Sad Tiger King is voorbij? Hier zijn nog 13 documentaires die net zo waanzinnig zijn

Inhoudsopgave:

Sad Tiger King is voorbij? Hier zijn nog 13 documentaires die net zo waanzinnig zijn
Sad Tiger King is voorbij? Hier zijn nog 13 documentaires die net zo waanzinnig zijn
Anonim

Inmiddels heeft in principe iedereen in het reguliere Amerika de grootsheid gezien die de Netflix-docu-serie Tiger King is. De documentaire volgt een excentrieke kleine dierentuineigenaar uit Oklahoma in zijn zoektocht om zijn grote katten te laten zien, met heteromannen te trouwen, zich kandidaat te stellen en de kwaadaardige Carole Baskin te verslaan. Het is beter dan welke soap dan ook die je ooit zou kunnen bedenken.

Vrijwel iedereen had dit juweeltje binnen een dag of twee binnen, en toen begon het verdriet door te dringen. Als een goede run eindigt, is het moeilijk om door te gaan. Vrees echter niet, hoewel we misschien (nog) geen tweede Tiger King-serie voor je hebben, hebben we wel een lijst met andere documentaires die Joe Exotic een run voor zijn geld geven.

13 Ontvoerd in het volle zicht zal ervoor zorgen dat je nooit meer het huis uit hoeft

In het volle zicht ontvoerd
In het volle zicht ontvoerd

Tiger King is bochtig, maar Abducted in Plain Sight is vervormd. Dit waargebeurde verhaal vertelt het verhaal van een jonge Jan Broberg Felt die in de jaren zeventig niet één, maar twee keer wordt ontvoerd door haar vertrouwde buurman. Het zal je doen twijfelen aan vrijwel iedereen die je denkt te kennen.

12 Drie identieke vreemden zullen de geest laten ontploffen

Drie identieke vreemden voor hun vreemden
Drie identieke vreemden voor hun vreemden

Three Identical Strangers kijkt naar drie identieke broers die apart opgroeien en vervolgens als volwassenen herenigd worden. Leuke premisse, toch? Mis. Er is zoveel meer aan dit verhaal over gescheiden zijn bij de geboorte. Het blijkt dat hun geboortescheiding vol experimenten en samenzwering zit, en het is zeker het bekijken waard.

11 FYRE: Het grootste feest dat nooit is gebeurd - HOE is dit gebeurd?

Fyre-festival
Fyre-festival

Deze documentaire draait om het Fyre Music Festival, ook bekend als The Festival That Never Was. De mensen achter FYRE verkochten muziekliefhebbers in wezen een zeer ervaren pijpdroom. Toen betalende klanten op het eiland kwamen waar het festival zou plaatsvinden, konden ze hun ogen niet geloven…

10 Evil Genius: slapen met de lichten aan, heel erg bedankt

Duivelse genie
Duivelse genie

Deze documentaire wordt vreemder en vreemder naarmate de minuten verstrijken. Het gaat om een zeer gestoorde pizzabezorger, een bankoverval, een mogelijke bom, een complot dat uitmondt in verschillende andere miniplots, verbijstering en, uiteindelijk, angst. Deze is freaky en zeker niet saai.

9 Tickled: Nou, de economie zit vast… Dus misschien niet de slechtste manier om een dollar te verdienen

Documentaire Tickled
Documentaire Tickled

De economie ziet er momenteel niet zo goed uit, misschien is het maken van kriebelvideo's iets wat we allemaal kunnen doen om een dollar te verdienen. Grapje. Dit is een vreemde wereld. Het is een wereld van professionele ticklers, een onderwereld vol fascinaties, besprenkeld met een beetje chantage. Als je hem eenmaal aanzet, kun je niet meer wegkijken.

8 Hoe een drugsschandaal op te lossen wordt vergeleken met de twisty-ness van Tiger King

Hoe een drugsschandaal op te lossen?
Hoe een drugsschandaal op te lossen?

Sonja Farak is chemicus in Amherst. Haar taak is om laboratoriumtests uit te voeren en bewijsmateriaal te presenteren in strafzaken. Dan vormt ze een verslaving… en steelt haar spulletjes uit haar lab… en allerlei ontmaskerde complotten en doofpotaffaires komen om de hoek kijken. Dit verhaal is zo goed, het is moeilijk te geloven dat het niet fictief is.

7 Crazy Love laat het Tiger King-trio er bijna normaal uitzien

Documentaire over gekke liefde
Documentaire over gekke liefde

Deze documentaire laat zien hoe geweldig liefde kan zijn. Stel je voor: een man houdt van een vrouw. De man is getrouwd en de vrouw probeert er een einde aan te maken. De man zegt nee en mams de vrouw. Hij wordt naar de klote gesleept en trouwt vervolgens met zijn gewonde ex-geliefde bij zijn vrijlating. Inderdaad gek, zelfs naar Tiger King-maatstaven.

6 Titicut Follies is zo ijzingwekkend dat je zou wensen dat het fictie was

Documentaire over Titicut Follies
Documentaire over Titicut Follies

Roger Ebert noemde deze film een van de meest deprimerende documentaires aller tijden, en hij heeft geen ongelijk. Het vertelt het verhaal van de bewoners van een psychiatrische inrichting in Massachusetts en het misbruik dat ze daar hebben doorstaan. Het is extra griezelig omdat de film geen vertelling of begeleiding bevat bij wat je aan het kijken bent. Je zit daar gewoon en ziet het onrecht zich voor je ogen ontvouwen.

5 Bikram: Yogi, Guru, Predator: als dit je doet denken aan Doc Antle, ben je niet alleen

Bikram: yogi, goeroe, roofdier
Bikram: yogi, goeroe, roofdier

De hoofdpersoon in deze documentaire zou Doc Antle een run voor zijn geld geven. De uitvinder van Bikram yoga, Bikram Choudhury, beschouwt zichzelf als een kruising tussen Moeder Teresa en Howard Stern, dus laat dat even bezinken. Dit is een verhaal over een man die zijn krachten misbruikte en ons eraan herinnerde dat sekten eng zijn.

4 Welkom bij Leith: niet de beste claim van North Dakota op roem

Welkom in Leith
Welkom in Leith

Voordat Craig Cobb naar de stad kwam, had Leith, North Dakota, een bevolking van zestien mensen. Post Craig Cobb, het wordt overspoeld met blanke mannen die niet bepaald in mensenrechten geloven, als je onze stroom begrijpt. De documentaire volgt Cobb en zijn band in hun zoektocht naar dominantie.

3 The Keepers: het zal je aan alles doen twijfelen

Documentaire The Keepers
Documentaire The Keepers

The Keepers is een zevendelige docu-serie die duikt in het verlies van zuster Cathy Cesnik. Wat ontrafelt, is een waargebeurd mysterieverhaal dat tot doel heeft een aantal echt enge innerlijke werking van de kerk te ontdekken. Sorry, georganiseerde religie; deze film doet je geen plezier met het beeld dat hij schetst.

2 Grizzly Man: Timothy loopband is fascinerend

Documentaire over Grizzly Man
Documentaire over Grizzly Man

Timothy Treadmill hield zo veel van beren dat hij in wezen probeerde tussen hen te leven. Deze documentaire volgt Treadmill terwijl hij één probeert te worden met enkele van 's werelds meest gevreesde dieren. Spoiler alert: de beren doen uiteindelijk wat beren doen, en ze eten Timothy.

1 Dansen met de vogels is een vogelsoap die het bekijken waard is

Dansen met vogels
Dansen met vogels

Wie wist dat vogels zoveel wild hadden? Dancing with Birds is een schitterende kruising tussen een natuurdocumentaire en Days of Our Lives. Het is leuk, het is slim, en het is waarschijnlijk de meest vermakelijke show ooit gemaakt met alleen vogels. We hebben allemaal onze gevederde vrienden onderschat, vooral als het gaat om de afdeling romantiek.

Aanbevolen: