Hier is waarom geldroof naar verwachting voorbij Tiger King zal stijgen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom geldroof naar verwachting voorbij Tiger King zal stijgen
Hier is waarom geldroof naar verwachting voorbij Tiger King zal stijgen
Anonim

Tiger King was de verrassende monsterhit van 2020 voor Netflix, maar seizoen 4 van Money Heist, het Spaanstalige misdaaddrama, zal de docuseries in de eerste vier weken inhalen.

Netflix-managers lijken een "meer is meer"-benadering van programmeren te hebben en produceren een breed scala aan originele films en tv-series over de hele wereld. Af en toe spreekt een ongebruikelijke serie als Tiger King, waarin de surrealistische levens en liefdes van de grote kattenkliek worden beschreven, tot de verbeelding van het publiek. Money Heist (La Casa de Papel) is gemaakt door Alex Pina. Een serie met scripts, die misdaad en spanning combineert met sterke personages en zelfs romantiek.

Het ging oorspronkelijk in première in Spanje in 2017, en werd opgepikt door Netflix en later dat jaar uitgebracht op de streamingdienst. Sindsdien is het aantal gestaag toegenomen. Volgens een verhaal in The Hollywood Reporter zal de film in de eerste vier weken van de release naar verwachting ongeveer 65 miljoen kijkers trekken over de hele wereld, wat iets meer is dan de 64 miljoen van Tiger King.

Hoe de serie wereldwijd de meeste kijkers trok op Netflix

Hoewel de populaire misdaadthrillerserie zeker een boost heeft gekregen van Spaanstalige kijkers, doet ze het ook goed in het VK en andere niet-Spaanstalige markten. De serie volgt een groep studenten en hun professor terwijl ze proberen de grootste geldroof in de Spaanse geschiedenis te plegen.

Sterke personages en een plot dat wending na wending levert, is wat kijkers lijkt te blijven trekken naar de misdaaddramaserie. Het succes van de show resulteerde in een documentaire die de opkomst ervan beschrijft, getiteld Money Heist: The Phenomenon - ook beschikbaar op Netflix. Zoals blijkt uit de documentaire, zijn de scripts niet van tevoren geschreven. De show is geschreven zoals het is gefilmd. Die plotselinge plotwendingen komen als een verrassing voor de acteurs, en de resultaten spreken voor zich.

Het brein van de overval is een schijnbaar zachtaardige professor, en zijn studenten zijn toegewijd. Ze hebben tot de verbeelding van het kijkerspubliek geleid als herkenbare underdogs waar het publiek voor kan bogen. De kenmerkende rode jumpsuits en Salvador Dali-maskers van de groep zijn zelfs opgedoken bij straatprotesten in onder andere Frankrijk en Chili.

Money Heist Seizoen 5: Wat komt er aan?

Money Heist Seizoen 4 werd vrijwel onmiddellijk het meest bekeken programma van Netflix wereldwijd nadat het begin april 2020 was uitgebracht. Seizoen 5 lijkt een goed idee, hoewel het waarschijnlijk is dat Netflix de aankondiging pas over een paar maanden zal doen.

Zeker, de plot liet ruimte voor het verhaal om verder te gaan (zonder spoilers weg te geven). Volgens berichten in de media hebben Alex Pina en het productieteam al aangegeven van plan te zijn door te gaan naar een vijfde seizoen. Spaanse media hebben al in de herfst van 2019 melding gemaakt van seizoen 5 in pre-productie, hoewel de huidige lockdown-situatie die plannen voor nu zeker zou hebben teruggedraaid.

Eens was Netflix de enige streamingdienst in de buurt, om zo te zeggen. Dat is allemaal veranderd, met Amazon Prime, Hulu en andere diensten die ook originele en exclusieve inhoud aanbieden. Netflix heeft hun focus verlegd van Noord-Amerika-gecentreerd naar een meer wereldwijd georiënteerde benadering, en de uitbetaling is aanhoudende groei - samen met een golf van anderstalige films en films voor Noord-Amerikaans publiek om te proeven. Money Heist is de meest bekeken serie op Netflix in zes landen.

Indien verlengd, wordt seizoen 5 van Money Heist waarschijnlijk uitgezonden in 2021-22.

Aanbevolen: