Een duik in Michelle Obama's Netflix-documentaire 'Becoming': een campagne zonder naam

Een duik in Michelle Obama's Netflix-documentaire 'Becoming': een campagne zonder naam
Een duik in Michelle Obama's Netflix-documentaire 'Becoming': een campagne zonder naam
Anonim

Het is moeilijk om over politiek te praten, maar Michelle Obama heeft zeker een manier met woorden. De recente documentaire van Netflix trekt het doek terug over het leven van de First Black Family en zijn matriarch.

Op woensdag debuteerde Michelle Obama's documentaire Becoming op Netflix. De film staat stevig in de top 10 van Netflix en beslaat een tour van 34 steden van 2018 tot 2019, waarbij haar memoires onder dezelfde titel worden gepromoot. Obama werd geïnterviewd in arena's in het hele land.

Afbeelding
Afbeelding

Sterren zoals Oprah, Gayle King en Stephen Colbert waren aanwezig als gastinterviewers voor de show.

Gedurende de hele documentaire gaf ze enig perspectief achter haar opvoeding; van Chicago tot waar ze nu is. Haar dochter en echtgenoot (die toevallig de eerste zwarte president in de Amerikaanse geschiedenis is) maakten cameo's die liefde en steun toonden, terwijl haar broer het verhaal luchtiger maakte. Craig Robinson, haar broer en de huidige ontwikkelingscoach van Knicks-spelers, toonde waardering, maar broederlijke, snarky humor voor het succes van zijn kleine zusje.

Ondanks dat haar verhaal centraal stond, uitte ze een behoefte aan perspectief voor iedereen. Ze smeekte fans, jong en oud, om de kracht te beseffen die ze hebben en kunnen hebben op mensen.

Het was te zien in haar interacties met middelbare scholieren.

Afbeelding
Afbeelding

Op tournee sprak ze met tieners in openhartige rondetafelgesprekken, hen sterker makend met haar verhalen, terwijl ze licht wierp op die van hen.

We kregen inzicht in haar wereld; het familiegebabbel, de reis die haar familie had gemaakt en het verhaal in de ik-vorm over de relatie tussen haar en Barack. We kregen details op manieren die we nog nooit aan de politieke kant van het spectrum hebben gezien.

Het bood Obama ook een platform om haar mening te uiten over dat leven en hoe ze het allemaal aanpakten: de worstelingen van het campagnepad, de tol die de critici moesten eisen, de beproevingen om de eerste zwarte familie te zijn op kantoor, en de opluchting die ze hadden toen het allemaal voorbij was; gefilmd voor de wereld om te zien.

In deze tijd krijgen we allemaal een stem. Hierdoor krijgen we een persoonlijke kant van beroemdheden die we nog niet eerder hebben gezien. Zowel in social media als in filmproducties. Het maakt dus de weg vrij voor een film als deze; een verhaal over misschien wel de meest polariserende first lady tot nu toe.

Netflix' nieuwste documentaire is een campagne zonder naam. Een stemming van meer dan een uur gewijd aan een groep jonge geesten die ernaar streefden beter te zijn dan alleen een statistiek. De kansen van ras, sociale klasse, seksuele voorkeur tarten. Zoals verteld door een vrouw die zelf de kans tartte om een statistiek te zijn.

De familie zal in de toekomst meer projecten lanceren.

Gezien de reacties op hun eerste project, hebben we misschien meer inzicht in de winkel voor de Obama's.

Aanbevolen: