The Flash': de reis van de superheld naar het scherm was het tegenovergestelde van Speedy

Inhoudsopgave:

The Flash': de reis van de superheld naar het scherm was het tegenovergestelde van Speedy
The Flash': de reis van de superheld naar het scherm was het tegenovergestelde van Speedy
Anonim

Voor een superheld zo snel als The Flash, is het een verrassing dat we zo lang hebben moeten wachten op een op zichzelf staande film voor het personage. De film wordt uitgebracht in 2022, maar de reis naar het scherm is lang geweest voor de in het rood geklede speedster.

Natuurlijk hebben we The Flash al op het scherm gezien, dus het is niet alsof hij de startopstelling niet heeft verlaten! Star Ezra Miller is nu te zien in de rol in drie DC-films, en hij zal hierna te zien zijn in Zack Snyder's director's cut van de Justice League-film. Er is ook een populaire televisieserie geweest met in de hoofdrol Grant Gustin als de Scarlet Speedster.

Maar gezien het aantal op zichzelf staande Superman- en Batman-films die er zijn, evenals de films met minder bekende DC-personages (Steel, Jonah Hex), heeft de Flash-film zeker lang op zich laten wachten.

Waarom heeft het zo lang geduurd? Laten we terug in de tijd racen om te ontdekken waarom de snelste man ter wereld moeite heeft gehad om momentum te krijgen tijdens zijn reis naar het scherm.

2004: Warner Brothers huurt David Goyer in om het script te schrijven

Flash
Flash

Volgens de Wikipedia-pagina voor The Flash begon de reis naar behoren in het midden van de jaren 80. Warner Bros. huurde scenarioschrijver Jeph Loeb in om een filmscript voor het personage te schrijven, maar dat ging al snel niet door om onbekende redenen.

Snel vooruit een paar decennia later, en de studio besloot om nog een keer te proberen een film met de speedster te maken. Nadat hij indruk had gemaakt op de studio met zijn Batman Begins-script, werd David Goyer gevraagd om een van de twee filmprojecten te overwegen om aan te werken. De ene zou Green Lantern zijn en de andere The Flash. Goyer koos voor het laatste en toen hij in 2004 met Variety over het project sprak, zei hij:

"Flash' is mijn favoriet van de eigenschappen. Ik denk dat het karakter van de Flash, die sneller beweegt dan de snelheid van het licht, zichzelf openstelt voor rijke filmische en verhaalideeën."

In zijn film zou Ryan Reynolds in de hoofdrol hebben gespeeld, en het was om zich te concentreren op Wally West en niet op Barry Allen als de hoofdpersoon. Helaas hadden de schrijver en de studio een andere visie op de film en besloot hij bij de film weg te lopen. In 2007 meldde Superherohype dat hij zei:

"Het spijt me te moeten zeggen dat mijn versie van The Flash dood is bij WB. De eerlijke waarheid van God is dat WB en ik het gewoon niet eens konden worden over wat een coole Flash-film zou zijn. trots op het scenario dat ik heb ingeleverd. Ik heb er mijn hart in geworpen en ik denk oprecht dat het de basis zou zijn geweest van een baanbrekende film. Maar vanaf nu gaat de studio een heel andere richting in."

Goyer ging verder met Blade: Trinity en Warner Bros.probeerde verder te gaan met The Flash movie. Verschillende schrijvers kwamen en gingen, waaronder Greg Berlanti die later aan het tv-programma werkte, maar het plan van de studio voor een Flash-film kwam nooit uit. Rond deze tijd begonnen ze zelfs aan een Justice League-film te werken met Mad Max-regisseur George Miller aan het roer. Dit zou Adam Brody als Barry Allen in de hoofdrol hebben gespeeld, maar de Writers Strike of America van 2007-2008 veroorzaakte vertragingen in het script, en die film ging ook niet door.

2010: een nieuw creatief team gaat vooruit met het project

Na het script voor de veelbesproken Green Lantern-film uit 2011 te hebben geschreven, werd het scenarioschrijvende trio van Greg Berlanti, Marc Guggenheim en Michael Green ingehuurd door Warner Bros. om aan een Flash-film te werken. Hun script vertoonde overeenkomsten met de latere tv-series, waarbij Barry Allen werkte voor zowel het politiebureau van Central City als Star Labs. Zoom en Cold waren de gemene hoofdrolspelers en het fungeerde als een soort oorsprongsverhaal.

Helaas is de film er nooit gekomen. Toen Green Lantern flopte aan de kassa, wendde de studio zich tot nieuwe schrijvers en koos de Man of Steel voor een Flash-film. Berlanti werkte echter wel aan The Flash-televisieseries en het personage maakte zijn eerste filmische verschijning in Batman Vs Superman. Maar een op zichzelf staande film was nog ver weg.

2015: Het werk aan de Flash Movie van Ezra Miller begint

Miller als flits
Miller als flits

In 2015 werd de auteur van Pride And Prejudice And Zombies, Seth Grahame-Smith, ingehuurd om The Flash-film te schrijven en te regisseren, met Ezra Miller in de hoofdrol. 2018 was de beoogde releasedatum, maar toen Smith het project verliet vanwege het gebruikelijke probleem van 'creatieve verschillen', werd de film uitgesteld.

Andere regisseurs kwamen en gingen, waaronder Rick Famuyiwa, Robert Zemeckis en het creatieve partnerschap van Chris Lord en Phil Miller, maar niemand bleef lang genoeg hangen om de film tot bloei te zien komen. Ondertussen speelde Ezra Miller de rol in andere films binnen de DCEU, waaronder Justice League.

Na verschillende herschrijvingen van het script door het Spiderman: Homecoming-team van John Francis Daley en Jonathan Goldstein in 2017, werden creatieve meningsverschillen opnieuw aangehaald, omdat Miller de richting die ze opgingen niet beviel. Hij besloot het scriptschrijven over te nemen taken op de film, naast stripveteraan Grant Miller. Met een donkerdere toon dan het luchtige origineel, vormt hun script momenteel de basis voor de nieuwe film.

Een tijdje leek het erop dat de film weer op de plank zou komen te staan, na een publiek schandaal met Miller in het midden. Op het moment van schrijven gaat het echter nog steeds door. Miller staat nog steeds in de rij om de hoofdpersoon te spelen en Andy Muschietti staat aan het roer. De recente pandemie heeft voor verdere vertragingen gezorgd, maar de film staat nu gepland voor 2022.

Hier hopen we dat de Flash-film een goede film zal zijn, en dat geen verdere vertragingen de reis van de in het rood geklede speedster naar het scherm zullen belemmeren.

Aanbevolen: