Hier is waarom de Mission Impossible-franchise van Tom Cruise vervloekt kan zijn

Inhoudsopgave:

Hier is waarom de Mission Impossible-franchise van Tom Cruise vervloekt kan zijn
Hier is waarom de Mission Impossible-franchise van Tom Cruise vervloekt kan zijn
Anonim

Fans zullen de volgende twee Mission Impossible-films zien door hel of hoog water…wanneer ze aankomen…en ongeacht hoeveel vertragingen later.

Wat goed is, want Tom Cruise's franchise is een beetje vervloekt als het gaat om vertragingen en tegenslagen.

Alleen Mission Impossible 7 en 8 zijn er vertragingen opgetreden in de ergste nachtmerries van Cruise als gevolg van de pandemie. Maar hij zette ze weer op het goede spoor door genoeg geld uit te geven om de hele cast en crew in een anti-COVID-bubbel op twee cruiseschepen te stoppen, zodat ze zo snel mogelijk weer konden beginnen met filmen (zelfs met tegenslagen van de crew die leidde tot een angstaanjagende reactie van Cruise).

De franchise heeft in de loop der jaren om verschillende redenen vertraging opgelopen. Het helpt niet echt als Cruise zijn eigen stunts doet, het doel mist, botten breekt en de film verder uitstelt.

Cruise heeft zeer hoge ambities voor de franchise en wil dat deze zo succesvol mogelijk wordt, vooral omdat ze hem veel geld opleveren. Maar het lijkt alsof hij iets probeert te bewijzen. Iets proberen te doen wat nog niemand anders heeft gedaan. Zoals een Mission Impossible gefilmd in de ruimte bijvoorbeeld. Alleen Cruise zou zoiets plannen.

Laten we hopen dat de film echter niet dezelfde vloek zal dragen.

De franchise is vervloekt met vertragingen

Toen de pandemie op zijn hoogtepunt was, waren M:I 7 en M:I 8 vertraagd… tweemaal.

M:I 7 werd uitgesteld van 23 juli 2021 tot 19 november 2021 en M:I 8 werd uitgesteld van 5 augustus 2022 tot 4 november 2022. Dit is ook niet meer het geval. Op het moment van schrijven staat M:I 7 gepland voor 27 mei 2022, terwijl M:I 8 helemaal terug zal debuteren tot 7 juli 2023.

Forbes schreef in april nadat de eerste vertragingen kwamen; "Het goede nieuws is dat, relatief gezien, de Mission: Impossible-serie er een is die zowel door onverwachte datumwijzigingen als op verschillende releasedatumlocaties tot bloei is gekomen, evenals een serie die niet wordt onderbroken door lange sabbaticals tussen de afleveringen. Het publiek zal wachten op de volgende, en ze verschijnen overal op de kalender."

Ze wezen erop dat zowel Mission: Impossible als Mission: Impossible II grote premières hadden tijdens Memorial Day-weekend in 1996 en 2000. De eerste bracht $ 457,7 op. miljoen op een budget van $ 80 miljoen, terwijl de volgende $ 546,4 miljoen verdiende met een budget van $ 125 miljoen. Maar er zaten vier jaar tussen.

Dit was voordat franchises zoals Star Wars en Marvel de standaard wachttijd van twee jaar tussen projecten instelden. De gaten werden echter nog groter.

Zes jaar later, J. J. Abrams' Mission: Impossible III kwam tijdens een bizarre periode in Cruise's leven. Hij was heel uitgesproken over Scientology geworden en had het nieuws gehaald omdat hij naar verluidt op de bank van Oprah stuiterde. Maar zelfs die film verdiende $ 398,5 miljoen met een budget van $ 150 miljoen.

Vijf en een half jaar later kwam Mission: Impossible IV. "Op een bepaald moment in de ontwikkeling, bedoeld als een fakkeltocht waarbij de ondersteunende speler Jeremy Renner het overnam van Tom Cruise's Ethan Hunt, is dat niet in de verste verte hoe het zich afspeelde", schreef Forbes.

"De all-time actieklassieker begon een nieuwe fase in het sterrendom van Cruise, een fase die weliswaar nog meer gericht was op actiefilms dan zelfs tijdens de post-M:I 2-periode, en ook Cruise herschikte als een Amerikaanse Jackie Chan, bereid om lijf en leden te riskeren via dodelijke tartende stunts (en er net zo doodsbang uit te zien als jij of ik) voor je blockbuster-entertainmentwaarde." Het verdiende $ 694,7 miljoen op een budget van $ 145 miljoen.

Toen, vier jaar later, begonnen de vertragingen… een beetje. Ze wilden dat Missi0n: Impossible Rogue Nation met Kerstmis zou worden uitgebracht, maar aangezien Star Wars: The Force Awakens tijdens de vakantie was gepland, had Paramount geen andere keuze dan het niet achteruit maar vooruit te verplaatsen en het in de nazomer uit te brengen. Het verdiende wereldwijd 683 miljoen dollar met een budget van 150 miljoen dollar.

Drie jaar later werd Mission: Impossible-Fallout geopend en verdiende het het hoogste met $ 794 miljoen wereldwijd op een budget van $ 178 miljoen.

Dus het is echt niet zo lang wachten tussen Fallout (2018) en M:I 7 en M:I 8 als we gewend zijn. We zijn gewend aan grote gaten tussen de films in de franchise.

"Het plan was om, net als de Fast and Furious-serie, nog twee sequels uit te brengen in opeenvolgende jaren, die samen dienden als potentiële/waarschijnlijke seriefinales. Dat gebeurt nog steeds, het zal alleen iets achterlopen op schema, " Forbes vervolg.

"M:I's (mogelijke) tweedelige finale, die nu wordt gelanceerd in het pre-Thanksgiving-weekend dat gewoonlijk wordt ingenomen door een YA-fantasiefilm in 2021 en de kick-off-slot van het vakantieseizoen dat gewoonlijk wordt ingenomen door een MCU-film in 2022. Er is weinig reden om een financiële neergang te verwachten, op voorwaarde dat ze uiteindelijk worden geopend te midden van conventionele theaterbezoeken. Het publiek houdt van deze franchise en zal zo lang wachten als nodig is voor de volgende."

Er waren ook vertragingen vanwege de verwondingen van Cruise

Tijdens het filmen voor Fallout brak Cruise zijn enkel tijdens het uitvoeren van een stunt. Dit leidde tot een korte onderbreking, zodat de leidende man kon herstellen. Variety meldde dat de vertraging tussen de zes weken en drie maanden had kunnen zijn, maar Paramount gaf een verklaring af waarin stond dat de film nog steeds op de goede weg was.

De video waarin Cruise de stunt liet zien, ging viraal. In de scène sprong Crusie tussen gebouwen en het leek alsof hij het net kort had gemaakt, maar zo wilden ze het eruit zien. Cruise sloeg toevallig zijn been tegen de zijkant van het gebouw.

Dit was niet de eerste keer dat Cruise gewond raakte tijdens het filmen. Hij verdraaide zijn enkel bij de eerste film, waardoor het filmen kleine vertragingen opliep. Maar wonder boven wonder heeft Cruise geen andere verwondingen opgelopen tijdens het filmen van zijn gekke stunts.

Uiteindelijk lijkt de franchise vervloekt met vertragingen en lange wachttijden, maar wat verwacht je? Er komt zoveel bij kijken en er staat zoveel op het spel. Cruise zet letterlijk zijn leven op het spel elke keer dat hij een vervolg filmt. Nu moeten Cruise en iedereen rond een pandemie navigeren. We geven ze veel lof en zullen nog een keer trouw wachten.

Aanbevolen: