Hugh Jackman zei nee tegen deze iconische rol ter waarde van $ 85 miljoen

Inhoudsopgave:

Hugh Jackman zei nee tegen deze iconische rol ter waarde van $ 85 miljoen
Hugh Jackman zei nee tegen deze iconische rol ter waarde van $ 85 miljoen
Anonim

Hugh Jackman had het geld in ieder geval niet nodig. Het op zich nemen van de rol had echter een nieuwe laag aan zijn carrière kunnen toevoegen. Jackman hield vast aan zijn project 'X-Men 2' en het was een groot succes aan de kassa en bracht $ 407 miljoen op.

Verrassend genoeg zei de film Jackman nee tegen het breken van de bank, waardoor hij destijds de meest winstgevende film van de franchise werd en $ 616 miljoen verdiende aan de kassa wereldwijd. Het aantal zou in 2012 overtroond zijn dankzij 'Skyfall'.

Zonder twijfel had Jackmans carrière met de rol kunnen veranderen. We zullen echter eens kijken waarom hij de rol afwees. Daarnaast kijken we naar de acteur die de rol heeft geaccepteerd.

Het blijkt dat hij, net als Jackman, aanvankelijk niet verkocht was voor de franchise of het script. Toen hij echter eenmaal die hindernissen had genomen, veranderde alles voor zijn carrière en bloeide de film.

Craig aarzelde

Het was tijd voor een verandering, de James Bond-franchise had een verandering nodig, weg van Pierce Brosnan. Toen het castingproces begon, werden er geen acteurs verkocht in de franchise die Brosnan verving en dat was inclusief Craig, "Ik dacht: 'Dit is wat ze doen. Ze krijgen mensen binnen. Ze voelen zich gewoon in de buurt.'"

Craig dacht dat de rol meer kwaad dan goed zou doen en zijn potentieel om andere rollen te krijgen zou aantasten. Om die reden was hij erg sceptisch om van de gelegenheid gebruik te maken.

Uiteindelijk verklaarde Craig met The Observer dat het meeste gewoon angst was om te praten: Ik heb alles afgewogen en de enige reden om het niet te doen was angst. De angst om al het andere te verliezen. En je kunt niet niet niet doe iets omdat je bang bent. Nou, dat kan, van kliffen springen en dat soort dingen, maar bang zijn om iets te verliezen omdat ik James Bond ging spelen, is nogal onzin. Zo heb ik mezelf overtuigd. Ik dacht: zelfs als het misgaat, verdien ik hopelijk genoeg geld om op een eiland te wonen als ik oud ben en een leerachtig bruin kleurtje te krijgen! En 's middags cocktails drinken. Dat klinkt best goed om de waarheid te zeggen.”

Lezen voor 'Skyfall' veranderde zijn perceptie van de film. Craig realiseerde zich dat het personage complex en donker was, in tegenstelling tot de andere uitbeeldingen van Bond in het verleden.

Craig kon met GQ toegeven dat het nemen van de rol de franchise een ander gevoel gaf: "Het legde de lat hoger", gaf Craig, bekend om zijn nederigheid, uiteindelijk toe aan GQ toen hij zijn lijst met Bond-films besprak. " Het verhoogde de dam.”

De gok, als je het zo mag noemen, was een enorm succes. De film bracht samen meer dan $ 3 miljard op, met alleen 'Skyfall' in 2012 records van meer dan $ 1 miljard.

daniel craig skyfall
daniel craig skyfall

Hugh Jackman had de hoofdrol kunnen spelen in al het succes, maar volgens de acteur zelf was de timing gewoon niet goed.

Het was te veel om te verwerken voor Jackman

De vorige Bond-films, samen met een gebrek aan tijd, waren de belangrijkste redenen voor Jackman om nee te zeggen. Gezien de eerdere Bond-films in die tijd, dacht Jackman dat ze een beetje moeilijk serieus te nemen werden: "Ik stond op het punt X-Men 2 te doen en er kwam een telefoontje van mijn agent met de vraag of ik interesse zou hebben in Bond", onthulde Jackman in een nieuw interview met Variety: "Ik voelde op dat moment dat de scripts zo ongelooflijk en gek waren geworden, en ik had het gevoel dat ze harder en echt moesten worden."

Jackman verklaarde ook dat het nemen van het project zou leiden tot een gebrek aan tijd in zijn carrière, vooral als het ging om het werken aan andere projecten: "Ik was ook bang dat ik tussen Bond en X-Men nooit tijd hebben om verschillende dingen te doen." hij zei. “Ik heb altijd verschillende dingen geprobeerd. Maar er was een tijd tussen X-Men 3 en de eerste Wolverine-film toen ik de rollen kleiner zag worden. Mensen wilden dat ik exclusief dat soort heldenrol zou spelen. Het voelde een beetje claustrofobisch.”

Hij miste de rol, maar fans kunnen het er allemaal over eens zijn dat Craig gemaakt is voor de rol, waardoor de franchise een andere richting inslaat. In werkelijkheid heeft Jackman waarschijnlijk ook geen spijt, gezien het verloop van zijn carrière.

Craig verklaarde met Daily Actor dat een enorme afhaalma altijd is om je ego in je voordeel te gebruiken: De grootste aanwinst voor een acteur is hun ego, maar het is ook hun grootste vijand. Het ego geeft je de ballen om daar te komen en doe het, maar het is ook wat je dwarszit, want je moet handelen, je moet communiceren, je moet nadenken over wat de ander denkt, niet of je er goed uitziet.”

Het is allemaal gelukt voor alle betrokkenen.

Aanbevolen: