Hier is waarom 'Pearl Harbor'-filmster Josh Hartnett Hollywood verlaat

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Pearl Harbor'-filmster Josh Hartnett Hollywood verlaat
Hier is waarom 'Pearl Harbor'-filmster Josh Hartnett Hollywood verlaat
Anonim

Josh Hartnett was ooit een veelbelovende jonge filmster, met rollen in hits als 'Pearl Harbor' en 'Black Hawk Down'. Toen hem de beduidende rol van 'Superman' werd aangeboden, leek zijn plaats onder de Hollywood-elite gecementeerd, maar hij schokte de wereld door de rol af te wijzen. Sindsdien houdt de acteur zich op veilige afstand van de schijnwerpers, maar onthult nu voor het eerst waarom hij besloot in de schaduw te blijven.

In een zeldzaam interview met news.com.au bevestigde Hartnett het langvermoede gerucht dat hij de eerste keus was geweest om de hoofdrol te spelen in de met een Oscar bekroonde film 'Brokeback Mountain'. Het was zijn afwijzing van de rol die de weg vrijmaakte voor de nu iconische koppeling van Heath Ledger en Jake Gyllenhaal.

Josh Hartnett werd oorspronkelijk gecast als hoofdrol in 'Brokeback Mountain'

Sprekend over het onderwerp, verklaarde hij: "Helaas ging ik Brokeback Mountain doen, en ik had een contract met (2006 film) Black Dahlia dat ik moest filmen, dus ik moest ermee stoppen … Het was een totaal andere film, ik en Joaquin Phoenix. Maar ze gingen het doen met Heath [Ledger] en Jake [Gyllenhaal]."

De acteur grapte toen: "Ik heb Joaquin altijd al willen kussen, dus dat is mijn grootste spijt."

Schedulebotsingen waren echter niet zijn reden om 'Superman' te missen. De voormalige Hollywood-liefje bekende:

“Er waren een paar [katalysatoren] – journalisten waren toen minder aardig voor beroemdheden, er waren geen kanalen zoals Twitter of Instagram om je eigen versie van dingen te uiten … je was echt overgeleverd aan journalisten, tenzij je speelde dat spel heel slim."

Josh Hartnett was geen fan van de pers toen hij in de schijnwerpers stond

"En ik was vrij jong om slim te spelen, dus ik zou mezelf aan het donkere uiteinde van dat spectrum vinden waar je mensen zou hebben die van moment tot moment praten over wat je doet in een niet- vleiende manier, en ik was er gewoon niet in geïnteresseerd dat dat mijn leven zou zijn."

Hartnett stond nog steeds sterk in de beslissing van zijn jongere zelf en stond erop dat hij er geen spijt van had de felle lichten van LA te hebben verlaten om zich in zijn thuisstaat Minnesota te vestigen.

Ik dacht niet dat dat gek was - ik nog steeds niet. Het is een industrie die gedijt op hype en gedijt op wat op dat moment interessant is, maar ik zou mezelf nooit meer in die situatie brengen, ooit.”

"Op dat moment in mijn leven, toen ik nog zo jong was en gewoon probeerde mijn eigen persoonlijkheid te vormen, voelde ik dat het eerlijk gezegd te veel was."

“Als ik in die Hollywood-game zou blijven hangen, denk ik dat ik vrij snel uitgespeeld zou zijn. Ik denk dat mensen behoorlijk ziek van me zouden zijn geworden. Ik ben blij dat ik films maak, twintig jaar later.”

Aanbevolen: