Hier is waarom het filmen van 'Spider-Man 3' 'bitterzoet' was voor Zendaya

Inhoudsopgave:

Hier is waarom het filmen van 'Spider-Man 3' 'bitterzoet' was voor Zendaya
Hier is waarom het filmen van 'Spider-Man 3' 'bitterzoet' was voor Zendaya
Anonim

De recente Spider-Man-films vertegenwoordigen een van de meest succesvolle filmfranchises binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU). In feite, de film Spider-Man: Far From uit 2019 Alleen al aan de wereldwijde kassa haalde Home meer dan $ 1,1 miljard binnen.

In de afgelopen maanden werd aangekondigd dat de cast, onder leiding van Tom Holland en Zendaya, zojuist de opnames heeft gemaakt van het derde deel van de franchise, Spider-Man: No Way Home. En als je het aan Zendaya vraagt, voelt het moment "bitterzoet".

Ze maakt deel uit van de Spider-Man-cast sinds de franchise begon

Lang voordat ze een filmster werd, wist Zendaya het publiek al te imponeren als een Disney-actrice, en diende zelfs als producer voor haar serie K. C. Undercover. De actrice raakte betrokken bij de MCU net voordat ze het Disney-optreden beëindigde en zoals verwacht van Marvel, werd alles geheim gehouden. "Alles was supergeheim", herinnert Zendaya zich tijdens een gesprek met Variety in 2017. "Het was niet de bedoeling dat ik wist dat het Spider-Man was. Maar ik heb goede agenten. Ik kwam erachter, en ik dacht: 'Ja, daar wil ik deel van uitmaken.'"

En toen ze eindelijk werd gecast om MJ te spelen, was Zendaya ook blij om te horen dat het personage niet hoefde te worden gepresenteerd als een typische vrouwelijke liefdesbelang. "Het was leuk om een personage te spelen dat geen jonkvrouw in nood was, maar eigenlijk heel slim, eigenzinnig, anders en uitgesproken." Ondertussen wist de regisseur van de film, Jon Watts, dat Zendaya al vroeg voorbestemd was om een A-lister te worden. "Ik ben zo blij dat ik haar vroeg in mijn film heb mogen plaatsen, voordat ze de grootste actrice in Hollywood wordt", merkte hij op.

Zendaya heeft misschien een kleine rol gespeeld in Spider-Man: Homecoming, maar MJ speelt een prominentere rol in de verhaallijn van Spider-Man Far From Home. Haar relatie met Spider-Man is tegen die tijd ook enorm geëvolueerd. "Ik denk dat we in de eerste film niet echt veel over haar weten, ze is een beetje mysterieus", legde de actrice uit terwijl ze sprak met Entertainment Weekly. "En als we er eenmaal achter komen dat ze MJ is, weten we min of meer waar de relatie met haar en Peter in de toekomst naartoe zal gaan, maar het is heel lief omdat ze een beetje op haar hoede is - dit verdedigingsmechanisme waarbij ze het gevoel heeft dat je het moet vertellen altijd de waarheid, zelfs als het je relaties schaadt.”

Dat gezegd hebbende, maakte Zendaya duidelijk dat haar kijk op het personage "de MJ van de MCU" is. "Jon [Watt] wilde iets creëren dat modern en anders was, maar toch hulde brengt aan het origineel, en sprak ook, denk ik, over de onhandigheid van het tienerleven…" Uiteindelijk kon het publiek geen genoeg krijgen van Spider-Man 2. Ze omarmden ook Zendaya als de nieuwe MJ.

Waarom was het filmen van Spider-Man 3 bitterzoet voor haar?

Wat franchises in de MCU betreft, waren sommige al na drie films klaar. Dit was het geval voor de films Captain America en Iron-Man. En misschien gelooft Zendaya dat Spider-Man 3 ook het einde voor hen zou betekenen. "Het was gewoon een beetje bitterzoet", merkte de actrice op tijdens een interview met E! Nieuws. “We weten niet of we er nog een gaan doen, zoals is het gewoon drie en klaar? Zoals normaal doe je drie films en dat is het zo'n beetje."

Omdat de toekomst van de Spider-Man-films binnen de MCU onzeker blijft, zei Zendaya ook dat ze het meeste uit hun tijd samen hebben gehaald tijdens het maken van de laatste film. "Dus ik denk dat we allemaal aan het absorberen waren en de tijd namen om gewoon te genieten van het moment dat we bij elkaar waren en zo dankbaar waren voor die ervaring, want we doen het al sinds ik dacht - ik deed de eerste film [toen] ik was als 19', zei de actrice. “Het is best bijzonder om allemaal samen te zijn opgegroeid en deel uit te maken van een andere erfenis. Er zijn zoveel verschillende Spidey's voor ons geweest en weet je, het maakt iedereen gewoon trots.”

Zoals fans zich misschien herinneren, vond de derde Spider-Man MCU-film bijna nooit plaats nadat de gesprekken tussen Marvel en Sony waren mislukt. Voor Marvel-baas Kevin Feige waren die tijden zeker 'emotioneel'. "Het waren maar een paar maanden, maar het waren een paar emotionele maanden voor, denk ik, ons allemaal - en een paar heel openbare maanden, om welke reden dan ook", gaf hij toe tijdens een interview met Rotten Tomatoes.

Uiteindelijk zagen de machthebbers samen een weg vooruit en bleven Spider-Man in de MCU voor ten minste een derde film. Gelukkig realiseerden Tom Rothman en Bob Iger en Alan Horn en Alan Bergman en Tom Holland zich allemaal: 'Zou het niet gewoon leuker zijn als we het gewoon zouden blijven doen? Laten we het bedrijfsleven of de politiek niet in de weg zitten', vervolgde Feige. “En dat is gelukkig zo doorgegaan. En dat is waar we ons nu bevinden.”

Op basis van Feige's verklaring lijkt het erop dat een Spider-Man 4 een mogelijkheid blijft. Als dat echter nooit gebeurt, kunnen fans in ieder geval uitkijken naar Spider-Man 3. Spider-Man: No Way Home wordt uitgebracht op 17 december 2021.

Aanbevolen: