The Punisher-film in de maak?

The Punisher-film in de maak?
The Punisher-film in de maak?
Anonim

De voormalige populaire Netflix-show komt mogelijk op het grote scherm; enger, bloediger en gekker dan ooit. Toch moet de franchise nog veel uitzoeken voordat het centraal komt te staan.

De Marvel-serie The Punisher is de laatste tijd om veel verschillende redenen in het nieuws geweest, waarbij veel critici zich afvragen: komt de serie terug voor een seizoen 3? Wanneer brengen ze de show uit? En vooral, waar wordt het uitgebracht?

Afbeelding
Afbeelding

Van de herfst van 2018 tot afgelopen winter was er nieuws uitgebroken over de gastheer van Marvel-shows, waardoor Netflix met een partnerschap van Disney Plus in het verschiet lag. Iron Fist, Luke Cage, Daredevil en Jessica Jones hebben zich allemaal één voor één aangesloten bij de exodus van Netflix. Toen het nieuws toesloeg, was het slechts een kwestie van tijd voordat The Punisher stopte.

Vanaf februari 2019 had Netflix het vooruitzicht van een derde seizoen op hun streamingdienst verdreven, hoewel alle shows schijnbaar van de ene op de andere dag Disney Plus-gebonden werden.

Na de mislukte pitch van Daredevil om te blijven, werd echter opgemerkt dat de Marvel-personages "niet kunnen verschijnen in een niet-Netflix-serie of -film gedurende ten minste twee jaar na de annulering", aldus Union Journalism.

Met veel onzekerheid over het lot van alle Marvel-personages, en nog meer, zijn geruchten op de voorgrond gekomen, met de meest recente buiten The Defenders. Volgens ScreenGeek brak het nieuws uit dat Marvel Studios pitches nam voor wat een nieuwe film zou kunnen zijn, gecentreerd rond ieders favoriete antiheld (in Netflix's Marvel Universe, dat wil zeggen.)

Met het recente succes van Joaquin Phoenix's Joker-film, inspireerde het donkere thema van de DC-film een idee voor de hoopvolle Marvel's, met Jon Bernthals vertolking als Frank Castle. Tussen de oorlogsachtergrond, de posttraumatische stress, het geweld en de creatieve vrijheid van het grote scherm, zouden Bernthal en de studio's de verhuizing verwelkomen.

Het idee van een film werd verder uitgewerkt in een interview met schrijver Adam G. Simon. Simon onthulde dat een filmpitch die hij ooit poseerde voor Marvel, waardoor de militante burgerwacht in opstand zou komen tegen het geweten van de MCU, Nick Fury. Hij bracht het potentiële scenario in kaart, met Castle "zich bewust van de bedreiging die superhelden en schurken vormen voor de mensheid", Castle heeft de taak om Fury aan te vallen om dit allemaal mogelijk te maken. Voordat hij Fury neerha alt, realiseert hij zich dat hij voor de gek was gehouden en werkte hij samen met de MCU-steunpilaar voor de duur van de film.

De geruchtenfilm had naar verluidt terugkerende Marvel-acteurs zoals Samuel L. Jackson, evenals een soundtrack samengesteld door Eminem, een fan van het personage The Punisher.

Helaas was er niets uit de zaak gekomen. Hoe dan ook, het is wishful thinking dat ze met een geweldige aanhang voor de show het beter kunnen doen dan de film uit 2004 van Lionsgate.

De film, met Thomas Jane en John Travolta van Deep Blue Sea in de hoofdrol, was gecentreerd rond een hit op Castle na de moord op de zoon van witwasser Howard Saint, Bobby. Een woedende heilige, gespeeld door Travolta, zocht de informatie op van de alias van Castle, Otto Krieg. Toen hij de ware identiteit van Castle ontdekte, probeerden hij en zijn vrouw Livia, gespeeld door Laura Harring, wraak te nemen en met succes de hele familie van Frank uit te schakelen. Dit zette de tafel voor het wraakzuchtige achtergrondverhaal van de burgerwacht dat we allemaal kennen en waar we van houden; met de duivel die hij niet kende als de moordenaar van zijn familie, in plaats van de duivel die hij ooit kende in de show.

Hoewel de film veel Punisher-projecten volgde, zoals de stripverhalen: The Punisher: Year One en Welcome Back Frank, deden de recensies het niet zo goed.

Rotten Tomatoes scoorde de film maar liefst 29%, niet ver van de minder bekende vertolking van Dolph Lundgren in 1989, die 28% trok.

Related: 15 films met een all-star cast die hoe dan ook faalde

Op het eerste gezicht is Bernthal's Punisher zo gegroeid dat de aantrekkingskracht van fans niet zo'n grote zorg zou moeten zijn. Toch kan het een geval zijn waarbij het personage zijn hoogtepunt heeft bereikt als een serie, in tegenstelling tot een film. Dit, een gemeenschappelijke zorg voor het publiek met hun favoriete programma's, kan hetzelfde zijn voor de besluitvormers. Willen ze een film? Geloven ze dat Bernthals klim naar het filmscherm goed zal vertalen? En welke personages uit de show worden behouden voor de genoemde film? legpuzzel? Agent Madani? Wie anders? Het v alt nog te bezien.

En hier zijn we dan; meer dan een jaar verwijderd van de laatst uitgebrachte afleveringen met meer vragen dan antwoorden, terwijl fans schreeuwen om een schijn van hoop, show of film. Eén ding is zeker: we hebben het laatste van Frank Castle nog niet gezien.

Aanbevolen: