Jane The Virgin: hoe Petra de show stal

Inhoudsopgave:

Jane The Virgin: hoe Petra de show stal
Jane The Virgin: hoe Petra de show stal
Anonim

Wat is een goed verhaal zonder een geweldige schurk om onze helden hard te laten werken voor hun happy end? In de Amerikaanse telenovela Jane The Virgin krijgen we een flink aantal van hen die de show abrupt binnenkomen en verlaten in de stijl van, nou ja, telenovelas.

Van het lot is er één personage dat haar territorium afbakent voor de lange termijn van de serie: Petra Solano (alias Petra Andel/Dvoracek). Manipulatief en meedogenloos, Petra laat Jane weten dat haar reis naar "nog lang en gelukkig" met Rafael Solano niet gemakkelijk zal zijn. Maar naarmate de serie vordert, slaagt Petra erin de schijnwerpers van iedereen om haar heen te stelen, inclusief Jane zelf.

Petra: De Vrouw

Petra begint de show als Rafael's controlerende en egoïstische vrouw, bereid om zo ongeveer alles te doen om hem aan haar zijde te houden… en dat is waar de meeste humor vandaan komt in seizoen 1 en 2. Van overvloedig liegen, ontvoering, een affaire hebben, kunstmatige inseminatie en zelfs haar eigen moeder dwingen de schuld op zich te nemen voor een misdaad om haar eigen huid te redden, gaat Petra naar bizarre, overdreven dramatische trucs om haar zin te krijgen.

Ze maakt kijkers veel aan het lachen (de helft van de tijd op kosten van Jane), maar dat is nog maar het begin van de reis van deze antiheld om onze harten te winnen.

Petra: de betere moeder

Na het moederschap begint Petra een meer menselijke kant te laten zien aan haar anders zo koude buitenkant. Ze ontwikkelt een echte band met haar tweelingdochters, Anna en Ellie. De realiteit van het ouderschap begint voor Petra wanneer Rafael korte tijd naar de gevangenis gaat te midden van slechte onderhandelingen, waardoor ze haar kinderen virtueel als alleenstaande ouder moet opvoeden. Dit is waar Petra een drastische persoonlijkheidsverandering aanbrengt en besluit dat voor het welzijn van haar kinderen…zij zelf een beter mens moet worden.

Petra neemt de heerschappij van The Marbella tijdens Rafael's afwezigheid en slaagt erin om het te redden van financiële ondergang, er kapitaal voor te genereren en op zijn beurt een vast - en eerlijk - inkomen te verschaffen om haar gezin te onderhouden. Natuurlijk, Petra heeft een paar kleine misstappen met betrekking tot een moord gevolgd door de dood door een ongeluk van haar tweelingzus, Anezka, maar binnen de telenovela-groepen die de serie in dienst heeft, zijn het vergeeflijke fouten.

Wat voor fans een grotere schok is, is dat Petra het ouderschap van Jane overtreft. Naarmate de serie zijn finale bereikt, wordt Mateo meer dan Jane aankan als iemand met haar eigen explosieve persoonlijkheid om mee om te gaan; Petra stelt regels, een systeem van acties en consequenties, en de juiste sociale etiquette waaraan de tweeling zich moet houden - en in tegenstelling tot Jane wacht ze niet tot ze weerbarstige kinderen worden om ze te implementeren.

Petra "The Family Woman"

Als we terugkijken op 'familie', is Petra's eigen bloedlijn meer hinderlijk dan een steungroep. Haar biologische moeder, Magda, chanteert Petra vaak om een of ander geldelijk voordeel te behalen, en haar tweelingzus, Anezka, beraamt meer dan eens een complot tegen Petra, in één zo'n geval erin geslaagd om Petra's plaats voor een langere periode toe te eigenen terwijl Petra in een door stof veroorzaakte verlamming ligt.

Ondanks al hun vals spel, blijkt Petra de grotere persoon te zijn en bij talloze gelegenheden helpt ze beide vrouwen om uit de klauwen van dodelijke criminelen te ontsnappen. Aan het einde van de serie sluit Petra vrede met het feit dat haar moeder nooit zal veranderen en neemt ze definitief afscheid van haar.

Uiteindelijk laat Petra kijkers zien dat elke persoon een verandering kan maken van een schijnbaar gemene en onherstelbare boosdoener in een fatsoenlijk mens. Ze wordt een van Jane's meest loyale supporters en een beste vriendin; ze voedt twee kinderen op; en belangrijker nog, Petra laat kijkers zien dat familie in alle vormen voorkomt, van vervreemde familie, familie ontwikkeld door vriendschap en familie in een moderne constructie, zoals gebeurt wanneer ze JR ontmoet en de twee een romantische relatie ontwikkelen die de serie voor Petra afsluit. Petra Andel/ Solano/Dvoracek is niet alleen onze favoriete slechterik die een held is geworden; zij is het hoogtepunt van Jane The Virgin.

Aanbevolen: