Space Jam' zei nee tegen deze iconische regisseur

Inhoudsopgave:

Space Jam' zei nee tegen deze iconische regisseur
Space Jam' zei nee tegen deze iconische regisseur
Anonim

Met al het 'Space Jam'-praat de laatste tijd, voelt het alsof we de klok hebben teruggedraaid naar 1996. Fans kunnen het niet helpen om opnieuw na te denken over het oorspronkelijke 'Space Jam'-project, zelfs met de opvolger momenteel uit in de bioscoop.

De nalatenschap van de film blijft tot op de dag van vandaag in trek - het was een groot succes aan de kassa en bracht $ 250 miljoen op.

De nieuwe film, met LeBron James aan het roer, is ook al goed van start gegaan, er is gewoon iets speciaals aan het concept.

Ondanks het succes van de eerste film, leidt het op de een of andere manier altijd tot controverse. Heck, de tweede film was ook gebonden aan een paar problemen, waarbij Michael Jordan blijkbaar aarzelde om deel te nemen aan de film voor een cameo. Om nog maar te zwijgen van LeBron die beweerde dat filmen zijn spel op de lange termijn schaadde.

Wat de prestaties betreft, had MJ geen problemen, hoewel de strijd achter de schermen plaatsvond. In het hele artikel zullen we kijken naar wat er achter de schermen gebeurde en waarom het in eerste instantie onwaarschijnlijk leek om van de film een succes te maken.

We zullen ook een unieke blik werpen op een bepaalde regisseur die bijna werd ingeschakeld om het script te veranderen, hoewel uiteindelijk wordt aangenomen dat Warner Brother geen deel wilde uitmaken van deze iconische figuur.

Je moet je afvragen hoe de film eruit zou kunnen zien met zijn vingerafdrukken op de film.

Het thema 'Looney Tunes' veroorzaakte problemen

Voorafgaand aan de start, is er altijd een trial and error-run die achter de schermen plaatsvindt. Voor 'Space Jam' vond die run plaats tijdens de Super Bowl met een advertentie.

De filmploeg wilde kijken of er nog interesse was in een Looney Tunes-thema. Het was moeilijk om het voor elkaar te krijgen en de studio aarzelde in het begin.

“We hadden het moeilijk om het voor elkaar te krijgen”, herinnert hij zich. "We hebben maandenlang met Warner Bros. gevochten om het personage van Bugs te moderniseren voor de commercial."

Ze kwamen eindelijk om te accepteren wat we wilden doen, we deden de plek, en het was een enorm succes op de Super Bowl, wat betekende dat het een mooi stukje onderzoek was voor Warner Bros. begrijp dat het personage Bugs nog steeds relevant was en om het in verband te brengen met Michael.”

Hoewel het concept werkte, was het mengen van het live-actionconcept met animatie nog een andere hindernis. Het was echt niet gemakkelijk achter de schermen en in feite een hele strijd volgens EW.

“Ik denk dat de producers niet zo bedreven waren in het mixen van animatie en live-action.”

Robert Zemeckis had een van de producenten verteld dat Roger Rabbit het moeilijkste was wat hij ooit had gedaan en dat hij zoiets nooit meer zou doen. Dus ik denk niet dat ze zich realiseerden hoe ingewikkeld het proces was.”

Dat was nog maar het begin van de problemen, want het casten zou een nieuwe hindernis voor de film worden.

Casting was niet makkelijk

Gezien de erfenis van de film, klinkt een project als 'Space Jam' als een droom voor acteurs die in de jaren '90 zijn geboren. Maar ooit was dat niet de perceptie. Beroemdheden ontweken het project, aangezien ze niet in een tekenfilm wilden verschijnen, de tweede viool voor Michael Jordan.

"We hadden moeite met het casten van veel van de minder belangrijke personages, omdat mensen gewoon niet in een film wilden zitten met Michael Jordan en Bugs Bunny", zegt Pytka.

“Ik bedoel, ze gaan werken met een geanimeerd personage en een atleet - meen je dat? Ze wilden het gewoon niet doen.”

Michael J. Fox was een grote naam die aan het project verbonden was. Uiteindelijk was het Bill Murray die tussenbeide kwam en geweldig werk leverde in de film.

Het bleek dat Murray niet de enige iconische Hollywood-ster was die aan de film was gehecht.

Spike Lee bood aan om te helpen

Directeur Joe Pytka kreeg een helpende hand aangeboden met het script.

Het doel was om het een beetje serieuzer van aard te maken. Spike Lee benaderde Pytka en bood aan om naar het script te kijken. De regisseur had het idee, maar de studio niet.

"Spike Lee is een vriend van mij en hij benaderde me om het script te polijsten."

"Ik dacht dat Spike wat dingen zou hebben toegevoegd die cooler zouden zijn geweest, maar Warner Bros. wilde niet met hem omgaan vanwege hun problemen met hem toen ze Malcolm X samen deden."

Terwijl het zich afspeelde, hield de studio echt niet van het concept dat iemand anders binnenstapte en een film afmaakt.

Onthoud dat Spike zijn vrienden zover kreeg om geld te steken in het afmaken van Malcolm X en het bedrijf haatte het feit dat hij dat deed.'

Als we terugkijken, zijn we het er allemaal over eens dat de film prima was en een generatie basketbalfans inspireerde. Zelfs casual fans hadden veel plezier met de film.

Gezien het succes werd er eindelijk een tweede film gemaakt.

De nieuwe film is een enorme hit

Net als bij de eerste film wisten fans niet wat ze konden verwachten van het vervolg, vooral gezien al het gerommel achter de schermen.

Het was duidelijk dat fans daar niets om gaven, want de film genoot al vroeg een enorm succes aan de kassa, met een opening van $ 31 miljoen. Volgens Variety was ' Space Jam: A New Legacy ' zelfs in staat om ' Black Widow ' te verslaan in wat als een verrassende overwinning wordt beschouwd.

Niet alleen zijn de cijfers voor de film geweldig, maar het laat ook zien dat het weer normaal wordt met zo'n nummer aan de kassa.

De film brengt nog steeds fans naar de film, zelfs onder deze omstandigheden.

Eens een hit, altijd een hit.

Aanbevolen: