Angelina Jolie zei nee tegen een iconische rol ter waarde van $ 70 miljoen

Inhoudsopgave:

Angelina Jolie zei nee tegen een iconische rol ter waarde van $ 70 miljoen
Angelina Jolie zei nee tegen een iconische rol ter waarde van $ 70 miljoen
Anonim

Als de meeste mensen zich voorstellen hoe het zou zijn om een rijke en beroemde acteur te zijn, zijn er een paar belangrijke dingen die bij hen opkomen. Bovendien zouden de meeste mensen er ook aan denken om op de set op te treden en te genieten van alle attributen van roem, inclusief mensen op je te laten wachten.

Als er één aspect van het zijn van een filmster is dat de meeste mensen lijken te vergeten, dan is het dit: de druk om de juiste projecten te kiezen om te headlinen. Immers, als een acteur schittert in een film die hem bombardeert, kan dat zijn carrière volledig verwoesten, en als hij een hit ha alt, kan dit resulteren in meer kansen, bijval en geld.

Helaas voor hen heeft vrijwel elke filmster de spijt ervaren die gepaard gaat met het doorgeven van films die enorm succesvol werden. Angelina Jolie gaf bijvoorbeeld een film door die een enorm kritisch en commercieel succes werd. Verbazingwekkend genoeg kreeg de acteur die de rol op zich nam waar Jolie nee tegen zei, $ 70 miljoen betaald voor haar werk in de film.

Gemiste kans

Nadat Alfonso Cuarón in de jaren 2000 Y tu mamá también, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Children of Men had begeleid, ging hij de jaren 2010 in als een veelgevraagd talent. Als gevolg hiervan leek het er aanvankelijk op dat hij de supersteracteur Angelina Jolie zou kunnen casten toen Cuarón een script schreef voor een ambitieuze sci-fi thriller.

Zoals Deadline in 2010 meldde, deden Alfonso Cuarón en Warner Bros. er alles aan om Angelina Jolie in zijn film te laten schitteren. In feite noemde het rapport hun pogingen om Jolie aan te trekken een "volledige rechtbankpers" met een "groot geldaanbod". Desondanks brak het rapport van Deadline het nieuws dat Jolie weigerde te schitteren in Cuarón's film, Gravity.

Jolie's redenen

Aangezien Angelina Jolie's beslissing om Gravity door te geven destijds de krantenkoppen haalde, is het logisch dat regisseur Alfonso Cuarón later werd gevraagd naar haar beslissing. Natuurlijk kan Cuarón op geen enkele manier echt weten wat er in Jolie's hoofd omging toen ze zijn film doorgaf, maar hij was blij om de redenen te onthullen die hij kreeg voor haar beslissing.

Tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter in 2014 legde Alfonso Cuarón kort uit waarom Angelina Jolie niet kon schitteren in zijn film Gravity. "Ik had gesprekken met Angelina, maar toen ging ze een film maken en daarna zou ze [Unbroken] regisseren. Er gebeurt iets, jullie wegen uit elkaar.” Ervan uitgaande dat de redenen die Cuarón kreeg voor het doorgeven van Gravity door Jolie juist waren, lijkt het erop dat haar passie voor het regisseren van haar film Unbroken uit 2014 een grote rol speelde in haar beslissing. Gezien het feit dat Jolie tijdens haar carrière merkbaar minder gepassioneerd is geworden over acteren, is het logisch dat ze ervoor koos om zich in plaats daarvan te concentreren op het regisseren van een film.

Wat Jolie heeft gemist

Natuurlijk weet iedereen dat Gravity in productie ging met Sandra Bullock in de hoofdrol. Uiteindelijk was Gravity een uiterst succesvolle film en werd het een van de meest geprezen films van de jaren 2010. Bovendien bracht Gravity $ 732,2 miljoen op aan de wereldwijde kassa, wat een werkelijk indrukwekkende prestatie is voor een niet-franchisefilm in de moderne tijd.

Toen Sandra Bullock ermee instemde om te schitteren in Gravity, was haar carrière op een hoogtepunt toen ze onlangs een Oscar had gewonnen voor haar rol in de hitfilm The Blind Side. Bovendien zat Warner Bros. in de problemen omdat ze een grote acteur voor het project moesten aantrekken en hun opties beperkt waren nadat Angelina Jolie de film had afgewezen. Natuurlijk moet ook worden opgemerkt dat Bullock op dat moment in haar carrière al een aantal enorme looncheques had gekregen voor haar rollen in andere films. Om al die redenen bevond Bullock zich in een echte machtspositie toen ze onderhandelde over haar deal om te schitteren in Gravity.

Volgens The Hollywood Reporter kreeg Sandra Bullock vooraf $ 20 miljoen betaald en een percentage van Gravity's tv- en bijkomende inkomsten om in de film te spelen. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, was ze ook in staat om 15% van het aandeel van de studio in de bruto box office en 15% van het aandeel van de studio in de bruto filmverhuur te krijgen. Vanwege die ongelooflijke deal kreeg Bullock volgens The Hollywood Reporter minstens $ 70 miljoen betaald om te schitteren in Gravity.

Bovenop het geld dat Sandra Bullock werd betaald om te schitteren in Gravity, won ze ook en werd ze genomineerd voor een lange lijst prijzen vanwege haar geweldige werk in de film. Tot eer van Angelina Jolie lijkt het alsof ze al het succes dat Gravity genoot, heeft gesteund. Toen Alfonso Cuarón bijvoorbeeld een Oscar accepteerde voor het regisseren van de film, was Jolie de persoon die hem de film presenteerde en ze leek verrukt over zijn overwinning.

Aanbevolen: