Anya Taylor-Joy geeft fans een eerste glimp van haar karakter in 'The Queen's Gambit' van Netflix

Inhoudsopgave:

Anya Taylor-Joy geeft fans een eerste glimp van haar karakter in 'The Queen's Gambit' van Netflix
Anya Taylor-Joy geeft fans een eerste glimp van haar karakter in 'The Queen's Gambit' van Netflix
Anonim

Anya Taylor-Joy heeft de eerste beelden gedeeld van haar aanstaande Netflix-project, psychologische thrillerserie The Queen's Gambit.

De in Amerika geboren Argentijns-Britse actrice zal hoofdrolspeler Beth Harmon spelen in de webtelevisieminiserie die vernoemd is naar een van de meest populaire schaakgambits. Een bewerking van de gelijknamige roman van W alter Tevis, The Queen's Gambit volgt Beth, een wees die een passie en talent voor schaken ontdekt, van 8 tot 22 jaar oud terwijl ze begint aan een missie om grootmeester te worden, terwijl ze vecht tegen eenzaamheid en verslaving.

Anya Taylor-Joy introduceert haar "Beloved Beth" in Insta Post

Taylor-Joy stelde haar "geliefde Beth" voor aan fans op 27 augustus. De actrice plaatste een afbeelding waarin ze een aardbeiblonde, golvende bob en een coltrui draagt en voor een partijtje schaak zit. Op een andere foto speelt ze een mannelijke tegenstander terwijl een voornamelijk mannelijke menigte aandachtig naar haar volgende zet staart.

Netflix heeft aangekondigd dat de serie van zes afleveringen later in het jaar in première gaat en vanaf 23 oktober beschikbaar zal zijn voor streaming.

De teaser is de belichaming van de mode uit de jaren 50, aangezien Taylor-Joy schattige kraagjurken en schattige hoofdbanden draagt. Achter deze beeldschone esthetiek verandert de teaser voor The Queen's Gambit snel in een hectische nevenschikking van beelden van Beth die pillen slurpt en haar favoriete spel speelt, wat suggereert dat de serie een wervelende, meeslepende neerwaartse spiraal zal zijn omdat het de voortdurende strijd van de hoofdpersoon zal aanpakken met alcohol- en drugsverslaving.

“In een weeshuis in Kentucky in de jaren vijftig ontdekt een jong meisje een verbazingwekkend talent voor schaken terwijl ze worstelt met een verslaving”, leest de officiële Netflix-synopsis.

Gefilmd op locaties in Cambridge, Ontario en Berlijn, de cast van The Queen's Gambit bevat ook Bill Camp, Moses Ingram, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster en Harry Melling.

Een blik op de carrière van Anya Taylor-Joy

Anya Taylor-Joy in The Witch
Anya Taylor-Joy in The Witch

Taylor-Joy werd beroemd met een doorbraakrol in horror The Witch uit 2015, waar ze een meeslepend optreden gaf als Thomasin, de dochter van een kolonist in het New England van de jaren 1630 die ontdekte dat er mogelijk heksen in het gebied waren en ondervroeg haar eigen opvoeding. De film was het regiedebuut van Robert Eggers, die achter de camera zal staan van de zwart-wit huiveringwekkende thriller, The Lighthouse, met in de hoofdrollen Robert Pattinson en Willem Defoe.

Naast haar rol in The Queen's Gambit, zal Taylor-Joy de hoofdrol spelen in de superheld-horrorfilm van Marvel, The New Mutants, en in de aankomende psychologische horror van Edgar Wright, Last Night In Soho. Wright schreef de film samen met de scenarioschrijver uit 1917, Krysty Wilson-Cairns, die het script gaat schrijven voor de nieuwe door Taika Waititi geregisseerde Star Wars-film.

Aanbevolen: