Deze beroemdheid met een waarde van $ 220 miljoen won prijzen voor beste en slechtste actrice

Inhoudsopgave:

Deze beroemdheid met een waarde van $ 220 miljoen won prijzen voor beste en slechtste actrice
Deze beroemdheid met een waarde van $ 220 miljoen won prijzen voor beste en slechtste actrice
Anonim

40 jaar geleden begon het concept van de Raspberry Awards. Het was de prijs die niemand wilde winnen, te beginnen in 1981.

Na verloop van tijd hebben acteurs hun gevoel voor humor gebruikt bij het accepteren van de prijs, inclusief de persoon die we in dit artikel zullen bespreken, die toevallig ook een Oscar-winnaar is. Voor wat het waard is, ze won geen 10 Razzies, die eer gaat naar niemand minder dan Sylvester Stallone, die onderweg ook enkele prestigieuze prijzen won. Madonna staat op de tweede plaats als de meest bekroonde actrice en won negen keer de Raspberry-prijs.

In het hele artikel zullen we de ups en downs van de carrière van deze actrice bekijken. Ironisch genoeg nam ze in hetzelfde jaar de eer en de niet-zo-grote eer mee naar huis. Beide films zijn uitgebracht in 2009.

Het is haar verdienste dat de actrice zichzelf belachelijk maakte en zelfs kwam opdagen om de prijs in ontvangst te nemen. Voor wat het waard is, de knipoog deed haar carrière geen pijn, ze ging andere klassiekers maken en op dit moment heeft ze meer projecten in de maak. In werkelijkheid blijft haar status op de A-lijst onaangetast.

Beste actrice voor 'The Blind Side'

De actrice in kwestie is niemand minder dan Sandra Bullock. In werkelijkheid aarzelde ze in het begin om haar Oscarwinnende rol op zich te nemen. Toen ze een blik wierp op het script om te beginnen, was ze niet verslaafd, ze dacht dat het een voetbalfilm was.

"Het mooie van het verhaal is dat je denkt dat het één ding is en het iets anders blijkt te zijn, en dat zijn meestal de beste dingen in het leven. Ik dacht dat het script over voetbal zou gaan totdat ik las en realiseerde ik me dat het echt om familie gaat."

Gelukkig heroverweegde ze en de film kende een enorm succes, zowel wat betreft de recensies als de kassa.

Met een bescheiden budget van 29 miljoen dollar kon de film wereldwijd bijna 310 miljoen dollar opbrengen. Niet alleen dat, de film kreeg ook veel Oscar-buzz, waaronder Bullock voor haar hoofdrol.

In een klas met onder meer Carey Mulligan, Helen Mirren, Meryl Streep en Gabourey Sidibe, kon Bullock de hoogste eer mee naar huis nemen en het Oscar-beeld veroveren. Ze werd overmand door emoties tijdens haar dankwoord. Ze verdiende de eer volledig.

Hilarisch genoeg nam Bullock in hetzelfde jaar de eer mee naar huis voor een andere prijs, die deze, was iets minder dan glamoureus.

Razzie voor 'All About Steve'

Een film met in de hoofdrollen Sandra Bullock en Bradley Cooper zou niet alleen een kassucces moeten worden, gezien hun trekkracht, maar de meesten zouden aannemen dat zo'n film positieve erkenning zou krijgen. ' All About Steve ' veranderde echter in precies het tegenovergestelde. Recensies waren niet goed, Rotten Tomatoes gaf de film een goedkeuringsscore van 6%. De kassa was ook niet aardig, aangezien de film $ 40 miljoen opbracht.

Het grootste probleem voor de meeste fans is het feit dat Bullock niet echt geschikt was voor de rol. Volgens regisseur Phil Trail naast MTV was het plan om Bullock op een heel andere manier te zien.

"Ze heeft een beetje een lisp erin. Ze had kleine neptanden gemaakt. … Ze had rare ogen, zoals grijsbruine contactlenzen, gemaakt. … We gingen naar buiten en hielden het weer in, en hopelijk heb je haar niet echt zo gezien. Maar tegelijkertijd is zij het ook - je kent haar en houdt van haar, en dat is haar."

In dit geval was anders niet het antwoord. Bullock nam een Golden Raspberry mee naar huis voor de voorstelling. Tot eer van Sandra had ze er een gevoel voor humor voor, ze kwam zelfs opdagen en accepteerde haar standbeeld. Bullock maakte op dit moment grapjes over zichzelf en deelde dvd's van de film uit aan fans.

In werkelijkheid weerhield dat haar carrière er niet van en zou ze gaandeweg in andere klassiekers verschijnen.

Nog steeds sterk

Sandra Bullock blijft ondanks al deze klassiekers sterk. Na haar Razzie-award was het weer terug naar Oscarwaardige rollen als 'Gravity'. Ze haalde ook de krantenkoppen voor 'Bird Box', dat een van de meest bekeken films in de geschiedenis van Netflix werd. Het is duidelijk dat ze na al die jaren nog steeds een gelijkspel is, sommige dingen veranderen gewoon nooit.

Tegenwoordig komt veel van haar werk achter de camera als een trotse moeder, daarnaast werkt ze achter de schermen aan verschillende projecten als producer. Haar meest recente werk is net voltooid in de film 'The Unforgivable'. Daarnaast zit ze in het postproductieproces voor 'Lost City of D'. Maar maak je geen zorgen, ze zal in beide films als actrice te zien zijn en bovendien zal ze ook verschijnen in 'Bullet Train'.

Het Hollywood-icoon is niet te stoppen.

Aanbevolen: