Fans denken dat Christian Bale om deze reden de MCU kan ruïneren

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Christian Bale om deze reden de MCU kan ruïneren
Fans denken dat Christian Bale om deze reden de MCU kan ruïneren
Anonim

Er zijn tal van acteurs in Hollywood die ook meer dan één superheld in verschillende franchises hebben gespeeld. Maar we hadden nooit gedacht dat Oscar-winnaar Christian Bale een van hen zou zijn.

Natuurlijk speelde Bale misschien wel een van de beste versies van Batman ooit om onze schermen te sieren. Maar nu laat hij zijn DC-dagen achter zich en luidt een nieuw tijdperk in met de MCU, die debuteert in Thor: Love and Thunder, ondanks dat hij al die jaren een sterk anti-Marvel-geloof heeft. Terwijl het grootste deel van vorig jaar een raadspel was van welk personage Bale in de komende film zal spelen, weten we nu dat hij Gor the God Butcher gaat spelen.

Maar wat betekent de casting van Bale eigenlijk? Waarom willen Oscar-winnaars en de toegewijde anti-MCU hun remmingen vergeten en overstappen naar de franchise? Wat nog belangrijker is, wat vinden de fans ervan dat acteurs als Bale meedoen?

Wat heeft Bale van gedachten veranderd?

In 2017 vertelde Bale aan Collider dat hij helemaal niet geïnteresseerd was in het maken van een Marvel-film. Hij zei zelfs dat hij op dat moment nog nooit een enkele MCU-film had gezien.

"Ik heb het nog nooit gezien -- ik probeer te bedenken of dat klopt, ik denk dat ik eigenlijk gelijk heb, ik kan me geen enkele superheldenfilm herinneren die ik ooit heb gezien. Afgezien van de degenen die ik heb gemaakt en leuk vind, de Christopher Reeve Superman-films, "zei hij.

Toen de interviewer zei hoe verbaasd ze waren dat de franchise steeds groter wordt in plaats van langzamer te gaan, zei Bale: "Ik heb er geen verstand van en ben er volledig blind voor."

Deze opmerkingen doen Bale niet echt een plezier, en ze wekken ook geen hoop dat hij het goed zal doen in Love and Thunder in de hoofden van de fans.

We weten niet precies waarom Bale een ommezwaai maakte, zoals Film School Rejects het noemt, maar er zijn in het verleden anderen zoals hij geweest. Hoewel er enkele acteurs in het tegenovergestelde spectrum zijn, zoals Tom Hiddleston, die zegt dat hij graag de rest van zijn leven Loki zou spelen, zijn er veel sceptici geweest. Zo wees Chris Pratt oorspronkelijk Star-Lord af, net als Chris Evans voor Captain America, ook al speelde hij al Johnny Storm in de Fantastic Four-films.

Degenen van Film School Rejects zeggen dat het ons niet zou moeten verbazen dat Bale zich bij de MCU voegt omdat hij al eerder de bereidheid heeft getoond om een superheld te spelen, hoewel buiten de MCU. Het is niet zo eenvoudig.

Bale is notoir kieskeurig over welke rollen hij speelt, ongeacht of het een superheldenfilm is. Dus nu kiezen om in de franchise te schitteren, is voor sommigen ook een beetje een curveball en een beetje "onverwacht". Ze wezen er ook op dat Bale de laatste tijd meer prestigieuze rollen kiest. Dus waarom zou hij achteruit trappen en naar Marvel gaan? Het is niet alsof zijn carrière in puin ligt en hij heeft de hulp van de MCU nodig om hem weer tot leven te wekken.

"Misschien is de beslissing van Bale om lid te worden van de MCU gebaseerd op een verlangen om iets leuks en anders te doen", theoretiseert Film School Rejects. "Hij heeft de reputatie beschadigde, broeierige personages te spelen in serieuze films, dus misschien wil hij tegen die trend ingaan en mensen laten zien dat hij gek is." Dit is het waarschijnlijk ook niet, aangezien we weten dat Bale de duistere schurk Gor zal spelen.

"Nogmaals, misschien wil hij een gemakkelijkere dag op kantoor hebben, nadat hij een aantal enorme lichaamstransformaties heeft ondergaan voor rollen als de Vice van vorig jaar, waarbij hij haar haar verloor en wat kilo's aankwam." Weer fout. Bale houdt van een goede uitdaging. Hij is een van de beste method-acteurs die er is. Er is geen manier waarop hij ervoor koos om Marvel binnen te gaan omdat hij een gemakkelijke dag op het werk wilde.

Het enige waar we het over eens kunnen zijn, is het feit dat Bale misschien geïntrigeerd was om mee te doen, wetende dat Taika Waititi was toegevoegd als directeur.

"Net als Christopher Nolan is Waititi een filmmaker met een unieke stijl, die hij toepaste op een zeer commerciële kaskraker met Thor: Ragnarok", schrijven ze."Hoewel die film in niets lijkt op de Dark Knight-trilogie, is het vergelijkbaar in die zin dat het een genre-deconstructie is met een originele visie achter de camera. Dat zijn het soort kaskrakers waar Bale achter kan staan."

Showbiz Cheat Sheet brengt ook andere geweldige punten naar voren; "Als je eenmaal in de strijd bent gestapt, is het onmogelijk om je weg naar buiten te vinden, omdat het gemakkelijk is om getypecast te worden, ondanks de aantrekkingskracht op hogere salarissen. Bestaat er alle mogelijkheid dat Bale toetrad omdat hem meer geld werd aangeboden dan hij normaal verdient voor zijn andere films?"

Of op zijn minst heeft Bale misschien eindelijk wat MCU-films gezien en van gedachten veranderd.

Zijn fans ervan overtuigd dat hij het goed zal doen als een scepticus in hart en nieren?

Nu we weten dat Bale zich heeft aangemeld, kunnen we alleen maar echt naar de toekomst kijken en speculeren of hij Thor: Love and Thunder recht zal doen.

Terwijl sommigen denken dat Bale "iets anders kan bieden", zijn anderen niet zo overtuigd, vooral omdat hij zo'n scepticus is (was?)Als Bale de rol op zich nam voor een groter salaris, is het mogelijk dat sommige fans die kennis niet vriendelijk zouden nemen. Als zijn hart er niet in is, zal er zeker wat terugslag zijn.

Cheat Sheet wijst er ook op dat Bale zou kunnen ontdekken dat hij bij Batman had moeten blijven vanwege "zijn voorliefde voor het spelen van duistere karakters, het overstappen naar de MCU betekent dat hij binnen een PG-13-kader moet blijven."

Het spelen van een superschurk in de MCU, na de hoofdrol in veelgeprezen films, "kan misschien argwanend worden bekeken als een uitverkoop." Maar we veronderstellen dat iedereen dat zei over Robert Downey Jr.

Misschien zal Bale leren om een "esthetische afstand" te houden van de franchise zoals Downey deed en van Thor in films te springen met meer snelheid zoals Vice. "Bale is zich daar misschien heel goed van bewust en zal de tijd nemen om ervoor te zorgen dat Marvel niet verandert in een filmisch zwart gat voor hem."

We weten niet wat er zal gebeuren, maar we hopen voor Bale dat zijn hart in de MCU ligt; anders zal hij veel boze fans tegenkomen.

Aanbevolen: