David Lynch heeft zojuist een angstaanjagende DIY-short op zijn YouTube gezet

Inhoudsopgave:

David Lynch heeft zojuist een angstaanjagende DIY-short op zijn YouTube gezet
David Lynch heeft zojuist een angstaanjagende DIY-short op zijn YouTube gezet
Anonim

David Lynch heeft een donkere korte film van één minuut gedeeld op zijn YouTube-kanaal. De Amerikaanse filmmaker gebruikt zijn David Lynch Theater-platform om zijn volgers op de hoogte te houden van het weer in Los Angeles tijdens de lockdown. Naast zijn zeer speciale voorspellingen, geleverd in zijn uitgestreken toon, heeft de auteur ook enkele van zijn korte films gepost.

Een van de nieuwste clips die hun weg naar zijn kanaal vinden, is THE 3Rs, een korte film die in 2011 in première ging. De angstaanjagende zwart-witvideo werd voor het eerst gebruikt als trailer voor het Internationale Filmfestival van Wenen, ook bekend als Viennale.

Een scène van The 3Rs door David Lynch
Een scène van The 3Rs door David Lynch

'THE 3Rs' is alles wat je mag verwachten van een korte film van David Lynch

Met Mindy Ramaker, bekend als Lynch's assistent en productiecoördinator, stelt de video een prangende vraag. Deze duistere productie draait om een man die stenen in zijn handen houdt, terwijl twee vrouwen het nummer bijhouden dat hij heeft.

"Hoeveel stenen heeft Piet?" een vrouwenstem zegt herhaaldelijk.

Ondanks dat het maar één minuut duurt, biedt THE 3Rs een reeks pure Lynchiaanse momenten. Het zou geen korte film van David Lynch zijn zonder verwoede montage en schijnbaar onverklaarbaar geweld op objecten en onzichtbare wezens.

Blijkbaar reiken de handen van de hoofdpersoon naar een schaar om de kop van een speelgoedeend in een badkuip af te knippen, terwijl het water plotseling rood wordt en er op de achtergrond gekrijs te horen is. Vervolgens ziet het publiek hoe Pete een hamer gebruikt om met geweld op de grond te slaan, wat een vreselijk, lijdend gejammer uitstra alt dat lijkt op dat van een stervend dier.

Lynch werkte alleen aan THE 3Rs, aangezien hij ook verantwoordelijk was voor de cinematografie en montage.

Een scène van The 3Rs door David Lynch
Een scène van The 3Rs door David Lynch

De korte films geregisseerd door David Lynch

Lynch heeft gedurende zijn zeer vruchtbare carrière meer dan 40 korte films geregisseerd. Na Wat deed Jack? die eind 2017 op Netflix verscheen, snakken fans van het brein achter Twin Peaks naar meer inzichten in zijn korte broek.

Lockdown is zeer inspirerend gebleken voor de regisseur. Op zijn kanaal, dat 129.000 abonnees telt, heeft Lynch enkele van zijn eerdere werken geplaatst, zoals korte Rabbits Starring Jack. De korte animatiefilm Fire (Pozar) ging in mei 2020 gratis in première, terwijl The Story Of A Small Bug, waarin Lynch ook de verteller speelt, afgelopen juni werd uitgebracht.

Aanbevolen: