Hoe Demi Moore ooit een nominatie voor de 'slechtste actrice' kreeg

Inhoudsopgave:

Hoe Demi Moore ooit een nominatie voor de 'slechtste actrice' kreeg
Hoe Demi Moore ooit een nominatie voor de 'slechtste actrice' kreeg
Anonim

Het is meer dan 40 jaar geleden dat Demi Moore haar carrière begon, maar ze blijft de krantenkoppen halen. Haar onlangs gepubliceerde memoires Inside Out heeft bijvoorbeeld veel details gemorst over haar tumultueuze jeugd en vroegere relaties met andere vooraanstaande namen zoals Bruce Willis. Een van de explosieve onthullingen in dat boek was de bewering dat Ashton Kutcher haar tijdens hun huwelijk om een triootje had gevraagd. De actrice veroorzaakte controverse toen ze in 2005 trouwde met de No Strings Attached-ster. Ze was 43, hij was 27. De G. I. Jane-ster gaf later toe dat de leeftijdsgrens heeft bijgedragen aan hun splitsing.

Ondanks dat alles heeft Moore's carrière haar door de jaren heen vele redenen gegeven om feest te vieren. Ze heeft verschillende blockbusters onder haar riem; Geest, een paar goede mannen en onfatsoenlijk voorstel. In 1996 was ze de best betaalde actrice van Hollywood, hoewel het niet voor een veelgeprezen project was. Het was voor Striptease, een film die werd beschouwd als een kaskraker die Moore $ 12,5 miljoen opleverde en een nominatie voor de prijs voor 'slechtste actrice' bij de Razzie Awards van dat jaar. Het stopte haar carrière net op het moment dat het een hoogtepunt bereikte. Hier is hoe het allemaal gebeurde.

De regisseur zei dat Demi Moore het beste bij de rol paste

Striptease vierde zijn 25-jarig jubileum op 28 juni 2021. Demi Moore plaatste een iconische videoclip uit de film, waarin ze fans liet zien dat ze ondanks de recensies van de critici nog steeds graag de rol van Erin Grant speelde. De regisseur, Andrew Bergman, zei dat hij ook nooit spijt heeft gehad van het verfilmen van de roman Strip Tease van Carl Hiaasen uit 1993.

Bergman legde uit: "Is Demi de grappigste persoon ter wereld? Nee. Zou de film gemaakt zijn zonder haar? Waarschijnlijk niet." De regisseur zei dat hij ook problemen had met het maken van de film vanwege de "gekke" toon. Hij voegde eraan toe: "Geen enkele andere grote ster was bereid haar kleren uit te doen, en ik was niet van plan om een TNT-versie van Striptease met mensen die in zwemkleding rondrennen." Moore liet zelfs haar oudste kind, Rumer Willis, de dochter van haar personage spelen in de film. Ze was 7 jaar oud.

The Disclosure-ster en haar toenmalige echtgenoot Bruce Willis hadden een lang gesprek met Rumer over het gevoelige thema van de film. Op de vraag of ze er spijt van heeft dat haar dochter haar naakt heeft zien dansen, zei Moore tegen CNN: "We schamen het lichaam niet, we moedigen het lichaam aan als iets moois en natuurlijks, en mijn kinderen baden met mij, en ik loop naakt rond." Rumer stond zelfs te popelen om auditie te doen voor de rol, zei ze.

Demi Moore heeft veel voorbereidingen getroffen voor 'Striptease'

Misschien is een van de belangrijkste redenen waarom Striptease een belangrijke film voor Moore blijft, de inspanningen die ze heeft geleverd voor de rol. Ze nam de tijd om de roman te lezen waarop het gebaseerd was en bezocht stripclubs in New York, Florida en Los Angeles. Veel mensen hebben het misschien gereduceerd tot een mislukte erotische komedie, maar de actrice zag het als een uitdaging. Ze volgde een dagelijkse trainingsroutine met lange strandwandelingen voor zonsopgang, drie uur durende dansrepetities, twee en een half uur yoga en intensieve sessies met een persoonlijke trainer.

Moore had ook een strikt dieetplan. Ze schreef in haar memoires: "Toen ik Striptease aan het maken was, zou ik als ontbijt een halve kop havermout afmeten en het bereiden met water, en de rest van de dag zou ik alleen eiwitten en wat groenten hebben - en dat was het dan." Deze discipline was echter eigenlijk een symptoom van een ongezonde obsessie met haar lichaam. De actrice zei dat het begon toen ze zich voorbereidde op A Few Good Men in 1992. Ze was net bevallen van haar tweede dochter, Scout Willis.

Ze zei dat ze zichzelf ertoe aanzette om het babygewicht te verliezen om in het "meedogenloze militaire uniform dat ik over twee maanden zou dragen" voor de film te passen. Moore bleef overmatige bewegingsgewoonten en een eetstoornis ontwikkelen. Ze kreeg een looppneumonie door al die beperkende gewoontes, maar werd er weer helemaal door opgeslokt toen ze zich voorbereidde op Striptease. De actrice zei dat meditatie haar heeft geholpen haar problemen met het lichaamsbeeld te overwinnen.

Demi Moore had andere Razzie-bekroonde films naast 'Striptease'

Het midden van de jaren 90 zouden de beste jaren van Moore zijn. Maar ze kreeg rollen in verschillende projecten met een hoog budget die zwaar werden bekritiseerd door critici. Haar thrillerfilm The Juror uit 1996 won haar een prijs voor slechtste actrice tijdens de Razzie Awards van het volgende jaar. GI Jane was ook geen succesvolle film. Sommige critici bewonderden de toewijding van de actrice om de sterke lichaamsbouw van haar personage, Jordan O'Neil, te bereiken. Maar volgens Newsweek "heeft Amerika zijn eetlust voor de actrice verloren."

Moore werd gevraagd om te stoppen met acteren. Ze heeft immers al genoeg verdiend met haar hitfilms. In 2003 maakte ze een korte comeback en verscheen ze op 40-jarige leeftijd in Charlie's Angels: Full Throttle in bikini. Ze verraste iedereen met haar strakke figuur. Het was alsof ze niet ouder was geworden. Maar dat werd gevolgd door nog een pauze van drie jaar. Pas in 2009 maakte de actrice een volledige heropleving van acteren. Ze veegde gemakkelijk haar flops uit het midden van de jaren 90 weg met hoog scorende films en bekroonde projecten die bijdroegen aan haar huidige nettowaarde van $ 200 miljoen. Deze vrouw is ongeslagen.

Aanbevolen: