K-Pop Super Group BTS zal naar verwachting toetreden tot het Zuid-Koreaanse leger

Inhoudsopgave:

K-Pop Super Group BTS zal naar verwachting toetreden tot het Zuid-Koreaanse leger
K-Pop Super Group BTS zal naar verwachting toetreden tot het Zuid-Koreaanse leger
Anonim

Hoewel BTS een begrip is geworden, waren fans over de hele wereld nerveus toen ze ontdekten dat ze zich bij het Zuid-Koreaanse leger moesten voegen. De wet stelt dat het voor alle mannen van 18 tot 28 jaar verplicht is om minimaal achttien maanden in het leger te zijn. Fans waren echter extatisch om te horen dat er een "BTS-wet" was gemaakt. De wet bevestigde dat de leden van BTS een uitzondering zouden zijn vanwege hun roem, en dat hun militaire dienst zou worden uitgesteld tot ze 30 werden.

Helaas gaat de tijd snel en de leden naderen allemaal de leeftijd van 30. Zangers Jin en Suga zijn beide 29, en Jin wordt in december 30. De rest van de groep is allemaal in de twintig, de jongste is de 24-jarige Jungkook. Volgens de ambassadeur van Zuid-Korea in Groot-Brittannië: "Er wordt veel verwacht dat jonge Koreaanse mannen het land dienen en die BTS-leden zijn rolmodellen voor veel jonge Koreanen."

Vanaf deze publicatie is er geen tijdschema voor wanneer de leden zullen toetreden. Vanwege hun leeftijd zullen Jin en Suga echter de eersten zijn die zich aanmelden, en het zou begin 2023 kunnen gebeuren als er geen nieuw uitstel wordt afgedwongen.

BTS werd een wereldwijde sensatie en weerhield hen ervan om dienst te nemen

De leden van het BTS-leger waren diepbedroefd toen ze hoorden dat de hele groep zich bij het leger moest voegen. Het was ook verrassend vanwege hun succes in de entertainmentindustrie en werd bekend als een van de beroemdste muziekacts ter wereld. Met dat in gedachten hebben functionarissen in 2020 de "BTS-wet" aangenomen, waarin staat dat K-Pop-entertainers die overheidsmedailles hebben ontvangen voor hun prestaties zich pas op hun 30e hoeven te melden. Hoewel het met controverse kwam, was het BTS-leger opgelucht.

Als ze zich in 2020-2021 hadden aangemeld, had de groep hun muziekcarrière moeten pauzeren. Hun nummer "Butter" werd uitgebracht in 2021 en bereikte nummer één in verschillende hitlijsten. Het is nu een Grammy Award-mededinger en is een van hun grootste hits tot nu toe geworden. Zonder de "BTS-wet" zou dat nummer nooit zijn uitgebracht en mogelijk nooit hebben bestaan.

Andere muzikanten buiten Azië hebben hun loopbaan onderbroken om dienst te nemen in het leger

Verschillende media, waaronder Daily Mail, hebben mensen eraan herinnerd dat andere legendarische muzikanten in het leger hebben gezeten nadat hun entertainmentcarrière van de grond kwam. Zanger Elvis Presley bracht verschillende hits en zijn controversiële dansmoves uit voordat hij in 1958 werd opgeroepen voor het Amerikaanse leger. Tijdens een verlof van twee weken nam hij vijf nummers op in Nashville.

Hoewel mensen zich afvroegen hoe dit de carrière van Presley zou beïnvloeden, maakten zijn producers zich geen zorgen, omdat ze de zanger hielpen bij het plannen van de tweejarige onderbreking van enkele maanden. Zijn periode in het leger werkte goed voor hem, aangezien hij verschillende hits bleef opnemen, zijn vrouw Priscilla Presley ontmoette en trouwde, en in 1960 eervol ontslagen werd in de rang van sergeant.

Vanwege hun leeftijd is het onwaarschijnlijk dat BTS in staat zal zijn om muziek te blijven maken in het leger. Alles is echter mogelijk. Geen van de leden heeft hierop gereageerd. Zie ze vanavond live optreden tijdens de 64e jaarlijkse Grammy Awards om 20:00 uur EST op CBS en Paramount+.

Aanbevolen: