15 van de meest controversiële SNL-schetsen die de lucht hebben gehaald

Inhoudsopgave:

15 van de meest controversiële SNL-schetsen die de lucht hebben gehaald
15 van de meest controversiële SNL-schetsen die de lucht hebben gehaald
Anonim

In zijn 45 seizoenen heeft Saturday Night Live behoorlijk wat controverse gekend. Immers, wie kan zich Ashlee Simpson en haar beruchte lipsynchronisatiedebacle niet herinneren, compleet met slecht getimede mal, of Sinead O'Connor die een foto van paus Johannes Paulus II op live tv verscheurt, of de huidige president die een hosting vasthoudt optreden ondanks protesten net buiten de studiodeuren?

Live uitzenden betekent dat er veel dingen mis kunnen gaan, maar soms slaagt SNL erin om controverse te veroorzaken in zijn vooraf opgenomen segmenten! Dat betekent dat muziekvideo's, satirische commercials en filmtrailers allemaal door veel bewerkingen en waakzame ogen gaan die ze acceptabel achten, alleen voor het publiek om ze allesbehalve te verklaren. Afgezien van de monologen en muzikale gasten, slaagden deze 15 controversiële SNL-schetsen er zelfs in om uitgezonden te worden - zelfs als ze later uit herhaalde uitzendingen werden gehaald.

15 Chevy Chase's woordassociatie werd racistisch beschuldigd

1975 was een andere tijd, en acteur Chevy Chase spuwde het n-woord in een sketch waarin de komiek de legende Richard Pryor interviewde voor een conciërgebaan. Het werd aangekondigd als baanbrekend door Rolling Stone in een retrospectief, maar de reactie zou zeker heel anders zijn als het vandaag werd uitgezonden!

14 Cast Members uitgekleed in '88

Ken je dat kinderachtige spel waarbij je een bepaald deel van de mannelijke anatomie steeds luider roept? Dat was eigenlijk deze schets uit 1988 genaamd "Nude Beach". Samen met presentator Matthew Broderick slaagde de cast erin het beledigende woord maar liefst 40 keer uit te spreken omdat ze heimelijk werden afgedekt door een rieten hek.

13 Chippendales was niet geliefd bij castleden

Hoewel "Chippendales" misschien een iconische schets in de geschiedenis van SNL is, was het geen favoriet onder de castleden. In 1996, zes jaar na de uitzending, zei Chris Farley: "Hoewel ik dol ben op dit soort komedie, voel ik me soms gevangen omdat ik altijd de meest buitensporige man in de kamer moet zijn." Chris Rock gaf ook toe dat hij de sketch haatte, en de body-shaming is niet goed verouderd.

12 Wayne's World bespotte Chelsea Clinton

In 1992 was Chelsea Clinton allemaal 12 jaar oud, maar dat weerhield Dana Carvey en Mike Myers er niet van om haar als hun 'Wayne's World'-personages te verslaan. Wayne (Myers) kondigde aan dat "de adolescentie tot nu toe onvriendelijk is geweest" tegen Clinton. De afkeuring door de Clintons van de grap zorgde ervoor dat de schets uit de daaropvolgende uitzendingen werd verwijderd en een verontschuldigingsbrief naar het Witte Huis werd gestuurd.

11 Kantinejongen uit 1994 gaat kamperen, waardoor mensen de tv uitzetten

De schets "Canteen Boy" zag het jeugdige karakter van Adam Sandler ongewenste avances ontvangen van zijn oudere, harige scoutmaster, gespeeld door Alec Baldwin. Chicago Times-criticus Richard Roeper ontving verschillende klachten over de schets van kijkers, waaronder de Boy Scouts of America. SNL herhalingen voegden een disclaimer toe waarin stond dat Sandler 27 jaar oud was.

10 De onbenullige mond van Jenny Slate kwam eruit

Het was Jenny Slate's allereerste aflevering op Saturday Night Live en ze ging met een knal naar buiten - of liever, en F-woord. Naast Kristen Wiig en Megan Fox zei het trio herhaaldelijk 'frickin' totdat Slate het echte ding liet glippen. Ze werd uit shows gehaald en ontslagen voordat haar jaar om was.

9 Andy Samberg en Justin Timberlake kregen problemen met een muziekvideo

Hoewel het nu een iconisch nummer is, leverde het kerstliedje van Samberg en Timberlake uit 2006 het netwerk en de FCC een groot aantal klachten op bij het uitzenden! Een kijker uit Florida schreef dat de schets beledigend was voor kinderen, mannen, vrouwen en Kerstmis. Het is misschien niet naar ieders smaak, maar het ironische nummer is een klassieker!

8 Rainn Wilson en Co. Voorstanders van woedende Downsyndroom

In 2007 kreeg Rainn Wilson van The Office zijn eerste poging op het NBC-podium, en alles ging goed tot de sketch genaamd "Danny's Song". Daarin bespreekt een cafébaas zijn vader, maar de clou is dat hij het syndroom van Down heeft. Jon Colman, CEO van de National Down Syndrome Society, bekritiseerde de schets, waardoor de woorden in latere uitzendingen piepten.

7 Ongeluk bij Tiger Woods licht van huiselijk geweld

2009 zag Blake Lively als Elin Nordegren en Kenan Thompson als Tiger Woods in een sketch waarin een gehavende Thompson een persconferentie gaf samen met zijn golfclub-zwaaiende vrouw. Thompson werd herhaaldelijk buiten de camera geslagen, en de schets bracht de uitvoerend directeur van de Nationale Coalitie tegen Huiselijk Geweld ertoe om te zeggen dat ze "geschokt" was door de "spot van misbruik".

6 Blinde mensen werden gepest tijdens weekendupdate

Tussen 2008 en 2010 besloot Fred Armisen dat het extra grappig zou zijn om de New Yorkse gouverneur David Paterson, die juridisch blind is, te roosteren. Zijn optredens op "Weekend Update" zagen zulke komische juweeltjes als dat hij meubels tegenkwam. Paterson was niet geamuseerd, en zijn kantoor verklaarde dat de show, "impliceert dat mensen met een handicap niet in staat zijn om banen met serieuze verantwoordelijkheden te hebben."

5 De regering van Thailand was boos over de advertentie over de steen van Rosetta

De nep-advertentie van Rosetta Stone waarin een groep mannen van middelbare leeftijd Thais leren spreken zodat ze 'iets kunnen gaan doen', impliceert een hele hoop gekkigheid waar de Thaise regering niet mee instemde. In feite eiste de minister van Cultuur dat de schets van internet zou worden gehaald, uit angst dat het hun culturele imago zou ruïneren.

4 Religieuze groepen waren geen fans van de Jezus van Christoph W altz

Een filmtrailer die de opstanding van Jezus vervalst door Christoph W altz hem te laten spelen als een met machinegeweren zwaaiende, one-liner-spuitende Zoon van God, niet verwonderlijk, werd niet goed ontvangen. Ondanks het feit dat het christendom vol staat met veel gewelddadige beelden, waren veel religieuze groeperingen beledigd en Sears rukte zelfs aan hun advertentieplekken na de uitzending.

3 Een Starbucks-advertentie werd geroepen wegens racisme

De voortdurende grap dat Starbucks-medewerkers met opzet de namen van klanten verkeerd spellen, is een oude kastanje, maar SNL besloot het opnieuw te bekijken - en er race in te injecteren. In hun schets "Starbucks Verismo" roept een machine met oorringen en een stereotiep "zwart accent" de verkeerde naam en spreuken met stereotiepe uitspraak - ze noemden deze machine zelfs "Verquonica!" Het is niet verwonderlijk dat Twitter in woede uitbarstte.

2 Vader-dochteradvertentie was niet zo luchthartig

Een commerciële parodie die bedoeld was als pittige verhaallijnen voor consumptiegoederen, deze schets uit 2015 werd met verontwaardiging begroet. Terwijl een betraande vader zijn dochter afzet op het vliegveld, leren we dat ze zich daadwerkelijk bij ISIS voegt. Twitter was geïrriteerd door de luchtige toon van de advertentie en velen vonden het ongepast.

1 Een merkschets maakte mensen misselijk

In de afgelopen jaren is SNL overgestapt op het gebruik van echte producten en merken als achtergrond voor hun schetsen. Een voorbeeld hiervan was de schets van "Safelite Autoglass" uit 2017, waarin castlid Beck Bennett herhaaldelijk het raam van een vrouw inbrak om dichter bij haar minderjarige dochter te komen. Safelite Autoglass was niet blij en twitterde dat ze "teleurgesteld" waren. De schets werd getrokken uit latere uitzendingen.

Aanbevolen: