Hier is waarom deze aflevering van 'Simpsons' van tv werd verbannen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom deze aflevering van 'Simpsons' van tv werd verbannen
Hier is waarom deze aflevering van 'Simpsons' van tv werd verbannen
Anonim

Als misschien wel de grootste animatieserie aller tijden, is The Simpsons al tientallen jaren een steunpilaar op televisie. Dankzij scherp schrijven en legendarische personages zoals Homer en Bart die de leiding hebben, is The Simpsons blijven floreren op televisie en elk jaar legioenen nieuwe fans binnenhalend.

Zo nu en dan bevindt de serie zich in wat heet water, maar er was een moment dat een aflevering van de show van televisie werd verbannen. Dit kwam op de hielen van een grote tragedie, en het was een reeks onvoorziene omstandigheden die alles veranderde.

Laten we terugkijken naar deze verboden aflevering van The Simpsons.

“De stad New York vs. Home Simpson” was verboden

De Simpsons-aflevering
De Simpsons-aflevering

Als een show die geen onbekende is in het pushen van de envelop, was het slechts een kwestie van tijd voordat The Simpsons genoeg warm water kreeg om een aflevering een tijdje van de televisie te verbannen. Er gebeuren echter dingen die voor de show uit de hand lopen, wat leidt tot onvoorziene problemen. Dit was het geval toen de aflevering "The City of New York vs. Homer Simpson" werd verboden.

Oorspronkelijk uitgebracht in 1997, was "The City of New York vs. Homer Simpson" helemaal in orde bij de release. De aflevering concentreerde zich op het gezin dat op weg was naar Manhattan om hun auto op te halen nadat Barney hem had vastgepakt en in de stad had achtergelaten. Hij kreeg heel veel parkeerboetes en werd zelfs uitgeschakeld met een parkeerlaars. Niets is te gek, toch?

Nou, de auto werd achtergelaten buiten het World Trade Center, wat voor grote problemen zorgde na de gebeurtenissen van 11 september. De beelden zaten nog vers in het geheugen van de mensen, en dus nam het netwerk de beslissing om deze aflevering te halen, ondanks het feit dat het stevige recensies had gekregen en in die tijd in syndicatie was.

Sommige fans waren misschien verrast door de beslissing om de aflevering te verwijderen, maar het was duidelijk dat zowel het netwerk als de show zagen dat de natie rouwde en dat het beeld van het World Trade Center in hun cartoon zou kunnen triggeren.

Het verbod werd uiteindelijk opgeheven

De Simpsons-aflevering
De Simpsons-aflevering

Na uit de syndicatie gehaald te zijn, was er geen manier om te weten of deze aflevering ooit weer het daglicht zou zien. Het netwerk nam uiteindelijk echter de beslissing om de aflevering in 2006 weer in rotatie te brengen. Het was duidelijk dat ze van mening waren dat er genoeg tijd was verstreken voordat mensen zich op hun gemak voelden om het beeld van het World Trade Center weer op het kleine scherm te zien.

Ondanks de terugkeer naar rotatie, waren er bepaalde delen van de aflevering die werden weggewerkt, wat betekent dat veel mensen niet de kans zouden krijgen om de originele versie van de aflevering te zien. Een van de scènes die uit de aflevering zijn geknipt, bevatte mannen in elk van de torens van het World Trade Center die ruzie met elkaar hadden.

De aflevering is tegenwoordig te bekijken en dit jaar is het 20 jaar geleden dat 11 september werd gevierd. Een jonger publiek zal weinig idee hebben van wat ze zien, maar degenen die het hebben meegemaakt, zullen een herinnering zien aan wat vroeger was.

De serie heeft veel controversiële momenten gekend

The Simpsons
The Simpsons

Zoals we al vermeldden, is The Simpsons er nooit voor terugdeinzen om de grenzen te verleggen en hebben ze door de jaren heen wat controverses gehad. Australië haalde zelfs een aflevering uit de lucht vanwege de grappen over stralingsvergiftiging. Dit kwam op de hielen van de tragedie in Japan.

Fox-exec, Al Jean, zou zeggen: We hebben 480 afleveringen, en als er een paar zijn die ze een tijdje niet willen uitzenden in het licht van het vreselijke wat er gaande is, begrijp ik dat volledig.”

Natuurlijk is er ook de controverse rond Apu, die ertoe leidde dat er een hele documentaire over het personage werd gemaakt. De documentaire sprak over de uitbeelding van het personage en de associatie met negatieve stereotypen. Hank Azaria, die Apu uitte, stapte zelfs terug uit de rol na de release van de documentaire, en de show heeft verklaard dat de niet-blanke personages niet meer door blanke acteurs zullen worden geuit.

Als hij erover sprak, zei Azaria: "Ik heb hier lang over nagedacht en terwijl ik dat zeg, zijn mijn ogen geopend. Ik denk dat het belangrijkste is om te luisteren naar Indiase mensen en hun ervaring ermee. Ik wil echt Indiase, Zuid-Aziatische schrijvers in de schrijverskamer zien … inclusief hoe [Apu] wordt geuit of niet. Ik ben volkomen bereid en blij om een stap opzij te doen, of te helpen bij de overgang naar iets nieuws. Het is niet alleen logisch, het voelt gewoon als het juiste om voor mij te doen.”

The Simpsons heeft enkele beruchte en controversiële momenten gekend, maar de show werkt aan een nieuwe toekomst.

Aanbevolen: