Hoe Zachary Joseph Horwitz het geld uitgaf dat hij stal met zijn Ponzi-schema

Inhoudsopgave:

Hoe Zachary Joseph Horwitz het geld uitgaf dat hij stal met zijn Ponzi-schema
Hoe Zachary Joseph Horwitz het geld uitgaf dat hij stal met zijn Ponzi-schema
Anonim

Als veel grote sterren in het openbaar uitgaan, worden ze geflankeerd door een team van beveiligingsprofessionals wiens enige taak het is om hun baas te beschermen tegen elke vorm van fysiek gevaar. Helaas zijn er echter verschillende voorbeelden geweest van sterren die van hun geld zijn opgelicht, wat bewijst dat ze misschien ook voorzichtiger hadden moeten zijn om hun fortuin te beschermen. Bernie Madoff heeft bijvoorbeeld Kevin Bacon en Kyra Sedgwick opgelicht uit een fortuin.

Zach Horwitz droomde er ooit van om het als acteur te maken onder de naam Zach Avery. In feite heeft Horwitz 15 acteercredits op IMDb die stammen van 2009 tot 2021. Het bleek echter dat toen Horwitz niet bezig was met acteren, hij een Ponzi-schema begon dat zijn slachtoffers honderden miljoenen dollars opleverde. Gezien hoeveel geld Horwitz van zijn slachtoffers heeft opgelicht, roept het een voor de hand liggende vraag op, hoe heeft Zach het geld uitgegeven?

De waarheid over het Ponzi-schema van Zach Horwitz

In de afgelopen decennia was het zo gewoon dat films mensen afbeelden die dromen van het sterrendom om uit een bus te stappen in Hollywood, dat het een cliché werd. Desondanks blijft het een feit dat er in de loop der jaren genoeg mensen naar Hollywood zijn gekomen met grote plannen om de acteerwereld stormenderhand te veroveren. Ooit leek het alsof Zachary Horwitz een van die mensen was.

Helaas voor Zach Horwitz, in tegenstelling tot sterren die hun grote doorbraak in Hollywood kregen, heeft hij het nooit echt gemaakt als acteur. Dat betekent echter niet dat hij zijn stempel op de wereld niet heeft gedrukt. Immers, toen Horwitz zijn acteercarrière niet nastreefde, bracht hij jaren door met het oplichten van zijn slachtoffers van hun geld. Als gevolg van zijn misdaden werd Horwitz gearresteerd en aangeklaagd.

Volgens de aanklagers overtuigde Zach Horwitz veel mensen om te investeren in zijn vermeende filmbedrijf waarvan hij beweerde dat hij geld verdiende met het kopen van filmdistributierechten. Horwitz beweerde ook dat hij deals had gesloten met HBO en Netflix. Natuurlijk was geen enkele bewering van Horwitz over wat hij deed met het geld van zijn slachtoffer waar, aangezien hij een Ponzi-schema uitvoerde en zoveel mogelijk contant geld in zijn zak stak.

Nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) had ontdekt wat Zach Horwitz aan het doen was, hebben ze een bevriezing van tegoeden en andere noodhulp uitgevaardigd om zijn slachtoffers te helpen. Van daaruit werd Horwitz gearresteerd en uiteindelijk pleitte hij schuldig aan effectenfraude. Naast het toegeven van zijn misdaden, gaf Horwitz toe dat hij distributiecontracten vervalste om zijn slachtoffers voor de gek te houden. Uiteindelijk werd Horwitz veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en het betalen van $ 230 miljoen aan restitutie.

Hoe Zach Horwitz de miljoenen besteedde die hij van zijn slachtoffers had gestolen

In de loop der jaren hebben veel mensen die Ponzi-schema's hebben uitgevoerd, gesproken over hoe snel ze uit de hand lopen. Immers, als je eenmaal begint met het terugbetalen van alle slachtoffers die zich terugtrekken met geld van nieuwe investeerders, moet je nieuwe mensen blijven verleiden, anders v alt alles uit elkaar. Zodra die bal begint te rollen, is de evenwichtsoefening zo precair dat de meeste mensen die een Ponzi-schema uitvoeren, beseffen dat ze op een gegeven moment vrijwel zeker gepakt zullen worden.

Ervan uitgaande dat Zach Horwitz besefte dat hij op een dag zou worden gepakt, was er geen echte reden voor hem om niet gek te worden met het geld dat hij had gestolen. Immers, als je miljoenen steelt en je moraal ervoor zorgt dat je je niet schuldig voelt, kun je net zo goed alles uitgeven, omdat je niet mag houden wat er nog over is als je eenmaal gepakt wordt. Met dat in gedachten zou het niemand moeten verbazen dat Zach Horwitz veel geld heeft uitgegeven voordat hij naar de gevangenis ging.

Volgens The Guardian heeft Zach Horwitz $ 6 miljoen van het geld dat hij van zijn slachtoffers had gekregen, uitgegeven aan een enorm huis. Op basis van die prijs moest het huis ongelooflijk zijn en het lijkt erop dat dat het geval was. Het huis van Horwitz had tenslotte een filmzaal, een fitnessruimte en een wijnkelder die zo groot was dat er 1000 flessen in konden. Zelfs als Horwitz de wijnkelder slechts gedeeltelijk zou vullen, zou dat veel hebben gekost, aangezien hij geen goedkope wijn zou hebben gekocht.

Om er zeker van te zijn dat zijn huis er van binnen net zo fantastisch uitzag als van buiten, huurde Horwitz naar verluidt een beroemde interieurontwerper in. Hoewel er geen manier is om precies te weten hoeveel het kost om het huis van Horwitz in te richten, lijkt het waarschijnlijk dat hij daar net zoveel aan had kunnen uitgeven als sommige mensen gebruiken om hun hele huis te kopen.

Naast zijn ongelooflijke huis is het bekend dat Zach Horwitz met een privéjet reisde, dure auto's kocht en veel dure horloges bezat. Er is ook gemeld dat veel van Horwitz's reizen naar Las Vegas waren, waar hij een high roller was. Bovendien hebben volgens gerechtelijke documenten de voormalige vrienden van Horwitz gezegd dat hij vaak kaartjes voor de Lakers aan het hof kocht en ooit probeerde hij een serveerster $ 5.000 fooi te geven.

Aanbevolen: