Chris Pratt verloor bijna een carrièreveranderende rol omdat hij uit vorm was

Inhoudsopgave:

Chris Pratt verloor bijna een carrièreveranderende rol omdat hij uit vorm was
Chris Pratt verloor bijna een carrièreveranderende rol omdat hij uit vorm was
Anonim

Destijds stelden maar heel weinig mensen Chris Pratt voor in de rol van Star-Lord, laat staan een rol in welk type MCU-rol dan ook. Pratt was destijds vooral bekend om zijn komedie en werd een sitcom-ster op 'Parks and Rec'. Zijn rol was over het algemeen het tegenovergestelde, een opvallend verschil was zijn grootte, iets wat Pratt uiteindelijk drastisch zou veranderen, in zes maanden 60 pond verliezen, een gekke prestatie op zich.

De weg naar 'Guardians of the Galaxy' was een gladde weg. Geloof het of niet, in eerste instantie wilde hij niet eens auditie doen voor de rol, het vergde enige overtuigingskracht van zijn agent. Bovendien was een bepaald hoofd van de film ook niet zo gek op Pratt in de rol, hij wilde de ster niet eens zien voor een auditie, maar nogmaals, hij werd aangespoord om dat te doen en we kunnen het gerust zeggen alles bleek precies goed.

Pratt onderging een enorme transformatie

Het veranderde allemaal voor Chris Pratt toen hij uit 'Zero Dark Thirty' liep, vanaf dat moment was hij toegewijd aan het maken van een verandering ten goede: "Ik was heen en weer gegaan, verloor gewicht voor Moneyball, werd weer dik, werd toen ingekort voor Zero Dark Thirty, en kreeg het allemaal weer terug voor Andy [in Parks &Recreation] Toen zag ik Zero Dark Thirty en direct nadat ik naar buiten liep, had ik zoiets van, 'ik' Ik ga in vorm komen en ik zal nooit meer dik worden.'"

Niet alleen was gewichtsverlies een grote prioriteit, maar Pratt had ook enkele gezondheidscomplicaties: "Ik was impotent, vermoeid, emotioneel depressief. Ik had gezondheidsproblemen die me op een belangrijke manier beïnvloedden. Het is slecht voor je hart, je huid, je systeem, je geest."

Toen hij auditie deed voor de Marvel-film, zweefde Pratt rond de 300 pond. Dankzij drie tot vier uur per dag hard werken smolt Pratt in zes maanden 60 pond. Het vergde een enorme inzet in de gewichtsruimte, waarbij cardio werd gecombineerd met krachttraining. Het was buiten de sportschool dat de echte test was, omdat hij zijn dieet volledig opruimde.

Pratt kreeg de rol en de film was een kassucces van bijna $ 800 miljoen. Pratt als Star-Lord leek aanvankelijk echter onwaarschijnlijk.

James Gunn was geen fan

De kans om in de film te spelen klopte, maar eerst had Pratt geen interesse, ''Bewakers waren langsgekomen en ik slaagde, [de regisseur van de film] James Gunn gaf mij ook door. Toen ze het aankondigden, zocht ik het op en zag een lijst met de 20 beste kerels in Hollywood die Peter Quill zouden kunnen spelen. Ik stond niet op die lijst. Ik wilde niet naar binnen gaan en mezelf in verlegenheid brengen. Mijn agent zei: 'Guardians is alles wat je hebt gezegd dat je wilt doen.' Ik zei: 'F, je hebt gelijk'."

Ondanks de inzet was James Gunn niet aan boord en een van de redenen had te maken met het gewicht van Pratt, '' Jim Gunn, de manier waarop hij het vertelt is als volgt: 'Wie hebben we nu? Chris Pratt? Wat de f? Ik zei dat we geen auditie zouden doen voor de mollige man van Parks and Rec.''

Volgens Cinema Blend was het castingdirecteur Sarah Finn die haar nek uitstak voor Chris Pratt. Er was veel overtuigingskracht voor nodig: "Ze zijn allemaal op hun eigen manier uitdagend, maar ik zou waarschijnlijk voor Guardians of the Galaxy gaan. James Gunn is hier erg genereus over geweest door te zeggen dat ik, tot op het punt dat ik hem irriteerde, bleef volhouden dat Chris Pratt de man was voor de rol, maar Chris wilde de rol niet spelen en weigerde auditie te doen."

Toen de auditie eenmaal had plaatsgevonden, veranderde Gunn zijn hele deuntje. Tijdens de auditie wist Gunn zelfs dat Pratt de man was: Ik kreeg hem eindelijk voor auditie en James Gunn zei dat hij hem niet wilde zien en dat was echt een uitdaging. Ik was heel blij toen ik ze eindelijk bij elkaar kreeg en het was eerlijk gezegd een van die eureka-momenten waar we het over hebben tijdens het casten wanneer het absoluut goed voelt en je weet dat het goed is. James draaide zich binnen tien seconden naar me toe en zei: 'Hij is de man.'

pratt interview
pratt interview

Het verliep allemaal zoals het had moeten zijn en de film was een enorm succes met Pratt in de hoofdrol. Hij was in staat om zijn carrière met succes over te zetten, met dank aan Gunn voor het nemen van het risico. We kunnen ons eigenlijk niemand anders in de rol voorstellen.

Aanbevolen: