Hoe Millie Bobby Brown de jongste acteur werd ooit genomineerd voor een Emmy in een dramaserie categorie

Inhoudsopgave:

Hoe Millie Bobby Brown de jongste acteur werd ooit genomineerd voor een Emmy in een dramaserie categorie
Hoe Millie Bobby Brown de jongste acteur werd ooit genomineerd voor een Emmy in een dramaserie categorie
Anonim

Op twaalfjarige leeftijd verwierf actrice Millie Bobby Brown wereldwijde bekendheid voor haar rol als Eleven in de Netflix-serie Stranger Things, waarmee ze twee Primetime Emmy Award-nominaties binnenhaalde voor Outstanding Supporting Actress in een dramaserie. Ze scoorde vervolgens twee Screen Actors Guild Award-nominaties voor Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series, en werd daarmee een van de jongste genomineerden in de geschiedenis. Vanaf deze publicatie is ze genomineerd en heeft ze de meeste prijzen gewonnen van alle andere castleden in de show.

Before Stranger Things stond eerder bekend om haar gastoptredens in televisieshows. Na haar acteerdebuut in ABC's Once Upon a Time in Wonderland, maakte ze optredens in shows als NCIS en Modern Family. Haar laatste tv-show voor Stranger Things was in een aflevering van Grey's Anatomy uit 2015. Sindsdien heeft ze voornamelijk gewerkt aan de groei van haar filmcarrière in plaats van te verschijnen in andere shows dan Stranger Things.

De creatie van Stranger Things en de positieve recensies speelden een rol in het sterrendom van Brown, waarbij de industrie zag hoe sterk haar acteercapaciteiten zijn. De combinatie van haar vaardigheden en de formatie van de show hielp haar te slagen en meerdere Primetime Emmy Award-nominaties te ontvangen. Hier is hoe het allemaal gebeurde:

8 acteerdebuut

Brown begon haar acteercarrière door een jonge Alice te spelen in twee afleveringen van Once Upon a Time in Wonderland. De show was een spin-off van ABC's Once Upon a Time en kreeg gemengde tot positieve recensies van critici. Hoewel ze maar in twee afleveringen was, nam haar carrière snel daarna een vlucht. Once Upon a Time in Wonderland eindigde in 2014 na slechts één seizoen. De show is momenteel echter beschikbaar om te streamen op Disney+.

7 Eerste hoofdrol

Kort nadat Once Upon a Time in Wonderland eindigde, werd de Engelse actrice gecast als Madison in de BBC-show Intruders. De show kreeg gemengde tot negatieve recensies van critici, waarbij Maureen Ryan van de Huffington Post zei: "Als je de eerste twee acts van zeven willekeurige X-Files-afleveringen onhandig aan elkaar hebt genaaid, krijg je misschien zoiets als de eerste twee afleveringen van de serie. intens frustrerend drama Intruders." Dit, samen met een laag aantal kijkers, leidde tot de annulering van de show na slechts één seizoen.

6 'Vreemde dingen'

Na de annulering van Intruders werd Brown uitgenodigd om auditie te doen voor de rol van Elf terwijl hij in Londen was. Voor de auditie wist ze niet veel over de show en vertelde SciFiNow dat ze dacht dat de show Montauk heette. Tijdens de auditie nam ze deel aan een screentest met haar toekomstige co-ster Finn Wolfhard voor showmakers de Duffer Brothers en producer Shawn Levy. Na haar auditie kreeg ze die avond een telefoontje van de producenten dat ze de rol kreeg.

5 Netflix-première

Na een jaar van plagen en promoties, ging Stranger Things in première op 15 juli 2016. Binnen een maand na de release keken meer dan dertien miljoen huishoudens in de Verenigde Staten naar de show. Rotten Tomatoes gaf het eerste seizoen een goedkeuringsscore van 97% en critici prezen Brown voor haar vertolking van Elf in de show. Vanwege de toejuiching verlengde Netflix de show snel voor een tweede seizoen, waarbij alle prominente castleden terugkeerden.

4 Eerste Emmy-nominatie

Na haar optreden in seizoen één werd Brown genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor Outstanding Supporting Actress in een dramaserie in 2017. Als een eerste genomineerde, nam de ster het op tegen vijf actrices, waaronder Orange Is The New Black sterren Uzo Aduba en Samira Wiley. Ze verloor vervolgens van Ann Dowd, ster van The Handmaid's Tale.

3 Voorbereiding op het tweede seizoen

Vanwege de populariteit van de show hebben producers en castleden er alles aan gedaan om de show te promoten. De actrice nam deel aan meerdere publiciteitsmogelijkheden met co-sterren Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp en Gaten Matarazzo. Nadat ze allemaal te zien waren in een uitgave van Entertainment Weekly uit 2017, plaatste Brown haar eigen cover op de publicatie kort voor de première van seizoen twee en behandelde de kwestie in haar garderobe en kapsel van seizoen twee.

2 Seizoen 2 Netflix-première

Stranger Things hield opnieuw miljoenen kijkers vast. Binnen de eerste drie dagen na de release keken meer dan vijftien miljoen huishoudens naar de show. Net als seizoen één ontving de show positieve recensies, waarvan sommige voornamelijk gericht waren op Brown. Een criticus van NOW Toronto richtte zijn recensie op het karakter van Brown en zei: "De groei is merkbaar in de manier waarop met Elf wordt omgegaan. Ze bootst niet langer E. T. na, maar is niet alleen een krachtige eigenaardigheid die ontzag en verbijstering veroorzaakt, maar in plaats daarvan een gewone tiener vol woedende emoties, grenzen aftasten en op zoek naar een identiteit."

1 Tweede Emmy-nominatie

Brown was opnieuw genomineerd voor een Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie. In tegenstelling tot het voorgaande jaar nam de ster het op tegen zes andere actrices, waaronder Alexis Bledel voor The Handmaid's Tale en regerend winnares Ann Dowd, ook voor The Handmaid's Tale. Helaas verloor ze van Westworld-ster Thandiwe Newton, tegen wie Brown het moest opnemen tijdens haar eerste nominatie in 2017.

Aanbevolen: