Dit is waarom Eric Dane een hekel had aan 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Eric Dane een hekel had aan 'Grey's Anatomy
Dit is waarom Eric Dane een hekel had aan 'Grey's Anatomy
Anonim

Grey's Anatomy-fans hebben gedurende de 18 seizoenen van de serie consequent afgestemd om het leven van hun geliefde personages bij te houden. De show, die voor het eerst werd uitgezonden in 2005, groeide gestaag in populariteit en werd een favoriet bij de fans. Elke week kwamen er nieuwe liefdesbelangen, geschillen en afspraken naar voren. De hoofdcast werd populairder in Hollywood, waardoor velen van hen hun carrière konden voortzetten.

Natuurlijk hebben velen Eric Dane (Mark Sloan) en Chyler Leigh (Lexie Grey) samen op het scherm gemist. Na de tragische vliegtuigramp gingen de geliefde acteurs verder met andere ondernemingen. Sommigen vragen zich nu af of de twee artiesten spijt hebben van hun vertrek, en Dane opende zijn gevoelens over het verlaten van Gray's Anatomy.

Waarom Eric Dane een hekel had aan 'Grey's Anatomy'?

Eric Dane's personage Mark Sloan neemt afscheid van de serie. Nadat hij getuige is geweest van zijn liefde, sterft Lexie bij een vliegtuigongeluk, v alt Mark kort na het opstijgen in elkaar, alleen om te worden gediagnosticeerd met een harttamponnade door Christina (Sandra Oh), een collega-chirurg en goede vriend. Hij stierf na een coma van een maand, veroorzaakt door zijn zeldzame aandoening.

In een blogpost uit 2012 legde maker Shonda Rhimes uit waarom ze ervoor koos Mark in de serie te vermoorden, en in wezen dacht ze dat de dood van Lexie te pijnlijk zou zijn voor Mark om te verwerken. Ze schreef: Ik heb ertegen gevochten en ik heb erover gedebatteerd en er heen en weer gegooid en uiteindelijk moest ik doen wat goed was voor de integriteit van het personage. Dus Mark sterft. En hij en Lexie kunnen op een bepaalde manier samen zijn. Hun liefde blijft waar.”

Fans zijn nog steeds boos over het resultaat. Na 6 jaar de rol te hebben gespeeld in de populaire medische show van ABC, werd hij uit de show gehaald. Hij heeft in het verleden openlijk geuit, niet alleen zijn ontevredenheid over zijn rol, maar ook zijn afkeer van de maker van de serie, Shonda Rhimes.

Reports merkte op dat Eric het niet leuk vond hoe geseksualiseerd hij was op Grey's Anatomy. Zijn personage Mark had de reputatie een playboy te zijn in het medische hitdrama, waarbij hij betrokken raakte bij verpleegsters en patiënten. Helaas kwam Mark tot een tragisch einde. Destijds ging het gerucht dat het vertrek van de acteur niet vrijwillig was, maar er waren "zeer legitieme redenen" achter de beslissing.

Later kwam Shonda in conflict met de bron van Eric en onthulde dat de acteur wilde vertrekken, en ze was blij dat hij "andere dingen zou gaan doen". Maar het lijkt niet het geval te zijn, aangezien Eric haar in 2016 schijnbaar in elkaar sloeg op Twitter. Bovendien vertelde hij aan de Franse nieuwszender Program TV dat hij in de show als "een stuk vlees" werd behandeld.

Krijgt Eric Dane zijn rol opnieuw?

Zal Eric Dane zijn rol opnieuw opnemen nu Grey's Anatomy terugkeert voor seizoen 19? Toen Mark stierf aan het begin van seizoen 9. Veel fans wisten niet zeker of ze het personage ooit nog zouden terugzien. Maar tot ieders verbazing keerden Mark en Lexie terug in seizoen 17.

Meredith Gray (Ellen Pompeo) lag vroeg in het seizoen in coma nadat ze het coronavirus (COVID-19) had opgelopen. Toen, in een droom, hielpen Mark en Lexie Mer weer ademen – en leven – toen ze op het randje van de dood stond. De aflevering van Grey's Anatomy zorgde ook voor een einde aan de relatie van Mark en Lexie, wat impliceert dat ze nog steeds samen zijn.

In het komende seizoen 19 ziet het er niet naar uit dat Eric Dane snel terug zal komen als Mark. Toen hij in februari zijn film Redeeming Love promootte, werd hem gevraagd of hij terug zou gaan naar de serie. En uiteindelijk lijkt het alsof de deur is gesloten. Hij zei: Mark Sloan werkt momenteel aan een show genaamd Euphoria. Dus ik betwijfel het.”

Andere acteurs die er spijt van hadden dat ze in de show waren

Of de acteurs nu uit eigen wil zijn vertrokken of omdat ze uit de show zijn ontslagen, Grey's Anatomy heeft een blijvende indruk op hen achtergelaten die in twee categorieën kan worden onderverdeeld: spijt en bewondering. Brooke Smith, die de rol van Dr. Erica Hann speelde, was een van de acteurs die spijt zaaide dat ze in de show zaten.

De actrice gaf toe: "…Ik was verrast en teleurgesteld toen ze me plotseling vertelden dat ze niet meer voor mijn personage konden schrijven." Ze verloor niet alleen haar rol, maar ze had net haar leven ontworteld om dichter bij de productielocatie te komen. Ze voegde eraan toe: "Ik heb net mijn hele familie naar L. A. verhuisd, dus het was een soort van, 'Wat?'"

Een andere acteur die spijt betuigde over Grey's Anatomy was Isaiah Washington, die in 2007 de eerste vaste serie was die de show verliet. Hoewel hij terugkeerde om zijn verhaallijn met Cristina Yang af te ronden, leek zijn carrière sinds het incident veel lijden.

Isaiah, die het personage van Dr. Preston Burke speelde, verklaarde: "Ik maak me geen zorgen of de verhalen die ik vertel mijn acteercarrière zullen vernietigen, want je kunt niet iets wegnemen dat niet bestaan. Ze vermoordden de acteur [in mij] op 7 juni 2007.”

Aanbevolen: