Hier is waarom theorieën suggereren dat 'The Exorcism Of Emily Rose' vervloekt was

Inhoudsopgave:

Hier is waarom theorieën suggereren dat 'The Exorcism Of Emily Rose' vervloekt was
Hier is waarom theorieën suggereren dat 'The Exorcism Of Emily Rose' vervloekt was
Anonim

In de wereld van horrorfilms is vrijwel niets verboden terrein. Het genre heeft een aantal ups en downs gehad, maar als het goed wordt gedaan, kan een horrorfilm een publiek boeien en een groot succes worden. Sommige sterren zijn begonnen in horrorfilms en succesvolle hits als Scream en Paranormal Activity kunnen zelfs hele franchises voortbrengen.

In 2005 stortte The Exorcism of Emily Rose in de bioscoop en werd al snel een financieel succes. De film was een must-see voor veel fans, en het ware verhaal achter het script van de film is berucht. Het bleek dat er achter de schermen wat gebeurde waardoor velen zich afvroegen of de film vervloekt was of niet.

Laten we eens kijken naar wat er gebeurde achter de schermen van The Exorcism of Emily Rose.

De film was gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Een van de meest angstaanjagende elementen van een aantal horrorfilms is het feit dat ze gebaseerd kunnen zijn op een waargebeurd verhaal. De meeste mensen houden van dit toegevoegde element aan deze films, omdat het hun fantasie de vrije loop laat met gedachten dat zoiets daadwerkelijk plaatsvindt. In het geval van The Exorcism of Emily Rose is de film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waardoor het project nog enger wordt voor het publiek.

Het verhaal begon toen Anneliese Michel nog maar een tiener was die twee gevallen van black-outs had die vervolgens werden gediagnosticeerd als temporale kwab-epilepsie. Van dit type epilepsie is bekend dat het het Geschwind-syndroom en hyperreligiositeit veroorzaakt, wat een intense religieuze overtuiging is. Anneliese kreeg vervolgens medicijnen.

Volgens All That's Interessant: "Hoewel ze haar medicatie nog steeds gebruikte, begon Anneliese te geloven dat ze bezeten was door een demon en dat ze een oplossing moest vinden buiten de geneeskunde om. Ze begon het gezicht van de duivel te zien waar ze ook ging en zei dat ze demonen in haar oren hoorde fluisteren. Toen ze demonen hoorde vertellen dat ze "verdoemd" was en "in de hel zou rotten" terwijl ze aan het bidden was, concludeerde ze dat de duivel haar bezeten moest hebben."

Terwijl de zaken bleven escaleren, werden uitdrijvingen uitgevoerd op de jonge Anneliese, die uiteindelijk op 23-jarige leeftijd zou overlijden. De details in het verhaal zijn jarenlang behandeld en het verhaal zelf was er gewoon een dwingend om te negeren, wat ertoe leidt dat studio's geïnteresseerd raken in het aanpassen van het verhaal op het grote scherm.

Het was een succes op het grote scherm

Geregisseerd door Scott Derrickson, The Exorcism of Emily Rose werd in 2005 uitgebracht en het kostte geen tijd om opgemerkt te worden door het grote publiek. Horrorfans kijken elk jaar uit naar grote releases, en Emily Rose was gewoon te interessant om te negeren. Het toegevoegde feit dat het was gebaseerd op het verhaal van Anneliese betekende dat de film klaar was om een enorme hit te worden.

Aan de kassa zou de film meer dan $ 140 miljoen binnenhalen. Jennifer Carpenter had de zware taak om de hoofdrol in de film te spelen, en de cast werd aangevuld met uitzonderlijke artiesten zoals Laura Linney en Tom Wilkinson. Alles kwam mooi samen voor het project, en het werk dat Derrickson achter de camera deed, zorgde ervoor dat de film een grote hit werd.

Nu zijn er verhalen verschenen uit de sets van horrorfilms die fans schrik aanjagen, en sommigen denken zelfs dat deze films vervloekt zijn. Dit is wat er gebeurde met The Exorcism of Emily Rose dankzij een angstaanjagend fenomeen.

Paranormale gebeurtenissen vonden plaats tijdens het filmen

Een bericht op sociale media trok de aandacht van fans, omdat het sprak over een angstaanjagende gebeurtenis die achter de schermen plaatsvond. Wat nog enger is, is dat Derrickson zelf heeft bevestigd dat dit waar is.

Carpenter zei zelf: "Daar dacht ik aan toen het gebeurde, en twee of drie keer toen ik ging slapen, ging mijn radio vanzelf aan. De enige keer dat ik er bang voor was, was een keer omdat het erg luid was en het was Pearl Jam's "Alive". Laura's tv stond een paar keer aan.'

De gebeurtenissen met Carpenter en Linney hebben geleid tot speculaties dat de film vervloekt is. Het eigenlijke verhaal zelf is op zich al eng, en dingen achter de schermen op de set moesten hebben bijgedragen aan de duistere aard van het tot leven brengen van de film. Dat specifieke gedeelte van "Alive" van Pearl Jam dat herhaaldelijk wordt gespeeld, heeft misschien anderen in paniek gebracht, maar Carpenter legde het opzij en gaf een goede uitvoering in de film.

Dus, is de film vervloekt? Nou, dat hangt ervan af aan wie je het vraagt. Het is zeker de moeite waard om naar te kijken, want het is niet bekend dat dit soort griezelige dingen op comedysets voorkomt.

Aanbevolen: