Hier is hoe Kate Beckinsale de vrouwelijke hoofdrol kreeg in 'Pearl Harbor

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Kate Beckinsale de vrouwelijke hoofdrol kreeg in 'Pearl Harbor
Hier is hoe Kate Beckinsale de vrouwelijke hoofdrol kreeg in 'Pearl Harbor
Anonim

Hoe getalenteerd een acteur ook is, ze kunnen de ene geweldige prestatie na de andere geven, maar hun carrière zal nergens toe leiden als niemand oplet. Om die reden zijn de meeste acteurs die net beginnen in het bedrijf voortdurend op zoek naar die rol die het grote publiek bewust zal maken van hun bestaan.

Helaas voor de meeste acteurs die nog steeds in opkomst zijn, zijn er op elk willekeurig moment slechts een select aantal rollen die het potentieel hebben om ze sterren te maken. Met dat in gedachten kan de concurrentie om zelfs maar een ondersteunende rol te krijgen in een film met een groot budget ongelooflijk hevig zijn.

Toen Kate Beckinsale werd gecast als een van de hoofdpersonen in de film Pearl Harbor uit 2001, verwachtten veel waarnemers dat dit een enorm verschil zou maken in haar carrière. Beckinsale zelf bedankte waarschijnlijk ook haar gelukkige sterren. Uiteindelijk werd Kate Beckinsale uiteindelijk een rijke en succesvolle acteur, maar ook zij was jarenlang op zoek naar haar grote doorbraak. Verbazingwekkend genoeg miste Beckinsale echter bijna de hoofdrol in Pearl Harbor.

Een acteur in opkomst

Kate Beckinsale, geboren in Londen, Engeland, had al op jonge leeftijd een redelijk goed idee wat het betekende om op te treden, aangezien haar ouders Richard Beckinsale en Judy Loe beide acteurs waren. Hoewel Beckinsale in de voetsporen van haar ouders wilde treden, koos ze er eerst voor om zich op een andere manier uit te drukken toen ze als kind twee keer de WH Smith Young Writers Award won.

Tijdens haar studie aan New College, Oxford, kreeg Kate Beckinsale haar eerste kennismaking met acteren en werd ze lid van de Oxford University Dramatic Society. Uiteindelijk koos Beckinsale ervoor om de school achter zich te laten om zich te concentreren op haar acteercarrière en begon met het verschijnen in shows zoals de ITV-serie Anna Lee. Verbazingwekkend genoeg kostte het Beckinsale heel weinig tijd om haar eerste rol te spelen in een opmerkelijk project toen ze Hero speelde in Kenneth Branagh's verfilming van "Much Ado About Nothing".

Kate Beckinsale bleef werken in de jaren die volgden op haar speelfilmdebuut, en verscheen destijds in verschillende films, waaronder Emma, The Last Days of Disco en Brokedown Palace. Hoewel er geen twijfel over bestond dat haar carrière op dat moment in de lift zat, was Beckinsale nog steeds op zoek naar de rol die haar echt een ster zou maken.

International Superstar

Gelukkig voor fans van Kate Beckinsale, toen ze eenmaal naar Hollywood was verhuisd, was er een lange lijst met producenten die met haar wilden samenwerken. Sterker nog, na de hoofdrol in Pearl Harbor in 2001, speelde Beckinsale in de film die haar carrière naar een heel nieuw niveau zou tillen, Underworld. Beckinsale, een film die een zeer succesvolle franchise voortbracht, speelde in vijf Underworld-films en zal naar verluidt in de toekomst terugkeren naar de serie.

Verre van een one-trick pony, is Kate Beckinsale erin geslaagd te schitteren in een aantal films die niets te maken hebben met vampiers of weerwolven. Zo mocht ze de droom van veel acteurs waarmaken toen ze een rol kreeg in Martin Scorsese's veelgeprezen biopic The Aviator. Natuurlijk moet worden opgemerkt dat, hoewel ze een grote ster is en zeer succesvol is, Kate Beckinsale net als de rest van ons met veel stress te maken heeft.

Een belangrijke rol erven

Toen Pearl Harbor in 2001 uitkwam, deed het solide zaken aan de kassa, maar zowel critici als het publiek verscheurden het om talloze redenen. Pearl Harbor werd zelfs genomineerd voor zes verschillende Razzie Awards, waaronder Slechtste Film, Slechtste Acteur, Slechtste Regisseur, en Kate Beckinsale en haar co-sterren waren in de running voor Slechtste Koppel.

Hoewel er tegenwoordig zelden over Pearl Harbor wordt gesproken en het vaak wordt bekritiseerd als het opkomt, ging iedereen ervan uit dat het een enorme hit zou worden voordat het werd uitgebracht. De film kostte tenslotte een fortuin om te maken, had geweldige speciale effecten en regisseur Michael Bay had eerder aan het hoofd gestaan van Bad Boys, The Rock en Armageddon. Om die reden was het schokkend dat Charlize Theron de kans kreeg om de vrouwelijke hoofdrol van de film te spelen en dat ze het afwees.

Tijdens een gesprek met EW Online, vertelde Charlize Theron waarom ze besloot om niet in Pearl Harbor te spelen. Sprekend over wie het ook is die de rol op zich neemt die ze heeft verlaten, zei Theron; "Wie er ook in zit, zal waarschijnlijk een grote ster worden en de film zal het buitengewoon goed doen" "Maar ik weet dat ik hier ben [in mijn carrière] omdat ik altijd beslissingen heb genomen op basis van wat goed voelde voor mij en wat uitdagend voelde naar mij." In plaats van in Pearl Harbor te spelen, koos ze ervoor om de hoofdrol te spelen in een grotendeels vergeten romantisch drama genaamd Sweet November. Voortbordurend op waarom ze de ene film boven de andere koos, vertelde Theron aan EW Online; "Ik heb mijn beslissing genomen op basis van het personage in 'Sweet November'".

Zodra Charlize Theron Pearl Harbor verliet in haar achteruitkijkspiegel, betekende dit dat de producenten van de film een nieuwe ster moesten vinden voor de kaskraker. Natuurlijk wist Kate Beckinsale ze voor zich te winnen. Het bleek dat Kate Beckinsale's ervaring met het maken van Pearl Harbor tijdens een optreden in The Graham Norton Show raar was, zoals ze onthulde tijdens een optreden in The Graham Norton Show. Michael Bay dwong haar bijvoorbeeld om te trainen, hoewel haar personage in de film geen reden had om bijzonder fit te zijn en ze voelde dat hij door haar "verbijsterd" was.

Aanbevolen: