Kim Basinger heeft eindelijk onthuld waarom ze Hollywood verliet

Inhoudsopgave:

Kim Basinger heeft eindelijk onthuld waarom ze Hollywood verliet
Kim Basinger heeft eindelijk onthuld waarom ze Hollywood verliet
Anonim

Met een Oscar en een Golden Globe onder haar riem, plus een lading tijdschriftcovers en een enorm vermogen, was Kim Basinger de toast van Hollywood.

Een Playboy-shoot en haar optreden in de stomende film 9 1/2 Weeks waren slechts enkele van de projecten die ervoor zorgden dat Basinger een van de populairste sekssymbolen van de jaren 80 werd.

Zij en echtgenoot Alec Baldwin waren een van de machtsparen van die tijd, en ze is moeder van Baldwins oudste dochter, Ierland.

Nadat het paar in 2000 scheidde, bleef Baldwin in de schijnwerpers staan, terwijl Basinger ervoor koos een meer privéleven te leiden, waardoor fans zich afvroegen waarom ze niets meer over Kim Basinger hoorden.

In één keer veranderde alles wat Basinger aanraakte in goud

Hoewel ze nog nooit een Bond-film had gezien, werd Basingers verschijning in 1978 tegenover Sean Connery in Never Say Never Again een van haar meest memorabele rollen. De film had een brutowinst van US $ 160 miljoen.

Dat was een druppel op een gloeiende plaat vergeleken met de $ 411 miljoen die werd gewonnen in Batman uit 1987, waarin Basinger de hoofdrol speelde als Vicky Vale.

Het is een rol die Basinger jarenlang hernam, waarbij hij terminaal zieke kinderen bezocht die verkleed waren als het Batman-personage.

Basinger is altijd verlegen geweest

Ondanks haar carrière die haar in de spotlights zette, heeft Basinger zichzelf altijd beschreven als extreem verlegen, wat een grote invloed op haar had tijdens haar kindertijd en jonge volwassenheid.

Ze heeft ooit onthuld dat haar verlegenheid zo extreem was dat ze flauw zou vallen als haar werd gevraagd om in de klas te spreken.

Ze slaagde er echter in haar angst onder controle te krijgen en ging naar New York, waar ze een Ford-model werd en maar liefst $ 1.000 per dag verdiende, destijds een fortuin.

De ster hield niet van modellenwerk

Basingers gezicht sierde veel tijdschriftomslagen en ze verscheen eind jaren zeventig in honderden advertenties. Maar de Batman-ster zegt dat ze nooit van modellenwerk hield en er een hekel aan had om constant bezorgd te zijn over hoe ze eruitzag.

Basinger zegt dat terwijl andere modellen het leuk vonden om in de spiegel te kijken voordat ze op de catwalk of voor de camera's verscheen, ze het gevoel had te stikken en spiegels zou vermijden vanwege haar onzekerheid.

Haar eerste interview in 14 jaar

In april 2022 stemde ze ermee in om deel te nemen aan haar eerste interview in 14 jaar.

De Hollywood-ster en haar dochter, Ireland Baldwin, praatten met Jada Pinkett Smith, Adrienne Banfield Norris en Willow Smith, de gastheren van Red Table Talk, over hoe ze hun gezondheidsproblemen hebben aangepakt.

Basinger onthulde hoe ze, na een paniekaanval in een supermarkt in 1980, bijna twee maanden lang haar huis niet uit durfde. Sindsdien heeft ze een aantal soortgelijke gevallen meegemaakt.

Ze vertelde ook de Red Table Talk-hosts: Ik zou het huis niet verlaten. Ik zou niet langer uit eten gaan', eraan toevoegend dat zelfs autorijden onmogelijk was.

Basinger heeft een beslissing genomen. Terwijl ze het leuk vond om in Hollywood te werken, worstelde ze met de sociale gelegenheden, en daarom stapte ze weg van de rode loper-evenementen die een groot deel van de cultuur van Tinseltown uitmaken.

Ze heeft Hollywood nooit helemaal verlaten

Ondanks dat ze tijdens live-evenementen buiten het publieke oog bleef, is de actrice erin geslaagd om de afgelopen jaren in een reeks hits te schitteren. Fans zijn verheugd haar te zien in films als Fifty Shades Freed, Fifty Shades Darker, Nocturnal Animals en The Nice Guys.

Basinger verscheen ook in een documentaire uit 2001 Panic: A Film About Coping. De documentaire onderzoekt de verschrikkingen van paniekstoornissen. In de film spreekt de actrice over haar agorafobie en zegt: "Angst is iets waar ik mijn hele leven mee heb geleefd, de angst om op openbare plaatsen te zijn - wat leidde tot angst of paniekaanvallen, ik bleef in mijn huis en letterlijk huilde elke dag."

Agorafobie wordt door de Mayo Clinic gedefinieerd als "een soort angststoornis waarbij je bang bent voor en plaatsen of situaties vermijdt die ervoor kunnen zorgen dat je in paniek raakt en waardoor je je gevangen, hulpeloos of beschaamd voelt."

Basinger heeft manieren gevonden om ermee om te gaan

De LA Confidential-actrice speelde tegenover enkele van de beroemdste hoofdrolspelers van Hollywood: Russel Crowe, Brad Pitt en Sean Connery onder hen.

Maar tegenwoordig heeft ze verschillende manieren gevonden om haar stempel te drukken en om met haar stoornis om te gaan.

Ze is graag thuis en leest graag, en voegde zich bij een groot aantal andere sterren die dierenrechtenactivisten zijn geworden, Sommige artikelen zeggen tegenwoordig dat Basinger meer gepassioneerd is over dierenrechten dan over acteren.

En voor de fans is er altijd een kans dat ze ergens op een scherm verschijnt.

Aanbevolen: