Hoe deze acteurs het tegenovergestelde geslacht uitbeeldden

Inhoudsopgave:

Hoe deze acteurs het tegenovergestelde geslacht uitbeeldden
Hoe deze acteurs het tegenovergestelde geslacht uitbeeldden
Anonim

Soms doen acteurs het ondenkbare om zich voor te bereiden op acteerrollen, van het volledig veranderen van hun publieke imago, het scheren van hun haar of zelfs het begin van een extreme reis van gewichtstoename of -verlies. Zo had wijlen grote Heath Ledger zichzelf een maand lang berucht opgesloten in een hotel in Londen en "zichzelf in het nauw gedreven" om de gemene Joker te spelen in The Dark Knight, wat hem postuum een Oscar voor beste mannelijke bijrol opleverde.

Deze acteurs zijn echter een ander verhaal, omdat ze het andere geslacht moesten portretteren in hun respectievelijke films. Dit is zeker geen eenvoudige taak, aangezien de acteercapaciteiten van de ster een totaal nieuw spectrum van gender moeten bereiken. Zonder de make-up- en garderobeafdelingen in diskrediet te brengen, zijn hier enkele van de acteurs die meesterlijk het andere geslacht speelden in de vorige rol.

7 Cillian Murphy, 'Ontbijt op Pluto'

Dit is misschien voor velen moeilijk te geloven, maar Cillian Murphy, dezelfde acteur achter de testosteronverhogende veteraan Thomas Shelby uit de Eerste Wereldoorlog in Peaky Blinders, portretteerde ooit het andere geslacht in Breakfast on Pluto. De komedie-dramafilm uit 2005 gaat over de strijd van Patrick "Kitten" Braden, een Ierse tiener die zich identificeert als een vrouw, terwijl hij acceptatie zoekt tijdens het hoogtepunt van de conservatieve jaren zestig in Engeland.

De acteur moest weken doorbrengen met een echte dragqueen om de lichaamstaal van vrouwen te bestuderen en zich te leren kleden. Uiteindelijk kreeg hij een jaar later een nominatie voor Beste Acteur voor Musical of Komedie van de Golden Globe Award.

6 Jared Leto, 'Dallas Buyers Club'

In Dallas Buyers Club portretteerde Jared Leto, die bekend staat om zijn extreme toewijding aan 'method acting', een drugsverslaafde, hiv-positieve transvrouw. Hij onthulde verder dat hij 30 pond was afgevallen, zijn hele lichaam in de was had gezet, zijn wenkbrauwen had geschoren en zich zijn ervaring herinnerde met zijn kamergenoot in Los Angeles, die in 1991 aan aids stierf.

"Het is een beetje moeilijk om los te laten omdat je een enorme toewijding aangaat. Elke keer dat je je zo engageert, is het voor mij in ieder geval moeilijk om te stoppen. Het duurt soms even", herinnert hij zich zijn gewichtsverlies reis in een interview met Collider, en voegde eraan toe: "Ik herinner me dat weer eten een beetje kan zijn alsof je denkt dat je een grote ma altijd gaat eten, maar dat kan niet, want je neemt een halve hap en je bent vol."

5 John Travolta, 'Haarlak'

In 2007 nam Grease-ster, John Travolta een andere populaire musical op - Hairspray. Alleen speelde Travolta deze keer niet de knappe mannelijke hoofdrol, maar speelde hij Edna Turnblad, de dikke moeder van de opstandige Tracy Turnblad. Traditioneel wordt de rol van Edna Turnblad gegoten met een mannelijke acteur.

Om Edna te worden, moest John Travolta elke dag vijf uur make-up ondergaan en een dik pak van 30 pond dragen."Gelukkig zat het strak tegen mijn werkelijke frame aan", zei Travolta volgens ABC News. "Elke keer als ik bewoog, bewoog het, en dat was typisch, want als er enige vertraging was geweest of weet je, zou er iets anders gebeuren dat vreselijk zou zijn."

4 Angelina Jolie, 'Zout'

S alt neemt het publiek mee naar het verhaal van de hoogopgeleide agent Evelyn S alt, gespeeld door Angelina Jolie, en haar poging om haar naam te zuiveren nadat ze er zwaar van werd beschuldigd een dubbelspion voor de KGB te zijn. Hoewel het uiteindelijke script van de film zelf niet expliciet vermeldt dat de rol van Jolie's andere geslacht is, schreef de filmschrijver, Kurt Wimmer, het verhaal oorspronkelijk met een mannelijke hoofdrol, met Tom Cruise in gedachten.

Het werd later herschreven, maar de actrice moest nog urenlang make-up en protheses gebruiken voor verschillende scènes, vooral tijdens het deel van haar vermomming voor het Witte Huis als een Tsjechische NAVO-verbindingsman.

3 Amanda Bynes, 'She's The Man'

Laten we Amanda Bynes herinneren in She's the Man. De actrice speelt de rol van Viola Hasting, een tiener met een onbenullige mond die wanhopig genoeg is om zich bij het voetb alteam van haar school aan te sluiten, ondanks dat ze alleen voor 'jongens' is. Zoals verwacht, imiteert ze haar broer Sebastian om een rol in het team te krijgen. Ondanks de matige kritische uitvoering, was She's the Man een van de grootste komedies van de jaren 2000.

"Toen de film uitkwam en ik hem zag, ging ik vier tot zes maanden in een diepe depressie omdat ik niet leuk vond hoe ik eruitzag toen ik een jongen was", vertelde Bynes aan Paper Magazine en onthulde dat ze worstelde met haar lichaamsbeeld als gevolg van het resultaat van de film.

2 Eddie Murphy, 'The Nutty Professor'

In 1996 stelde Eddie Murphy zijn acteercarrière op de proef met The Nutty Professor, de remake van de gelijknamige film uit 1963 volgt het verhaal van Sherman Klumb, een goedhartige academische docent die extreem zwaarlijvig is. Hij wil de genegenheid van zijn droommeisje winnen en ontwikkelt wonderbaarlijke medicijnen om gewicht te verliezen. In deze film speelt de acteur echter niet één, maar zeven personages, waaronder zijn grootmoeder van moederskant en zijn beide ouders.

1 Willem Dafoe, 'The Boondock Saints'

Ten slotte is er Willem Dafoe in The Boondock Saints in 1999, in de greep van een doofpotscène waarin zijn personage, speciaal FBI-agent Paul Smecker, zijn ste alth-taken moet uitvoeren in de door misdaad geteisterde stad Boston. Helaas kon Dafoe's grote naam in Hollywood niet voorkomen dat de actiethrillerfilm van burgerwacht faalde aan de kassa, en slechts $ 30k vergaarde van zijn budget van $ 6 miljoen. Desalniettemin zou hij opstaan uit de dood en de rol hernemen in het vervolg, The Boondock Saints II, in 2009.

Aanbevolen: