Hier is waarom Netflix plotseling hun focus verschuift naar K-Pop

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Netflix plotseling hun focus verschuift naar K-Pop
Hier is waarom Netflix plotseling hun focus verschuift naar K-Pop
Anonim

Wat de afgelopen jaren steeds duidelijker is geworden, is dat de wereld in een K-Pop-razernij is geraakt. Tegenwoordig zijn er tal van K-Pop-samenwerkingen met Noord-Amerikaanse artiesten. Tegelijkertijd hebben artiesten als Lady Gaga zelfs K-Pop-vibes in haar eigen muziek. Het entertainmentmerk K-Pop heeft inderdaad de wereld veroverd. En voor streaminggigant Netflix betekent het profiteren van de K-content dat ze abonnees in wezen geven wat ze willen.

Kijk eens naar de huidige K-Pop Slate van Netflix

Netflix K-Drama's
Netflix K-Drama's

Als je geen genoeg kunt krijgen van K-content, heeft Netflix je zeker gedekt. Het maakt niet uit of je van romantiek, drama's, thrillers of actie houdt. Een van de originele Koreaanse series van Netflix is Kingdom, die twee seizoenen liep. Andere populaire Koreaanse drama's die beschikbaar zijn om te streamen zijn Crash Landing on You, Signal, Prison Playbook, When the Camellia Blooms, Mr. Sunshine en Itaewon Class. Wat films betreft, zijn er Pandora, Forgotten, Lucid Dream, Tune in for Love, High Society, The Drug King en vele anderen.

Netflix test al een tijdje de wateren in Korea

Netflix Koreaans drama
Netflix Koreaans drama

In het begin was er geen manier om te meten hoe goed Koreaanse drama's het doen op Netflix. Toch bleef het bedrijf optimistisch. "Toen we drie jaar geleden begonnen, hadden we een hoge mate van vertrouwen dat Koreaans drama goed zou werken in Azië, maar we hadden geen interne statistieken van onszelf", legde de Koreaanse contentregisseur Kim Minyoung van Netflix in een interview in 2019 uit aan Variety."Nu we de gegevens hebben, is het onze taak om titels te vinden die zowel de bestaande Koreaanse dramafranchises aanspreken als een nieuw publiek aantrekken."

Kim legde ook uit dat Netflix vastbesloten is om zijn aanwezigheid in Korea te versterken, onder meer door samen te werken met lokale televisiestations en productiebedrijven. Kim voegde toe: "We bouwen een team van experts in Korea die Koreaanse inhoud en makers helpen om wereldwijd in de schijnwerpers te komen."

Als je het moet weten, deed Netflix het niet bepaald goed in Korea toen het voor het eerst op de markt kwam. Volgens allkpop slaagde het bedrijf er echter in om zijn abonneebestand te laten groeien na de release van Okja in juni 2017. En met de groeiende huidige vraag van vandaag, is het ongetwijfeld de juiste zet om zijn toewijding aan K-content te vergroten.

Voor Netflix is het heel zinvol om meer K-content aan te bieden

Liefdesalarm
Liefdesalarm

"K-content is ook wereldwijd populair en we investeren zwaar in Koreaanse verhalen", onthulde het bedrijf in zijn aandeelhoudersbrief voor Q4 2019. De investering van Netflix komt in de vorm van een samenwerking met een grote Koreaanse studio.

"In het afgelopen kwartaal hebben we een tv-outputovereenkomst getekend met JTBC, een toonaangevend Koreaans mediabedrijf, en een strategisch partnerschap met CJ ENM's Studio Dragon, de grootste tv-studio van Korea", verklaarde Netflix ook in zijn aandeelhoudersbrief. "Deze deals stellen ons in staat om meer K-drama's naar fans over de hele wereld te brengen."

Ondertussen merkte Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos in een persverklaring op: Deze samenwerking met CJ ENM en Studio Dragon toont onze toewijding aan Koreaans entertainment en stelt ons in staat om meer Koreaans drama van topniveau naar Netflix-leden te brengen in Korea en over de hele wereld.” De deal betekent ook dat CJ ENM het recht heeft om maar liefst 4,99 procent van de Studio Dragon-aandelen aan de streaminggigant te verkopen.

In de loop der jaren heeft Netflix al een aantal van Studio Dragon's uitgebracht, waaronder Mr. Sunshine, Romance is a Bonus Book, Hi Bye, Mama!, en Vreemdeling. Het bedrijf zit ook achter de populaire Netflix-favoriet Crash Landing on You. Daarnaast werkte de studio ook samen met de streaminggigant voor het Netflix K-drama Love Alarm.

Voor Netflix heeft Studio Dragon ook een aankomende show genaamd Start-Up geproduceerd. De serie draait om een groep mensen die hun dromen najagen in startende bedrijven. Volgens Netflix gaat Start-Up in oktober in première.

Een van Netflix' meest langverwachte K-Pop-films is een documentaire die zich richt op het leven van de Zuid-Koreaanse muzieksensatie BLACKPINK. BLACKPINK: Light Up the Sky, geregisseerd door Caroline Suh, biedt nooit eerder vertoonde beelden van leden Lisa, Jennie, Jisoo en Rosé. Fans krijgen tijdens de trainingsdagen een glimp van de vrouwen te zien. Daarnaast biedt de documentaire ook een eerste blik op het opnameproces van de groep terwijl ze aan hun vervolgalbum werken. Over het algemeen kun je verwachten dat de film enkele dingen onthult die je niet wist over BLACKPINK.

In een persverklaring merkte Adam Del Deo, vice-president Documentaire Functies van Netflix op: De vertrouwde relatie van regisseur Caroline Suh met Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa biedt organische en eerlijke momenten die kijkers een authentiek kijkje geven in de levens van BLACKPINK, evenals de toewijding en slopende voorbereiding die elk lid in elke hit, historische uitvoering en uitverkochte arenatour steekt.”

Afgezien hiervan heeft Netflix ook bevestigd dat het werkt aan een nieuwe Koreaanse sci-fi mysteriethriller getiteld The Silent Sea. In de futuristische film speelt de Koreaanse acteur Gong Yoo, die beroemd werd na zijn hoofdrol in de Koreaanse thriller Train to Busan. De film wordt exclusief uitgebracht op Netflix.

Aanbevolen: