De waarheid over de Michael Jackson-aflevering van 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

De waarheid over de Michael Jackson-aflevering van 'The Simpsons
De waarheid over de Michael Jackson-aflevering van 'The Simpsons
Anonim

Er is geen tekort aan iconische en invloedrijke afleveringen van The Simpsons. Natuurlijk komen alle waanzinnig nauwkeurige tijden die de show voorspelde de toekomst voor de geest als we nadenken over hoe speciaal deze show werkelijk is. Maar dan zijn er afleveringen zoals de 'Smoked Hams' of de Monorail-aflevering die de loop van de 32-jarige tv-show volledig veranderde. Maar een die vaak over het hoofd wordt gezien, is de aflevering van Michael Jackson.

Ja, de aflevering waarin Michael Jackson in het echt te zien was.

De seizoen 3-show, "Stark Raving Dad" was echt een van de meest speciale en unieke afleveringen van de beginjaren. Maar het was ook een van de meest verrassende. Waarom wilde de teruggetrokken Michael Jackson in de eerste plaats een aflevering van The Simpsons doen? Wat is het gekke verhaal dat zich achter de schermen afspeelde? Waarom zong hij eigenlijk niet in de aflevering? En waarom gebruikte hij een valse naam voor de show?

Nou, dankzij NME kennen we nu de geheimen achter de Michael Jackson-aflevering…

Waarom deed Michael Jackson The Simpsons om mee te beginnen?

Hij vond het geweldig… Dat is het kort gezegd… Micheal was dol op The Simpsons en wilde er absoluut deel van uitmaken. Tijdens het NME-artikel over het achter-de-schermen van zijn aflevering, ging Dan Castellaneta, de man achter Homer Simpson (onder andere personages), er in detail op in…

Michael Jackson Simpsons Leon
Michael Jackson Simpsons Leon

"Michael Jackson was een fan van de show en wilde het doen en we moesten een manier vinden. Het was niet zoals je typische 'Michael Jackson?!' waar hij komt opdagen en de show doet voor het goede doel of het concert van de vijfde klas of wat dan ook. Ze bedachten echt een geweldige manier om hem in de show te krijgen, dus we hadden een grote 300 pond blanke man die denkt dat hij Michael Jackson is, en Homer ontmoet hem en Homer worden geëngageerd omdat hij een roze shirt droeg naar zijn werk. Het is zo'n vreemde voorstelling. En het verhaal was geweldig, want hoewel hij een gekke vent was die dacht dat hij Michael Jackson was, hielp hij Bart eigenlijk met het schrijven van een lied voor Lisa's verjaardag. Het had warmte, het was absurd, het raakte op elk niveau."

Dan verwees naar het feit dat het personage dat voor Michael Jackson is geschreven eigenlijk een man was die Leon heette en een gespleten persoonlijkheid had. Toen hij Leon was, werd hij ingesproken door Hank Azaria. Maar toen hij MJ was, werd hij ingesproken door de King Of Pop zelf. Hoewel Michael niet zelf zong in de show, geloof het of niet… Het was een man genaamd Kipp Lennon, die behoorlijk goed was in het nadoen van Michael's zangstem.

Dus, waarom zou MJ in de show zijn en zijn personage laten zingen, maar niet de echte stem van MJ gebruiken? …Uiteindelijk was het gewoon TE duur om beide te doen…

Zelfs als Micheal alleen zijn spreekstem gebruikt, kostte het team van The Simpsons meer dan alleen geld. Michael wilde een paar scriptwijzigingen, met name hij wilde een grap over Prince in Elvis veranderen. Bovendien weigerde Michael om als zichzelf te worden gecrediteerd. In plaats daarvan koos hij de naam 'John Jay Smith'… Tot op de dag van vandaag weten ze niet waarom…

Dit leverde allerlei publiciteitsproblemen op voor Fox… Per slot van rekening luisterden mensen naar beroemdheden in hun show. Volgens schrijver en maker Jim Brooks was Michael Jackson de laatste beroemdheid die ze een valse naam mochten gebruiken.

The Table Read Debacle

Misschien was het vreemdste verhaal over Michael Jackson's tijd in The Simpsons de eerste tafel die werd gelezen van de aflevering… En het gebeurde allemaal omdat Dan Castellaneta te laat was…

"Ik moest daar op een bepaalde tijd zijn en ik dacht dat ik meer tijd had - ik zat in Hollywood met een vriend en probeerde de tijd te doden … Ik was bang om er vroeg heen te gaan en er zou niemand zijn. Blijkt dat ik een half uur te laat was en ik loop daar naar binnen en ik maakte een grapje: 'Oh sorry dat ik laat ben, het is maar goed dat ik heb besloten om vroeg te komen.' Later vertelden ze me dat Michael Jackson het zo had getimed dat hij aan tafel kon zitten en lezen omdat hij niet met andere mensen wilde zitten praten, hij is zo verlegen, dus hij ging op het specifieke tijdstip zitten en ik was er niet, en een heel halfuur niemand zei iets. Het was erg stil en iedereen was boos op me omdat het een half uur lang onbehaaglijk was."

"Michael was zo ongemakkelijk aanwezig dat het de langste stilte is die ik ooit heb meegemaakt in de showbusiness terwijl we zaten te wachten op Dan", beweerde Harry Shearer, Simpsons-ster.

Een paar dagen later liet de cast een tweede tafel voorlezen en het ging veel soepeler. De stem van Bart Simpson, Nancy Cartwright, had zelfs een aantal zeer positieve dingen te zeggen over de controversiële overleden popster.

"Wat ik me het meest herinner, was dat Michael 'Do The Bartman' produceerde. Hij was een enorme Bart Simpson-fan. Niet alleen Simpsons, maar Bart, hij hield van Bart," beweerde Nancy. "En ik ontdekte dit en ik kreeg een pratende Bart-pop, ik ondertekende het en bracht het mee. We gingen de studio in en hij regisseerde me. En dat was echt heel leuk. Hij was zo ingehouden en zo gemakkelijk in de omgang."

Aanbevolen: