Hier zijn alle Marvel-personages waarvan je niet wist dat het bedrijf de filmrechten heeft verkocht

Inhoudsopgave:

Hier zijn alle Marvel-personages waarvan je niet wist dat het bedrijf de filmrechten heeft verkocht
Hier zijn alle Marvel-personages waarvan je niet wist dat het bedrijf de filmrechten heeft verkocht
Anonim

Zoals veel mensen weten, is het Marvel Cinematic Universe de meest winstgevende filmfranchise in de geschiedenis en er is alle reden om te denken dat dit nog lang zo zal blijven. Natuurlijk gebeurt zo'n record niet van de ene op de andere dag, omdat de serie zoveel geld heeft verdiend, grotendeels omdat er 23 verschillende MCU-films zijn uitgebracht op het moment van dit schrijven.

Toen Marvel Comics halverwege de jaren '90 in financiële moeilijkheden verkeerde, besloot het bedrijf de filmrechten te verkopen aan vrijwel elk personage dat ze konden. Als gevolg hiervan kon Fox films maken over de X-Men en de Fantastic Four en heeft Sony een hele reeks films gemaakt die draaien om Spider-Man en zijn ondersteunende cast.

Marvel-films
Marvel-films

Hoewel de meeste filmfans zich er terdege van bewust zijn dat andere studio's films hebben gemaakt over Marvel-personages, is het niet algemeen bekend dat het bedrijf de filmrechten aan veel andere personages heeft verkocht. In feite heeft Marvel ooit de filmrechten verkocht aan veel van de personages waar MCU-projecten later om zouden draaien.

Minder bekende Marvel-personages

Van alle personages die in deze lijst zullen worden besproken, moet er op het moment van schrijven nog maar één op het grote of kleine scherm verschijnen, Namor, vaak Namor the Sub-Mariner genoemd, het personage is de zoon van een menselijke zeekapitein en een prinses van het legendarische verzonken eiland Atlantis. Namor, een van de meest gecompliceerde personages van Marvel in de strips, was soms een antagonist en hij heeft ook in teams gediend zoals de X-Men, Avengers en de Fantastic Four. Lang geleden verkocht Marvel de filmrechten van Namor aan Universal Pictures, maar in 2018 onthulde Kevin Feige dat ze hem legaal konden opnemen in een MCU-film of -show.

Negasonic Teenage Kernkop en Ego
Negasonic Teenage Kernkop en Ego

Toen Fox de filmrechten voor de Fantastic Four kocht, werd een zeer lange lijst met andere personages die aan het team waren gekoppeld, in de deal opgenomen, waaronder Ego, de levende planeet. Een buitengewoon ongewoon personage, in de strips, Ego is letterlijk een levende planeet, dus het is logisch dat Fox er nooit interesse in had om het personage naar het grote scherm te brengen. Natuurlijk wilde Marvel het personage uiteindelijk opnemen in Guardians of the Galaxy Vol. 2 dus moesten ze Fox benaderen om op dat moment een deal te sluiten. Gelukkig wilde Fox de krachten van Negasonic Teenage Warhead in de film Deadpool veranderen en daarvoor hadden ze de toestemming van Marvel nodig, dus er werd een ruil gedaan.

Extreem populair

Lang geleden verkocht Marvel de filmrechten van Hulk aan Universal Pictures. Natuurlijk is het Marvel vrij om films te maken met de Hulk, aangezien Universal Pictures jarenlang geen films over het personage heeft gemaakt en de rechten zijn teruggedraaid. Marvel heeft echter geen op zichzelf staande Hulk-films gemaakt, omdat Universal tot voor kort het recht had om elke film over het personage te distribueren. Volgens een recent rapport heeft Marvel nu de distributierechten van Hulk terug, wat betekent dat ze al het geld zouden verdienen met elke film over hem.

MCU Luke Cage
MCU Luke Cage

Toen Marvel en Netflix overeenkwamen om verschillende series te maken over de personages van het stripbedrijf, werd de beslissing genomen om Luke Cage tot leven te brengen. Nu Marvel en Netflix hebben besloten uit elkaar te gaan vanwege Disney +, moet het bedrijf wachten tot 2 jaar nadat elk van de shows was geannuleerd om die personages weer te gaan gebruiken. Dat betekent dat Marvel op het moment van schrijven de volledige rechten op Luke Cage terug heeft, aangezien zijn serie in juni 2018 werd geannuleerd. Verbazingwekkend genoeg heeft Marvel de rechten aan Luke Cage twee keer verkocht, aangezien Columbia Pictures de filmrechten van het personage bezat totdat ze vervielen omdat ze hebben nooit een film gemaakt.

Het neusje van de zalm

Onder stripfans is Thor zo'n belangrijk personage dat hij vaak wordt aangeduid als een van de heilige drie-eenheid van de Avengers, samen met Iron Man en Captain America. Vanwege dat en het feit dat Chris Hemsworth zo vermakelijk is in de rol, is het moeilijk om de MCU zonder Thor voor te stellen. Gelukkig voor MCU-fans verloor Columbia Pictures de filmrechten van Thor nadat het te lang duurde om een film over hem te maken en ze zijn teruggekeerd.

Toen Marvel Iron Man 2 maakte, besloten ze een grote superheld in de film op te nemen als bijpersonage, iets wat ze tot dan toe nog nooit hadden gedaan. In die film was de Black Widow een SHIELD-agent die undercover ging als de nieuwe assistent van Tony Stark totdat de waarheid over haar werd onthuld door Nick Fury. Black Widow, misschien wel het hart van de MCU, is een geweldig personage en daarom heeft Lions Gate Entertainment ooit de filmrechten voor haar gekocht.

MCU Black Widow, Iron Man en Black Panther
MCU Black Widow, Iron Man en Black Panther

Als het gaat om de populairste films van de MCU, zou kunnen worden gesteld dat Black Panther bovenaan die lijst staat. Genomineerd voor een Best Picture Oscar en de eerste MCU-film die überhaupt een Academy Award won, betekende Black Panther ook de wereld voor een hele generatie fans. Lang voordat Marvel Black Panther maakte, kocht Columbia Pictures de filmrechten op het personage, maar ze kregen nooit een film van de grond. Nadat Columbia het opgaf, sloot Artisan Entertainment een deal om de rechten te krijgen, maar ook zij slaagden er niet in om een film over het personage te maken, wat betekende dat ze voor de tweede keer terugkeerden naar Marvel.

Van alle personages die in de MCU verschenen, kan gemakkelijk worden beweerd dat Iron Man de belangrijkste is, hoewel sommige mensen denken dat hij overschat is. Het lijkt zelfs bijna alsof Tony Stark speciaal is gemaakt om een reeks blockbuster-films te headlinen, omdat het zo gemakkelijk is om zich te verhouden tot zijn motivaties. Het blijkt dat New Line Cinema dat ook doorhad toen ze ooit de filmrechten van Iron Man kochten.

Aanbevolen: