The Sopranos: Tony's lot is eindelijk onthuld

Inhoudsopgave:

The Sopranos: Tony's lot is eindelijk onthuld
The Sopranos: Tony's lot is eindelijk onthuld
Anonim

De hitserie The Sopranos duurde zes seizoenen en telde in totaal 86 afleveringen, maar met veel onbeantwoorde vragen onthulde maker David Chase per ongeluk het lot van de beroemde gangster Tony Soprano. Soprano (James Gandolfini) was een gevreesde gangster en liefhebbende familieman gedurende de hele serie en elke finale liet fans verlangen naar meer. Toen de show ten einde liep, vroegen velen zich af wat er werkelijk met Soprano gebeurde nadat het scherm zwart werd.

The Sopranos Cast
The Sopranos Cast

The Sopranos volgde de in New Jersey gevestigde misdaadbaas terwijl hij worstelde om de balans te vinden tussen het runnen van een criminele onderneming en het beheren van zijn gezinsleven. Terwijl zijn leven aan het licht komt door zijn sessies met therapeut Jennifer Melfi (Lorraine Bracco), voelen zijn collega's, rivalen en familie zijn woede terwijl hij jongleert met alle aspecten van een moeilijk leven. In een interview voor zijn boek The Sopranos Sessions onthulde Chase wat er werkelijk met Soprano gebeurde toen het laatste scherm zwart werd. Terwijl sommige fans het antwoord zochten, genoten anderen van het mysterie van het onbekende.

David Chase
David Chase

Dit is wat er is gebeurd

Tijdens een rondetafelgesprek met Chase en co-schrijver Alan Sepinwall kwam de vraag naar Tony's lot naar voren. De laatste scène van de show onthulde dat Tony en zijn familie aan het genieten waren van een ma altijd in een restaurant terwijl een huurmoordenaar wachtte op de kans om aan te vallen. Voordat fans konden zien wat er ging gebeuren, eindigde de aflevering, en uiteindelijk de serie, abrupt toen het scherm zwart werd. Chase werd gevraagd naar het einde en dat er in feite een eindpunt was in Tony's leven. Chase onthulde dat er een sterfscène in gedachten was, maar ze kozen ervoor om die scène niet op te nemen. De sterfscène waarnaar hij verwees, was in feite het idee dat Tony uiteindelijk werd vermoord.

Chase werd verder onder druk gezet en realiseerde zich dat hij onthulde dat Tony inderdaad stierf door toedoen van die huurmoordenaar. Terwijl sommigen misschien teleurgesteld zijn over de onthulling, vinden anderen de afsluiting omdat er een solide einde was gepland voor Tony. Na zes seizoenen de gekwelde geest van de maffiabaas te hebben gevolgd, zou het geen enorme schok moeten zijn dat hij werd vermoord. Gezien de realiteit van degenen die betrokken zijn bij het maffialeven, lijkt het een passend einde voor iemand met Tony's status in de maffiawereld. De ironie van de hele situatie is dat de onthulling bijna tien jaar na het einde van de show kwam, toen velen accepteerden dat het einde gewoon om een reden werd opengelaten. Het vinden van een afsluiting kan voor fans geruststellend zijn, zelfs als het einde niet precies is waar ze op hoopten.

De Sopranos-cast
De Sopranos-cast

Tony Soprano's Legacy

Tony Soprano wordt herinnerd als een van de beroemdste gangsters ooit op televisie. De complexiteit van zijn karakter wordt weerspiegeld in zowel het schrijven van Chase als het acteren van Gandolfini en ondanks zijn vluchtige en gewelddadige persoonlijkheid, voelden fans zich aangetrokken tot Tony vanwege zijn liefde voor familie en gevoelige kant die naar voren kwam door zijn ontmoetingen met Melfi. De dubbelzinnigheid van Tony's lot werd op het scherm geportretteerd omdat de show wilde dat kijkers voor zichzelf dachten en rond het einde hun eigen conclusies zouden trekken. Het idee dat Tony zou worden vermoord in het restaurant, omringd door zijn familie, toont de ironie van de situatie waarin een maffiabaas zich bevindt, aangezien ze kunnen worden vermoord omringd door de mensen die ze wanhopig proberen te beschermen. Hoewel Tony hoogstwaarschijnlijk werd gedood in de nasleep van het einde van de show, staat de erfenis van Tony als een van de meest gevreesde, maar toch geliefde gangsters in de televisiegeschiedenis.

Aanbevolen: