Dit is wat Idris Elba deed toen hij werd ontslagen uit 'The Wire

Inhoudsopgave:

Dit is wat Idris Elba deed toen hij werd ontslagen uit 'The Wire
Dit is wat Idris Elba deed toen hij werd ontslagen uit 'The Wire
Anonim

In de afgelopen decennia zijn er zoveel geweldige shows geweest dat de meeste mensen denken dat de wereld zich midden in een gouden tijdperk van televisie bevindt. Hoewel dat om voor de hand liggende redenen geweldig is, heeft het één negatief neveneffect: veel geweldige tv-programma's zijn bijna vergeten sinds ze zijn geannuleerd. Alleen al in 2020 gingen bijvoorbeeld veel uitstekende shows in première, maar de meeste zullen uiteindelijk verdwijnen.

Natuurlijk zijn er enkele shows geweest die de tand des tijds hebben doorstaan. Als je het perfecte voorbeeld wilt van een show die de geschiedenis in gaat, hoef je alleen maar naar de erfenis van The Wire te kijken. Een uitstekende show die veel mensen van het begin tot het einde meerdere keren hebben bekeken, er is alle reden om te denken dat The Wire nog jarenlang geliefd zal blijven.

Sinds The Wire tot op de dag van vandaag relevant blijft, blijven fans van de show meer te weten komen over de productie van de show, ook al zijn de opnames vele jaren geleden voltooid. In 2019 werd bijvoorbeeld onthuld dat Idris Elba een grote reactie had toen hij hoorde dat zijn personage uit The Wire, Stringer Bell, een gewelddadig einde zou bereiken.

Een van de beste

Nadat Idris Elba in 1994 zijn televisiedebuut maakte, bracht hij verschillende jaren door met het verdienen van kleine rollen in een lange lijst van vaak vergeetbare shows en films. Toen veranderde alles voor Elba toen hij werd gecast als Stringer Bell van The Wire. Elba's vertolking van Bell was een boeiend personage waar kijkers onmiddellijk door werden aangetrokken.

Sinds de tijd van Idris Elba als hoofdrol in The Wire ten einde liep, is hij buitengewoon succesvol geworden en heeft hij een werkelijk indrukwekkend fortuin vergaard. Bovenop de steeds groter wordende bankrekening van Elba, heeft hij een heilige plaats in Hollywood. Immers, toen Tom Cruise een rol in de film Pacific Rim moest verlaten, moesten de producenten van die film een geschikte vervanger zoeken en kozen ze voor Elba. Er moet ook worden opgemerkt dat Elba een opmerkelijke rol speelde in de meest winstgevende filmfranchise aller tijden, het Marvel Cinematic Universe.

Grote reactie

Toen Stringer Bell van The Wire zijn vroegtijdige overlijden ontmoette, verraste het de meerderheid van de fans, hoewel de show zich naar dat moment aan het opbouwen was. Bell was tenslotte vanaf het begin een van de belangrijkste personages van de show, dus het leek waarschijnlijk dat hij een manier zou vinden om uit de situatie te komen die hij voor zichzelf had gecreëerd. Gezien hoe belangrijk Bell was geweest voor het succes van The Wire, was het erg riskant om hem uit de show te schrijven. Gelukkig, als je bedenkt dat The Wire door sommigen nog steeds wordt beschouwd als het beste tv-programma in de geschiedenis, bewijst dat het uiteindelijk is gelukt.

In 2019 gingen Idris Elba en David Simon, de man die The Wire creëerde en leidde, zitten om de ondergang van Stringer Bell te bespreken met iemand van The Hollywood Reporter. Sprekend over de beslissing om Bell te laten sterven, onthulde David Simon dat hij zich er heel goed van bewust was dat het uitschakelen van het personage niet populair zou zijn. Volgens Simon noemde zijn vrouw hem zelfs een 'idioot' toen ze hoorde dat Bell zou sterven.

Wat betreft de reden waarom David Simon vasthield aan zijn beslissing om Stringer Bell te elimineren, legde hij zijn redenen uit aan The Hollywood Reporter. "Stringer en Colvin zijn allebei van verschillende kanten die proberen de drugsoorlog te hervormen, en het is niet te hervormen. Het is van de gangsters en van de beroepsagenten die betaald willen worden, en dus moesten Colvin en Stringer dezelfde boog hebben, thematisch, om het politieke punt te maken. En op een punt waarop je een personage of charisma of iets dergelijks het verhaal dat je vertelt laat dicteren, word je een soort hacker."

Spanningen Flare

Toen Idris Elba aanvankelijk hoorde dat Stringer Bell zijn maker zou ontmoeten, was hij meteen overstuur. Tijdens het eerder genoemde Hollywood Reporter-interview onthulde Elba echter dat hij "pis" werd toen hij het script las voor de aflevering waarin zijn personage werd uitgezonden. De reden daarvoor is dat volgens het originele script, nadat Bell niet langer onder de levenden was, op zijn lijk zou worden geplast. Omdat hij niet bereid was om zijn karakter zo uit te laten gaan, ging een boze Elba naar David Simon en "vertelde hem dat het een absolute tragedie was, dat het sensationeel was en dat het niet zou gebeuren".

Gelukkig, toen het tijd was voor Idris Elba om zijn laatste aflevering van The Wire te filmen, had David Simon ermee ingestemd het script naar tevredenheid van de acteur te herschrijven en verliep alles vlekkeloos. Volgens The Hollywood Reporter maakte Elba zelfs een grap toen ze het moment filmden waarop het lijk van zijn personage in een lijkzak werd gedaan.

De stemming op de set was nog steeds zwaar toen een camera inzoomde voor een close-up toen de rits over Elba's gezicht omhoog kwam. Op dat moment opende Elba zijn ogen wijd, keek recht in de camera en fluisterde: 'Boe.' Onmiddellijk begon de voorheen sombere bemanning te huilen. ‘We vielen allemaal gewoon in de lach’, zegt Simon.‘Het was een van de meest charmante dingen die ik ooit heb gezien.’”

Aanbevolen: