GOT BTS: Emilia Clarke was geïrriteerd dat Jon Snow wegkwam met moord

Inhoudsopgave:

GOT BTS: Emilia Clarke was geïrriteerd dat Jon Snow wegkwam met moord
GOT BTS: Emilia Clarke was geïrriteerd dat Jon Snow wegkwam met moord
Anonim

Hoewel de seriefinale van Game of Thrones tien maanden geleden werd uitgezonden, zijn veel fans van de franchise nog steeds niet over het tragische lot van Daenerys Targaryen heen, waaronder Emilia Clarke, die het geliefde personage speelde.

Terwijl de cast van Thrones hun best heeft gedaan om het controversiële schrijven in de laatste afleveringen van de show te ondersteunen, zegt Emilia nu eindelijk wat ze echt vindt van de beslissing om Jon Snow in de finale een einde te laten maken aan het leven van Daenerys. Ze is boos dat hij "wegkwam met moord", en is het eens met fans die vinden dat het afgelopen seizoen van de epische serie te gehaast was.

Emilia had niet verwacht dat de finale zoveel weerstand zou krijgen

Afbeelding
Afbeelding

Emilia kende het lot van Daenerys Targaryen ruim voor de seriefinale van vorig jaar, maar het kostte haar veel tijd om te verwerken dat haar personage zou omkomen door toedoen van haar voormalige geliefde en geheime neef, Jon Snow.

Toen ze in een recent interview met The Sunday Times sprak, reflecteerde ze op het achtste en laatste seizoen van de succesvolle HBO-show en gaf toe dat ze nog steeds worstelt met haar gevoelens over de finale en hoe fans erop reageerden.

“Toen de show eindigde, was het alsof ik uit een bunker kwam. Alles voelde heel vreemd, "zei ze. "Dan was het duidelijk dat het de terugslag had die het deed… Ik wist hoe ik me voelde toen ik het voor het eerst las, en ik probeerde bij elke beurt niet te veel na te denken over wat andere mensen zouden kunnen zeggen, maar ik heb altijd nagedacht over wat de fans zouden denken - omdat we het voor hen deden, en zij waren degenen die ons succesvol maakten, dus… het is gewoon beleefd, nietwaar?”

Ze vindt het niet leuk dat Jon Snow wegkwam met moord

Afbeelding
Afbeelding

Emilia steunde aanvankelijk de Game of Thrones-schrijvers door niet mee te doen met de kritiek van fans op de conclusie van Daenerys' verhaallijn. Nu geeft ze toe dat ze boos is dat Jon Snow geen echte straf heeft gekregen omdat hij ervoor koos om het leven van Daenerys te beëindigen direct nadat ze alles had bereikt waarvoor ze gedurende de acht seizoenen van Thrones had gevochten.

“Ja, ik voelde met haar mee. Ik voelde echt voor haar", vertelde Emilia aan de Times. "En ja, vond ik het vervelend dat Jon Snow niets te doen had? Hij kwam weg met moord - letterlijk."

Veel kijkers klaagden dat de serie niet genoeg tijd besteedde aan het vaststellen van de waanzin van Daenerys, dus de overhaaste beslissing van Jon Snow was niet goed gerechtvaardigd. Emilia is het eens met de klachten dat het laatste seizoen te veel in te korte tijd is gecondenseerd.

"We hadden het nog wat langer kunnen uitspelen", zei ze. “Het ging allemaal om de setstukken. Ik denk dat het sensationele karakter van de show mogelijk een enorme hoeveelheid zendtijd kreeg, want dat is logisch."

Jason Momoa is misschien nog bozer dan Emilia, hoewel

Afbeelding
Afbeelding

Voormalig Game of Thrones-ster Jason Momoa nam nooit de moeite om te doen alsof hij de beslissingen van de schrijvers in de seriefinale goedkeurde, en maakte zijn woede over de tragische ondergang van Daenerys live op Instagram bekend terwijl hij de controversiële aflevering bekeek.

Jason steunde Emilia en Daenerys sinds zijn personage Khal Drogo in het eerste seizoen werd vermoord, en plaatste regelmatig berichten op Instagram om de Khaleesi aan te moedigen in haar zoektocht om de IJzeren Troon te claimen. Toen Jon Daenerys van het leven beroofde in de finale, liet Jason een reeks vloekwoorden los op zijn televisiescherm en zei dat hij naar de bar zou gaan om ruzie te maken.

Hij heeft vervolgens verschillende keren gereageerd op Emilia's Instagram-bericht over de seriefinale en schreef: "Schat, die aflevering heeft me vermoord" en "Ik hou waanzinnig van je."

Kit Harrington verdedigt de finale… maar niet zijn karakter

Afbeelding
Afbeelding

Kit Harrington, die Jon Snow speelde in Game of Thrones, blijft de show en het laatste seizoen verdedigen. Hoewel hij zich niet heeft uitgesproken ter ondersteuning van het besluit van zijn personage om Daenerys te elimineren voordat ze te gek werd van macht, denkt hij dat fans en critici overdreven reageren op de dramatische wending.

“Het maakt niet uit wat iemand denkt over dit seizoen - en ik wil niet gemeen klinken over critici hier - maar welke criticus ook een half uur besteedt aan het schrijven over dit seizoen en er een negatief oordeel over uitspreekt, in mijn hoofd, ze kunnen zichzelf kapot maken, 'vertelde Kit vorig jaar aan Esquire.

Kit voegde eraan toe dat hij weigert mee te voelen met fans of critici die niet inzien hoeveel mensen onvermoeibaar hebben gewerkt aan het laatste seizoen van Thrones.

“Ik weet hoeveel werk hierin is gestoken. Ik weet hoeveel mensen hier om gaven. Ik weet hoeveel druk mensen zichzelf opleggen en ik weet hoeveel slapeloze nachten werken of anderszins mensen hadden op deze show. Omdat ze er zoveel om gaven. Omdat ze om de personages gaven. Omdat ze het verhaal belangrijk vonden. Omdat ze het belangrijk vonden om mensen niet in de steek te laten. Als mensen zich hierdoor in de steek gelaten voelen, kan het me geen f- schelen. Zo voel ik me.”

George R. R. Martin zwijgt over Dany's lot in de boeken

Afbeelding
Afbeelding

George R. R. Martin, die de boekenreeks schreef waarop Game of Thrones was gebaseerd, weet heel goed hoe het laatste seizoen van de HBO-serie werd ontvangen door kijkers. Hij beweert dat het einde van zijn serie grote verschillen kan hebben, dus fans hoeven niet per se te verwachten dat Danerys' lot in zijn boeken hetzelfde zal zijn als op televisie.

"Mensen kennen een einde - maar niet het einde. De makers van het tv-programma hadden me ingehaald, wat ik niet had verwacht", vertelde hij aan de Duitse krant Welt.

Maar aangezien Martin werd geraadpleegd door de Thrones-schrijvers, zal er waarschijnlijk enige overlap zijn tussen de tv-serie en zijn laatste boeken. Hij zou de verontwaardiging over bepaalde elementen van de Thrones-finale kunnen gebruiken om een einde te creëren dat meer fans tevreden zou stellen, maar Martin zegt dat hij zijn schrijven niet zal laten beïnvloeden door kritiek op de show.

Als je plotseling van richting verandert, alleen omdat iemand het bedacht heeft, of omdat ze het niet leuk vinden, dan verpest het de hele structuur… Ik lees de fansites niet. Ik wil het boek schrijven Ik ben altijd al van plan geweest om te schrijven. En als het uitkomt, kunnen ze het leuk vinden of niet leuk vinden.'

Aanbevolen: