetvader geweest door de jaren heen, en hij is zeker degene die het meest inspirerend is geweest, zeker."

Aanbevolen: