Hier is waarom Michael Jackson's aflevering van The Simpsons uit de lucht werd gehaald

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Michael Jackson's aflevering van The Simpsons uit de lucht werd gehaald
Hier is waarom Michael Jackson's aflevering van The Simpsons uit de lucht werd gehaald
Anonim

Toen de streamingdienst Disney+ afgelopen november werd gelanceerd, waren fans van The Simpsons geschokt toen ze ontdekten dat een bijzonder gedenkwaardige aflevering, de première van het derde seizoen van de serie, niet beschikbaar was. "Stark Raving Dad" bevatte de stem van Michael Jackson als Leon Kompowsky en wordt nog steeds beschouwd als een favoriet bij fans gedurende 28 jaar sinds de eerste release, maar het werd schijnbaar uit de omloop gehaald.

De showrunners van The Simpsons hebben onthuld dat ze ervoor hebben gekozen om de aflevering te verwijderen vanwege de bezorgdheid dat Michael Jackson deze heeft gebruikt 'voor iets anders dan we hadden bedoeld'.

Beeld uit de documentaire Leaving Neverland, die getuigenissen bevat van twee mannen die beweren dat Jackson hen als kinderen seksueel heeft misbruikt, deden hen geloven dat de zanger in het geheim zijn gastoptreden gebruikte om 'jongens te bruidegom'.

Michael's verzoek om de hoofdrol te spelen in The Simpsons

Michael Jackson was een fan van het eerste seizoen van The Simpsons en belde Matt Groening, de maker van The Simpsons, op en bood aan om een gastrol in een toekomstige aflevering te doen. Groening onthulde in een interview in 2018 met The Weekly dat hij aanvankelijk op Jackson hing "omdat hij een stem heeft die klinkt alsof iemand een Michael Jackson-stukje doet", maar toen ze eindelijk praatten, zei Jackson dat hij "van Bart hield en op de show.”

Dit resulteerde in de creatie van "Stark Raving Dad", de laatste aflevering in de productierun voor seizoen twee, die uiteindelijk werd uitgezonden als de première voor seizoen drie, meer dan een jaar na voltooiing.

In de aflevering wordt Homer naar een psychiatrische inrichting gestuurd waar hij een kamer deelt met een man genaamd Leon Kompowsky, die praat en zingt als Michael Jackson. Michael verzorgde de spreekstem voor Leon, maar de zangstem van het personage werd uitgevoerd door een soundalike vanwege contractuele verplichtingen die Jackson had met zijn platenmaatschappij. Jackson's gastoptreden was ook niet genoemd om soortgelijke contractuele redenen en werd niet officieel bevestigd tot Groenig's 2018-interview.

In 1998 vermeldde TV Guide "Stark Raving Dad" in de lijst van top twaalf Simpsons-afleveringen, en in 2011 prees Eric Eisenberg van CinemaBlend het nog meer door te zeggen dat het "perfect is geconstrueerd, gevuld is met zowel diepe buik lacht en tranen, en is gewoon de beste aflevering van The Simpsons."

Neverland verlaten leidde ertoe dat zijn aflevering uit de syndicatie werd gehaald

Kort na de première van de documentaire Leaving Neverland, waarin de beschuldigingen tegen Jackson over het uitbuiten van kinderen worden beschreven, haalden The Simpsons "Stark Raving Dad" uit de circulatie. Fans merkten snel de afwezigheid van Disney+ op bij de release van de streamingdienst afgelopen november en speculeerden over wat er zou kunnen zijn gebeurd.

Showrunner Al Jean rechtvaardigde de verwijdering van de aflevering door te beweren dat Jackson zijn cameo in de show voor een "vals doel" gebruikte, en vertelde The Daily Beast dat de beslissing om de aflevering te verwijderen, die hij samen schreef, moeilijk was Hoewel hij verklaarde dat "het niet iets was dat me gelukkig maakt", was hij het "volledig" eens met de beslissing.

This Simpsons Showrunners Worry Jackson gebruikte zijn aflevering om jongens te "bruiden"

Toen Jean werd gevraagd om uit te leggen wat hij bedoelde met zijn bewering dat Jackson een "vals doel" had om zijn stem te lenen aan "Stark Raving Dad", zei hij dat hij en zijn mede-showrunners na het kijken naar Leaving Neverland geloof dat de zanger zijn verschijning in de populaire animatieserie gebruikte om 'jongens te verzorgen'.

“Het was niet alleen een komedie voor hem, het was iets dat als hulpmiddel werd gebruikt. En daar geloof ik heilig in. Dat is voor mij mijn overtuiging, en daarom denk ik dat het gepast is om het te verwijderen, "verklaarde hij. "Ik denk dat het deel uitmaakte van wat hij gebruikte om jongens te verzorgen. Ik weet het echt niet, en ik moet heel voorzichtig zijn want dit is niet iets dat ik persoonlijk ken, maar voor zover ik denk, dat is wat ik denk. En dat maakt me heel, heel verdrietig."

"Stark Raving Dad" neerhalen voelde als hun enige optie

In een interview met The Wall Street Journal vorig jaar stond James L. Brooks, uitvoerend producent van Simpsons, achter het besluit om "Stark Raving Dad" uit de omloop te halen.

Brooks zei dat het "duidelijk aanvoelt als de enige keuze om te maken", eraan toevoegend dat hoewel hij aanvankelijk wilde geloven dat Jackson vals werd beschuldigd, Leaving Neverland "bewijs van monsterlijk gedrag gaf."

“Ik ben tegen het verbranden van boeken van welke aard dan ook. Maar dit is ons boek en we mogen er een hoofdstuk uithalen.”

Terwijl sommige Simpsons-fans de showrunners hebben geprezen omdat ze stelling nemen tegen Jackson's vermeende aanranding, voelt Isaac Butler van Slate alsof de aflevering van Jackson "niet langer volledig van de makers is" en is van mening dat "Stark Raving Dad" nog steeds zou moeten zijn beschikbaar voor degenen die het willen bekijken.

""Stark Raving Dad" naar de vuilnisbak van de geschiedenis sturen is een vergissing, een belediging van kunst en het medium televisie, en maakt deel uit van een groeiende trend van bedrijven die hun geconsolideerde macht en de dood van fysieke media gebruiken om doe schadebeperking door werken van lastige kunstenaars te vernietigen", schreef Butler. "Het is in zekere zin van ons allemaal."

Aanbevolen: